lauantai 15. heinäkuuta 2017

Ilmaiset turnajaiset Turun linnalla


Meidän perhe kävi tänään ihastelemassa turnajaisia. Pysähdyimme ensin kauppaan ostamaan eväitä.
Suomen kesä näytti parastaan ja oli mitä ihanin ilma.

Paikan päällä menimme suoraan linnan puistoon, jossa tapahtuma järjestetään. Se on siis täysin ilmainen tapahtuma. Kannattaa mennä katsomaan jos Turussa tai lähistöllä liikut huomenna. Silloin ehtii vielä nauttimaan näytöksistä. Tapahtuma sopii erinomaisesti koko perheelle.

Istuskelimme katsomassa näytöksiä. Tauolla siirryimme varjoon nauttimaan picniciä. Taapero sai samalla vähän juoksennella. Kävimme myös katsomassa lähempää hevosia ja taapero halusi silittää niitä.


Katsoimme upeaa Skill at Arms -näytöstä. Se ei pelkkä näytös ollut vaan siinä kilpailtiin ihan oikeasti ja kyseessä oli SM-kilpailu. Oli kyllä hienoa ja viihdyttävää katseltavaa. Radalla piti tehdä mitä erilaisimpia taidonnäytteitä, kuten halkaista miekalla omenoita, kaataa "villisika", hypätä heinäpaalien yli, kiertää esteitä, saada keihääseen rinkuloita jne.

Päivän aikana on myös muita näytöksiä. Me katsoimme vielä pitkämiekkaa ja joustingia.
Jousiammuntaa emme tänään ehtineet katsoa, mutta luultavasti menemme vielä huomenna. Sen verran mukavaa oli.


Puistossa kannattaa kävellä muuallakin katselemassa. Linnan puisto on kaunista paikkaa ja siellä on myös muutama vanha rakennus, jotka ovat siirretty sinne muualta. Siellä on myös pieni yrttitarha.


Linnan sisäpiha on myös ihana paikka. Sinne voi mennä vaikka itse linnaa ei aikoisikaan mennä katsomaan (ei tarvitse siis ostaa lippua). Linnan sisäpihan läpi pääsee kulkemaan.

Pihalla on kiva kahvila ja nyt tapahtuman ajan sieltä löytyy erilaisia myyntikojuja, pienet keskiaikamarkkinat. Niistä löytyy kaikenlaista käsityötä.

Tänä viikonloppuna pihalla on myös narreja viihdytämässä esityksillään sekä kaunista
musiikkia.

Koko kesän ajan lapset voivat myös tehdä hiekkalinnoja sisäpihalla. Siitä kirjoittelinkin jo viime kesänä, kun siellä välillä kävimme taaperon kanssa.Lisätietoa mm. ohjelmasta ja aikatauluista löydät täältä.

2 kommenttia:

 1. Oi että tuollaisia turnajaisia olisi huippua päästä katsomaan! Kivoja kuvia sait napattua :)

  VastaaPoista
 2. Kiitos! :)
  Harmittaa vain, kun tällä hetkellä on vain kännykkä, jolla voin ottaa kuvia :/

  Tapahtuma oli kyllä todella ihana :) Kannattaa kyllä mennä jos johonkin vain pääsee katsomaan.
  Eiköhän nuo taas ensi vuonna Turussa ole (ainakin toivottavasti). Huomasin, myös, että Taalintehtaalla on Keskiaikaiset turnajaiset.

  VastaaPoista

Kiitos, kun piristät päivääni kommentillasi!