keskiviikko 14. marraskuuta 2018

Lapsiperhe Gran CanariallaMeidän perhe palasi juuri yöllä viikon lomamatkalta Gran Canarialta. Täytyy kyllä sanoa, että mieluusti olisin jäänyt sinne aurinkoon ja lämpöön edullisten juomien ja herkkujen pariin. Matka meni siis oikein kivasti ja meillä oli mukavaa. Koti-ikävää ei ehtinyt tulla. Poikakin olisi vielä halunnut jäädä sinne.

Useimmiten matkoillamme vuokrataan auto ja niin tälläkin kertaa. Me asuttiin pienehkössä rantapaikassa Gran Kanarian itäosassa, Melenarassa (kuuluu Teldeen), josta olimme vuokranneet kolmion kattoterassilla. Siitä oli mukavan lyhyt matka lentokentälle (n.10min) ja moottoritietä pitkin ajelee nopeasti paikasta toiseen. Jonain päivänä Melenarassa oli hieman pilvistä niin ajoimme vain jollekin toiselle rannalle etelämmäs. Gran Canarialla on aurinkoisinta ja vähäsateisinta saaren eteläosassa.Gran Canaria on mulle ja miehelleni ennestään tuttu saari. Tää oli meidän kolmas yhteinen matka sinne, mutta tällä kertaa ensimmäinen kerta lapsen kanssa. Toisaalta tykkään käydä uusissa paikoissa ja nähdä uusia maita, mutta helppoutensa ja melko varman lämmön vuoksi Kanarian saaret olivat taas kerran meidän matkakohteena. Me myös tykätään, kun kuulee espanjaa ja sitä me itse käytetään siellä asioidessamme ravintoloissa jne. Pääsee vähän harjoittamaan omaa kielitaitoaan. Sitä vähää.

Kun ne "must see"-kohteet on nähty jo aikaisemmin niin nyt sai vain rentoilla, mennä täysin fiiliksen mukaan ja lapsen ehdoilla pitkälti. Tällä lomalla me nukuttiin kauan ja meillä oli hitaat aamut.

Käytiin Puerto de Moganissa sukellusveneajelulla.

Me käytiin hieman ajelemassa vuorilla. Käytiin kasvitieteellisessä puutarhassa katsomassa todella isoja kaktuksia, upeita palmuja ja muita saarella kasvavia kasveja. On muuten ihan ilmaista puuhaa. Syömään ja paikkoja katsomaan pysähdyttiin kauniiseen pieneen kylään nimeltä Santa Brigida.

Saarella on joka päivä eri puolilla markkinoita, joista voi tehdä edullisia löytöjä ja matkatuliaisia. Me käytiin Puerto de Moganissa markkinoilla ja nauttimassa tunnelmasta. Se on ehdottomasti yksi saaren kauneimpia paikkoja. Ja sen kyllä huomaa turistimäärästäkin. Varsinkin, kun oli markkinapäivä.

Puerto de Moganista lähtee erilaisia veneitä. Me käytiin keltaisella sukellusveneellä ajelemassa ja katsomassa millaisia kaloja siellä vedessä näkyy. Jännä kokemus, mutta ei minusta niitä kaloja kauheasti näkynyt. Tai siis ainakaan mitään kovin erikoista. Liput olivat aika kalliit, sillä meillä maksoi yhteensä n.80€.

Mas Palomasin hiekkadyyneillä. Poika juoksi innoissaan isolle hiekkalaatikolle leikkimään.

Olimme Mas Palomasin hiekkadyyneillä. Käveltiin dyynien halki (mikä oli aika raskasta auringon paahteessa hienossa hiekassa). Matka oli pidempi miltä näytti ja kaikenlisäksi huomasin rantaa lähestyessämme, että tullaan suoraan nudistirannalle. No käveltiin vähän vasemmalle dyydejä pitkin, mutta kyllä niitä siellä riitti kävelemässä pitkin rantaviivaa. Uimisen ja hiekkaleikkien jälkeen suunnattiin Playa del Inglesin rantaravintoloihin ruokailemaan.

Hengailtiin kävellen Melenarassa asuntomme lähellä ja käytiin välillä rannalla. Siellä on mustaa hiekkaa ja kiva ranta. Oikeastaan siinä oli kaksi rantaa lyhyen kävelymatkan päässä. Mitään hotelleja siellä ei tainnut olla, sillä on enemmän paikallisten suosiossa tuo ranta. Sen vuoksi alueella ei myöskään kauheasti ollut palveluita. Toki ne tarpeelliset löytyi. Me pidetään siitä, että saadaan enemmän kokea sitä paikallista tunnelmaa. Toki turistialueilla on omat etunsa. Täällä ravintolat alkoivat vasta availemaan pikku hiljaa yhdeksän jälkeen. Ei oikein sovi lapsi perheelle vaikka meillä melko myöhään valvotaankin. Onneksi oli auto käytössä niin päästiin hyvin liikkumaan ja kaupoille.

Melenara on pieni paikka, jossa on kiva mustahiekkainen ranta. Se on paikallisten suosiossa.

Yhtenä päivänä käytiin myös San Agustinissa rannalla ja kaupoilla. Näytettiin pojalle missä asuttiin edellisellä kertaa saarella ollessamme mummon kanssa. Viimeisenä lomapäivänä oli hieman sateista, mutta se olikin onneksi suunniteltu shoppailupäiväksi. Kävimme parissa isommassa kauppakeskuksessa. Itselleni ei tällä kertaa mitään kummallisempaa tullut ostettua, mutta sitäkin enemmän joululahjoja sukulaislapsille ja perheelle. Alkaa siis olla jo hyvällä mallilla joululahjojen hankintakin. Nyt taidan tämän harmauden keskellä keskittyä joulujuttuihin niin ankeus unohtuu.


Juttuja matkoilta ja muualta pystyt seuraamaan Instagramissa Kotonajakaupungilla ja Facebookissa Kotona ja kaupungilla.

4 kommenttia:

 1. Kivalta näyttää Melenassa. Se onkin itselle ihan tuntematon paikka. Pohdin Kanariaa meidän reissukohteeksi, mutta päädyttiin Arabiemiraatteihin varmemman auringon perässä. Kerran olemme Kanarialla käyneet joulukuun alussa ja silloin sattui talvimyrsky sateineen. Teillä näyttää ilmat olleen kohdallaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo Melenara on tosiaan pieni paikka, jossa ei kauheasti turisteja ole. En ole varma onko siellä edes hotelleja, mutta yksittäisiä huoneistoja on ainakin vuokrattavana.

   Se on aina vähän kurjaa jos etelän matkalla on huonot kelit :/
   Meillä oli tosiaan ihan kivat ilmat. Tosin tuolla Melenarassa (itä rannikolla) oli pilvisempää ja sateisempaa kuin etelämpänä. Autolla nopeasti huristeltiin vain aurinkoa kohti niinä hetkinä :D

   Poista
 2. Terveiset Las Palmasista! Täällä ollaan parhaillaan, edelliset viisi päivää ajeltiin ristiin rastiin saarta. Dyynit tekivät vaikutuksen, samoin länsirannikon huimat korkeuserot ja surffausrannat, sen sijaan Puerto de Mogan oli pettymys. Niin täynnä turisteja, että heti alkumetreillä väenpaljous alkoi ahdistaa niin paljon, että jatkettiin ajomatkaa ja jätettiin tarkempi tutustuminen kylään väliin.

  VastaaPoista
 3. Itse olen käynyt Gran Canarialla lasten kanssa lomailemassa ja tykkään kyllä saaresta kovasti. Voisin ihan hyvin uudelleenkin lähteä. Autolla tutkien saari antaa varmasti vielä enemmän tutkittavaa ja nähtävää.

  VastaaPoista

Kiitos, kun piristät päivääni kommentillasi!