maanantai 29. lokakuuta 2018

Sotalaivoja katsomassa ja viikonlopun kuulumisiaTurun Aurajoen suu täyttyi viime viikon lopusta jälleen kerran laivoista. Tällä kertaa sinne kokoontui eri maista sotalaivoja. Merivoimat juhlivat viikonloppuna satavuotista taivaltaan. Mukana oli noin kolmekymmentä sota-alusta kahdeksasta eri maasta. Ne aloittavat tänään kansainvälisen Northern Coast 18 -sotaharjoituksen, jota Suomi johtaa.

Aluksiin pääsi katsomaan viikonloppuna. Meidän perhe kävi myös osaan aluksista tutustumassa. Lauantaina oli tuulinen päivä, joten tuli hieman kylmä siellä kiertäessämme. Kävimmekin välillä lämmittelemässä ja herkuttelemassa Cafe Manuelassa. Niin näytti moni muukin tekevän.


Siirryimme Förillä toiselle puolelle Aurajokea, jossa oli vielä enemmän aluksia. Päätimme kuitenkin käydä siellä vain muutamassa, sillä aikaa olisi mennyt muutoin niin paljon, oli viileä ja pojalla alkoi olemaan päiväunien aika. Yhden suurista aluksista, ruotsalaisen Visbyn jätimme pois välistä, sillä se oli meille jo ennestään tuttu. Sillä oli muutama vuosi sitten oikein esittely jonkun tapahtuman yhteydessä.


Poika nukahtikin autoon sopivasti kotimatkalla. Meillä ei kotona joka päivä nukuta enää päiväunia. Nyt sain siis rauhassa siivoilla. Meillä oli nyt aika perinteinen rento kotiviikonloppu (ei siis menty Turusta mihinkään). Se oli tosi kivaa, kun sai vain olla ja rentoutua kotona. Mä olen tällä viikolla kovasti siivonnut (mä oon vähän outo varmasti, kun pidän siitä). Tää vuosi on ollut sellaista menoa ja tuloa, vähän aikaa siellä ja täällä. Nyt onneksi mieskin asuu samankaton alla ja meidän ei tarvitse hänen töiden vuoksi pitää kahta asuntoa eri maakunnissa. 

Perjantaina poikakin oli kotona ja kävimme yhdessä katsomassa Silakkamarkkinoilla. Nekin Aurajoen varrella. Pitihän sitä vähän muikkuja ostaa, varsinkin, kun poika halusi. Sen jälkeen kävimme Kauppahallissa ja hieman herkuttelimme kahvila Sinisessä Hetkessä. Se on pojan lempikahvila, sillä se on sisustettu vanhan junan tyyliin, aivan kuin olisi junassa. Piipahdimme myös nopeaan Turun Tuomiokirkossa. Poika, kun harvemmin on kirkossa käynyt. Sieltä löytyikin yksi sivuosa, jossa oli kaikkea kivaa lapsille.


Sunnuntai-iltana mies lähti pojan kanssa läheiselle koululle Lasten Liikunnanihmemaahan liikkumaan ja hyppimään. Sain taas omaa rauhaa siivoamiselle. Meiltä onkin tänä vuonna lähtenyt vaatetta kierrätykseen ja lahjoitukseen monen monta muovikassillista. Myös facebookin kirppareilla olen jotain tuotteita myynyt. Tänään olisi tiedossa talvirenkaiden alle laitto ja kohta kutsuu jumppa. Olen jälleen löytänyt liikunnan innon. Jumppakortti on ollut takataskussa, mutta en vain ole saanut itsestäni kiinni mennä paikan päälle. Josko nyt tää innostus olisi pysyvämpää.

Ihanaa viikkoa sulle!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos, kun piristät päivääni kommentillasi!