tiistai 11. heinäkuuta 2017

Leikkipaikka laivalla -Viking Amorella


Kesäisin laivojen konferenssihuoneet muuttavat muotoaan ja niihin tehdään lapsille leikkipaikkoja. Kokoustajien sijaan huoneissa raikaa lasten äänet, kun paikat on laitettu lapsille kuntoon. Löytyy liukumäkeä, pallomerta ja muuta mukavaa.


Me kävimme täältä Turusta picnic risteilyllä. Se on lasten kanssa kiva tapa viettää päivä jos ei halua olla yötä poissa kotoa. Tai meidän ei ainakaan tarvitse olla yötä poissa kotoa, kun ihan muutaman kilometrin päässä Turun satamasta asumme. Piknik risteilyllä ollaan aluksi Viking Amorellalla ja Maarianhaminassa laivaa vaihdetaan Viking Graceen.

Amorellalla on käytössä myös se perinteinen leikkipaikka. Kannelta seitsemän löytyy aina pelihuone, pallomeri ja PS4-huone. Siellä on myös leikkitilaa, mutta nyt kesäksi lelut näyttivät siirtyneen sieltä pääosin pois. 

Nyt kesällä on lisäksi kymmenennessä kerroksessa monta huonetta lasten käytössä leikkeihin. Siellä on kokonainen Adventure Island - Seikkailusaari. Sieltä löytyy monenlaista ajanvietettä eri ikäisille lapsille aina vauvasta alkaen. Löytyipä sieltä myös pieni Outlet-myymälä.


Vauvoille on oma leikkihuone, jossa on Sophie la Giraffe -teema. Huone on koristettu Sophie kirahvin kuvin ja löytyy jos jonkinlaista Sophie la Giraffe -lelua. Monet niistä oli minulle ihan uusia tuttavuuksia.


Yhdessä huoneessa on pallomeri ja kolikoilla toimiva pelilaite.Perimmäisestä huoneesta löytyy myös aktiviteetteja, sillä siellä on paljon Bobbles palikoita (tai miksi niitä kutsutaankaan?!). Ohjaajan avulla siellä rakennettiin pitkää Bobbles-rataa, jonka päällä sitten käveltiin. Meidän taapero ainakin tykkäsi kovin. Lasten käsissä rata muutti nopeasti muotoaan.


Yhdestä isommasta huoneesta löytyi paljon baanaa, jossa leikkiä. Siellä oli vähän isommille lapsille myös ohjattua ohjelmaa. Taisivat jotain pientä taikatemppua harjoitella. 

Meidän taapero tykkäsi (yllätys, yllätys) eniten Brion junaradasta. Huoneen reunasta löytyy myös pari kolikoilla toimivaa pelilaitetta mm. auto.

Ohjelmanumeron loputtua salissa oli huomattavasti vähemmän lapsia ja tilaa jäi hyvin esim. isoilla Plaston autoilla ajamiseen. Se kun on myös meidän pojan lempihommia. Sieltä löytyi myös jotain parikiikkua, jalkapallomaaleja ja jalkapalloja sekä hulahulavannetta.


Yhdestä pienestä huoneesta löytyy televisio ja löhötuoleja. Seuraavassa huoneessa oli tilaa taiteilla. Mekin piirsimme -  junaratoja tietysti.


Itseäni kiinnosti eniten AirCannon-huone, jossa oli pari tykkiä ja niillä sai ampua palloja maaliin. Se ei ollutkaan mitään helppoa puuhaa, mutta hauskaa kylläkin. Äitikin vähän testasi, kun jonoa ei ollut :)

Pojasta oli hauskinta laittaa niitä palloja putkeen ja se ilmavirta mikä niistä tuli. Otsatukka vain heilusi. Tuo oli kaiken lisäksi ihan ilmaista hupia.


Vähän isommille on varmasti hauska pelata minigolfia. Sille oli alueella myös oma huoneensa. Siellä oli pimeää ja näkyi hohtavia juttuja, kun ovesta vähän kurkkasin sisälle. Varmasti hauskaa. Se maksoi muutaman euron.

Vinkkinä, että lapsille kannattaa laittaa laivalle sellaiset kengät, jotka on helppo laittaa jalkaa/ottaa jalasta. Ainakin meillä niitä jouduttiin laittamaan useamman kerran edes takaisin, kun välillä oltiin leikkimässä (leikkipaikalla pitää siis olla kengät pois) ja välillä kierreltiin laivaa, oltiin syömässä, vessassa ja missä milloinkin.

Välillä ehdittiin vähän käydä tanssimassakin.
Leikkipaikkojen lisäksi lapsille on ohjelmaa aina välillä eri puolilla laivaa. Kannattaa ottaa lasten risteilyohjelmalehtinen. Niitä jaetaan välillä laivaan sisälle astuttaessa, mutta löytyy myös Infon luota ja ohjelma lukee myös lastenleikkipaikoilla. Niiden mukaan on kiva suunnitella oma ohjelma laivalla.


Meidän porukka kävi myös vähän bingoilemassa. Ollaan varmaan mummouduttu. No meillä olikin mummo siellä tekosyynä mukana. Heh! Bingon aikana samassa tilassa oli myös kasvomaalausta. Tosin meillä se yleensä halutaan käteen, sillä siitä lapsi voi sitä itsekin ihailla.

"kasvomaalaukseksi" valikoitui sateenvarjo.

2 kommenttia:

  1. Kivan näköinen leikkipaikka, tuolla pikku taaperot varmasti viihtyy <3

    VastaaPoista

Kiitos, kun piristät päivääni kommentillasi!