maanantai 5. elokuuta 2019

Päivä Ruissalossa


Yhtenä kesäisenä päivänä lähdettiin pojan kanssa siskoni luokse kylään Raisioon. Hän oli nuorimman poikansa kanssa kotosalla ja teki hyvää, että lapseni saa suunnilleen ikäistään seuraa. Helpottaa myös tätä äidin elämää, kun ei tarvitse koko ajan olla leikkimässä.

Me äidit kovin kaivattiin jotain muutakin puuhaa aurinkoiseen päivään kuin sisällä istuminen ja päätimme lähteä rannalle. Suuntasimme Turun Ruissaloon, jossa on kaunista lehtometsää ja merelliset maisemat. Autoillessani sinne päin sain myös päähäni, että voisimme mennä Kasvitieteelliseen puutarhaan katsomaan. Poikani on ollut siellä ulkona puutarhassa usein, mutta sisällä hän ei ole vielä koskaan käynyt.

Ruissalon kasvitieteellisessä puutarhassa löytyy kasveja eripuolilta maailmaa.

Kiersimme ensin ns. kasvihuoneet, jossa on erilaisia ilmastoja ja niissä kasvavia kasveja. Paikan sydän on vesiallas, jossa on jättilumpeita. Altaassa uiskentelee kaloja ja ilmassa lentelee undulaatteja (tai jotain vastaavia lintuja). Kaktushuone hieman jännitti poikaa ettei tule piikkejä.

Kävimme myös ulkona puutarhassa kiertelemässä. Sinne on ilmainen sisäänpääsy. Pojat ihastelivat takaosasta löytyviä patsaita, joilla oli hauskoja nimiä. Alueella on kuvattu Onneli ja Anneli -elokuva. Elokuvasta tuttuihin maisemiin voi tutustua puutarhassa. Kasvitieteellisessä on myös jaossa tehtävälappuja, joiden parissa voi hieman tutustua elokuvan kuvauspaikkoihin. Kiva idea!


Seuraavaksi halusimme pientä purtavaa ja suuntasimme kohti Kuuvan nokkaa. Siellä on Cafe Kuuva. Parkkipaikan vieressä oli ihania lampaita, joita pojat rapsuttelivat. Kahvilaan on pieni kävelymatka. Vanhan talon eteisverannalta on kauniit näkymät merelle. Otimme pientä purtavaa ja jatkoimme matkaamme uimarannalle. Uimaan suuntasimme Saaronniemen rannalle, joka on Ruissalon päädyssä. Siellä on kiva hiekkaranta ja merirosvolaiva lasten leikkeihin. Sieltä on myös hyvä seurailla isojen laivojen menoa. Meitä hieman harmitti ettemme tulleet ottaneeksi mukaan grillattavaa. Tuonne pitää ottaa omat polttopuut tms. mukaan. Saaronniemessä on kuitenkin kiva kahvila Saaro. Se on kaunis vanha rakennus mäen päällä. Tilasimme makkarakorit ja jälkkäriksi ostimme jäätelöt. Jaksoi taas pojat riehuta.

 

Istuimme iltaa rannalla nauttien siskon kanssa. Pojat leikkivät innoissaan rantahiekassa ja heitä ei meinannut saada lähtemään kotiin. Täytyy sanoa, että meillä nukuttiin oikein sikeästi seuraavana yönä. Kivoja tämmöiset extempore retket.

Ruissalon kasvitieteellisen pihalla on hauska ontto puu.

8 kommenttia:

 1. Kiitos vinkistä! Kasvitieteelliseen puutarhaan täytyy kyllä suunnata, kun sinne päin seuraavan kerran mennään.
  Ansku

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva jos oli hyötyä postauksesta! <3
   Siellä ympärillä on kivoja luontopolkuja joissa kulkea.

   Poista
 2. Ruissalo on valtavan kaunis paikka. Itse en ole nyt vuosiin enää käynyt kun meidän visiitit Turkuun on niin lyhyitä. Mutta ehkä joskus taas :)

  https://villananna.vaikuttajamedia.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On kyllä todella kaunista vihreää aluetta.
   Nykyään Kansallispuiston rantaan pääsee myös vesibussilla, joka maksaa vain bussimaksun verran.

   Poista
 3. Vastaukset
  1. Kiitos paljon! <3
   Kannattaa käydä joskus jos Turussa kesäaikaan liikkuu.

   Poista
 4. Rakastan kasvitieteellisiä puutarhoja ja tuolla en ole käynytkään, kiitos vinkistä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukava, että löysit uuden kohteen! :)
   Kannattaa käydä ja sen ympärillä Ruissalossa on kivoja kävelyreittejä ja kauniita paikkoja sekä kesäkahviloita.

   Poista

Kiitos, kun piristät päivääni kommentillasi!