torstai 22. elokuuta 2019

Matkalla ilman lasta

Uudet kokemukset tuovat ihania muistoja kiikkustuoliin. Tämä kuva on otettu mökillä.

Mulla on nyt vapaata aikaa ja veronpalautuksiakin tipahti hieman tilille. Isäntä työskentelee ja poika on dagiksessa nyt kolmatta viikkoa 2,5 kuukauden kesätauon jälkeen. Tarjoutui oiva hetki lähteä reissuun.

Yksin en tykkää matkustaa, mutta siskollani sattui olemaan kesäloma. Siitä se ajatus sitten lähti!

Tää on eka kerta, kun olen kokonaisen viikon erossa lapsestani. Hän täyttää pian viisi vuotta. Yksi yö yleensä ollaan maksimissaan taidettu olla erossa. Keväällä tosin poika pääsi isovanhempien matkaan Legolandiin, jossa olivat kolme yötä. Se meni oikein hyvin, mutta kukapa ei Legolandissa viihtyisi.

Mukava välillä nostaa jalat ylös ja istua ihan rauhassa.

Hieman jännitti kuitenkin nyt jättää poika isänsä kanssa kaksin arkeen, sillä hän on sellainen äitinpoika. Se on selvää, kun olen kuitenkin ollut hänen kanssaan monta vuotta kotona ja ollaan tehty aina paljon kaikkea kaksistaan.

Mieheni on saanut enemmän nauttia omasta ajasta, kun ollaan pojan kanssa oltu yökylissä. Lisäksi hän työskenteli arjet viime vuonna 250 kilometrin päässä ja tietysti asui myös toisella paikkakunnalla. Taisi hän myös käydä isänsä kanssa pienellä reissulla. Mukavaa, että kumpikin siis saa hieman omaa aikaa.Ollaan kuitenkin melkein joka päivä soitettu videopuheluita täällä matkalla ja vaihdettu kuulumisia. Kotona kaikki on kuuleman mukaan mennyt oikein hyvin.
Ekana yönä oli kovin äitiä kaivattu, mutta muuten ei ole ikävä ainakaan pojasta näkynyt. Tokan yön oli jo nukkunut sikeästi aamuun asti.

He ovat myös tehneet kaikkea kivaa yhdessä. Päivät tietysti on mennyt dagiksessa leikkien kavereiden kanssa.
Yhteiseen iltaohjelmaan miehellä ja pojalla on kuulunut mm. jätskillä käyntiä, hamppareita ja junien bongailu. Kun on mukavaa hieman erilaista tekemistä niin saa muuta ajateltavaa ja aika kuluu paremmin.

Perjantaina miehelläni oli juhlat työporukan kanssa ja silloin Fammo tuli Turkuun hoitamaan poikaa. Luksus aikaa siis pojalla!

Lauantaina oli pojan ensimmäinen juoksukisa Paavo Nurmi minimarathon, jossa hän juoksi 700m. Sain videota ja kuvia juoksusta, kun en itse päässyt katsomaan. Olisi kuitenkin kiva ollut olla livenä katsomassa ja kannustamassa. Hyvin oli juoksukin mennyt.

Sunnuntaina he olivat viettäneet päivän Hop Lopissa. Ei poika välillä edes sen enempää välittänyt videopuheluita äidin kanssa puhella vaan kiirehti leikkeihinsä. Mukava tietää, että kotona on kaikki hyvin.


Pieni irtiotto arjesta ja perheestä on tehnyt hyvää. Meillä on siskon kanssa ollut ihan huippu kivaa reissussa. Siitä tulen sitten myöhemmin kirjoittelemaan. Ihana taas palata perheen pariin ja antaa isot halit! Pieni irtiotto teki kyllä hyvää. Tämän jälkeen arki taas maistuu ihanalta. Ja jaksaa myös paremmin pitkän talven yli.

Oletteko te olleet ilman perhettä matkoilla? Tai matkustaneet ihan yksin? Yksin matkustaminen on kuulemma nouseva trendi. Mä mieluusti otan kaverin mukaan jakamaan hienot matkakokemukset.8 kommenttia:

 1. Kuulostaa täydelliseltä! Mä tein viime talvena meidän pienimmän kanssa vajaan viikon reissun ja kaksi isompaa jäivät isän kanssa kotiin. He olivat tehneet kivoja, ihan arkisia juttuja kolmisin, ja uskon että se teki meille kaikille tosi hyvää. ❤

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuulostaa kivalta! <3
   Mukava, kun pääsit matkalle pienimmän kanssa.

   Mukavaa syksyn alkua!

   Poista
 2. Ihanaa että oot rohjennut lähteä reissuun siskon kanssa! :) Meilläkin esikoinen on 5v ja pisin yökyläily taitaa olla 3 yötä, siis hänen yökyläilynsä mummun ja vaarin kanssa :D itse olen tehnyt kerran yhdenyönyli reissun ihan itsekseni ja sekin oli vasta viime marraskuussa blogipikkujouluihin :D Totta se silti on että vanhempienkin pitäisi saada sekä kahdestaan että yksikseen irtiotto perhearjesta niin jaksaa taas paremmin (:

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Teki kyllä hyvää päästä välillä omiin juttuihin! :)

   Mukava, että löytyy isovanhemmat, joiden luokse välillä mennä yökylään :)
   Meilläkin vain isovanhempien luona ollut yötä pääosin. Kerran oli serkkupojan luona yhden yön ja kivaa oli ollut.

   Helpottaa kyllä kummasti näin lapsen kasvaessa se lähteminen :)

   Poista
 3. En ole koskaan matkaillut ilman perhettä. Mahdollisuuden tullen voisin pienen matkan tehdäkin, mutta tässä elämäntilanteessa se ei vielä ainakaan ole mahdollista :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mullekin tämä tosiaan ensimmäinen pidempi poissaolo perheen parista.
   Sitten on helpompi lähteä aina, kun lapset ovat isompia. Nytkin tiesin, että varmasti
   pärjää hyvin kotosalla, onhan hänellä se perusarki ja rakas isä kotona hoitamassa. Yhdessä tekivät kaikkea kivaa :)

   Poista
 4. Oli varmasti upeaa päästä olemaan siskon kanssa rauhassa kaksin :)

  Itse en esikoisen aikaan juuri matkustellut itse, esikoinen puolestaan reissasi mm isovanhempiensa kanssa lähiseuduilla. Nyt nämä iltatähtöset ovat vielä niin pieniä, etten ole kerennyt matkustamaan. Jossain vaiheessa haluaisin päästä yksin mökille olemaan hissukseen ja saunomaan ja rentoutumaan tai vaeltamaan jonnekin metsään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli kyllä rentouttavaa ja kaikin puolin mukavaa! :)

   Toivottavasti pääset jossain vaiheessa nauttimaan omasta ajasta. Kyllä sekin aika tulee! <3 Tuollainen hiljainen rauhoittuminen mökillä yksin kuulostaa aivan ihanalta! <3

   Poista

Kiitos, kun piristät päivääni kommentillasi!