maanantai 8. tammikuuta 2018

Tonttupolku Raaseporissa -Tomtestig


Viikonloppu sujui miehen kotipaikalla Tammisaaressa. Sunnuntaina oli ihanan aurinkoinen ilma ja muutenkin kiva keli niin päätettiin lähteä pienelle ajelulle n. 15 kilometrin päähän Snappertunaan kohti Tonttupolkua. Joulu meni sen verran nopeasti, että silloin emme tonttupolulle ehtineet.

Hyppäsimme auton kyytiin miehini, pojan ja anopin kanssa. Heti Tammisaaren tieltä oli hyvät opasteet. Ainoastaan lähempänä hieman mietimme missä tuo polku sijaitsee, kun kylteissä ei enää lukenut Tomtestig. Samassa paikassa sijaitsee kuitenkin Malmbacka, joten päättelimme, että sen yhteydestä polkukin varmasti lähtee.

Tonttupolku löytyy osoitteesta Norrbyvägen 45. Se on pari kilometriä sivuun Kuninkaan tieltä.

Alueella on pieni parkkialue, infotaulu ja esitteitä. Hieman katselimme ympärillemme ja mietimme mistä Tonttupolku alkaa. Vähän syvemmällä metsässä oli hyvin merkittynä Tonttupolku -Tomtestig.Kaikki innoissamme kävelimme vähän syvemmälle metsään katsomaan millainen tonttupolku on.
Alueelle on rakennuttu muutamia erilaisia vanhan tyylisiä pieniä rakennuksia, kuten sauna, liiteri, vaja ja isoäidin talo. Ne ovat kaikki vuokrattavissa. Näiden takaa oli polun alku ja kartta.

Tonttupolku sopii hyvin kaiken ikäisille. Polku on siis oikeasti pieni polku metsässä, joten kärryillä tai muilla apuvälineillä siellä ei pääse liikkumaan. Reitti on merkitty hyvin punaisilla merkeillä puissa.

3-vuotias poikamme etsi innoisaan aina seuraavaa punaista pompulaa puusta, joka osoittaa seuraavan rastin sijainnin.


Polku ei ole mikään pitkä, joten sen kiertää melko nopeasti ja pienikin lapsi jaksaa sen hyvin.

Punaisia palloja löytyy polun varrelta 24 kappaletta ja jokaisessa oli kysymys tai useampi.

Kysymykset olivat yksinkertaisia ja 3-vuotiaskin pärjäsi niissä tosi hyvin. Aikuisillekin ne olivat silti mukavia. Ja aina on kiva kuulla ja nähdä mitä pieni lapsi vastaa ja osaa. Kysymykset ovat ruotsiksi, suomeksi ja englanniksi.

Vuokrattavien mökkien ja saunan lisäksi Malmbackassa järjestetään mm. miilunpolttoa. Se on vanha tapa valmistaa hiiltä.
Tänne me menemme aivan varmasti vielä uudelleen jossain vaiheessa.
Tonttupolku on avoinna tammikuun loppuun asti ja se on ilmainen.

Poika oli innoissaan ja katsoi kaikkia tonttuja ja muita asetelmia tarkkaan ja läheltä.
Osan edessä hän makasi mahallaan maassa ja katseli mitä tontut tekevät. Varmasti lapsen mielikuvitus laukkasi ja hän oli tonttujen taikamaassa.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos, kun piristät päivääni kommentillasi!