torstai 19. syyskuuta 2019

Butterflygarden - perhoshuone T1 Mall of Tallinn


Perheemme kiersi kesällä autoillen Baltiassa ja hieman Puolankin puolella. Kotiin päin tullessa jäimme Viroon ystäviemme luokse, jossa olimme juhlistamassa ihanan ystävämme tasavuosia.

Minä kävin 4-vuotiaamme kanssa vähän kaupoilla. Tai sen mitä tuon ikäisen kanssa nyt pystyy kauppoja katsomaan. Olimme kauppakeskus Ulemistessä . Toiselle puolelle tietä on rakennettu uusi iso kauppakeskus T1 Mall of Tallinn.

Kauppakeskuksesta löytyy pieni perhoshuone, Butterfly Garden. Sisäänpääsymaksu minulta ja lapselta yhteensä noin 15 euroa. Melko hintava mielestäni, mutta toisaalta harvoin tuollaisessa käy.


Huoneeseen astuessani näin pari isoa perhosta. Aluksi tuli tunne, että ovatko ne edes oikeita, jotain pattereilla lentäviä?! Tuntui epätodelliselta, mutta kyllä se osoittautui ihan todeksi.

Huone ei ole mikään suuren suuri, mutta oli ihan sopiva, kun meitä ei mitään suurta määrää ollut paikalla, kun me kävimme.

Huoneessa lensi muutamia perhosia ja osa oli paikoillaan lattialla, hedelmissä tai kasveissa. Isossa häkissä oli myös papukaijoja. Upein perhosista oli mielestäni sellainen värikäs sininen. Niistä vain en koskaan saanut kunnolla kuvaa.

Huoneessa oli työntekijä, joka vahti perhosia ja laittoi maassa olevia välillä lentämään. Välillä joku perhonen lensi kenkiini ja muillakin kävijöillä näkyi välillä perhonen kiinni jossain. Kyllähän se kaunista oli, kun perhoset välillä lensivät ympäriinsä huoneessa ja taustalla soi rauhallinen musiikki ja vesi pienessä suihkulähteessä solisi.


Tällä kertaa keskityttiin enemmän ajan viettämiseen kauppakeskuksessa kuin shoppailuun. Kivojen ravintoloiden (joissa aika monessa on leikkipaikka) ja kahviloiden lisäksi kauppakeskuksen katolta löytyy maailmanpyörä.

Lisäksi T1 Mallissa on paljon hupia ( mm. törmäilyautoareena, tiedejuttuja, trampoliini- ja pelikeskus).10 kommenttia:

 1. Onpa kiva! Ja ainakin tuo kuvan sininen perhonen on todella kaunis...
  Onko tuo viimeinen kuva siis sieltä perhoshuoneesta?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, kaikki kuvat ovat otettu perhoshuoneessa.
   Tuossa kuvassa näkyy lattialla olevia perhosia ja taustalla kehikko,jossa ymmärtääkseni kasvatetaan lisää perhosia.

   Poista
 2. Kivannäköistä!
  / pikkuleijonatblogi.fi Sari

  VastaaPoista
 3. Kiva tieto, jos vaikka tässä joskus taas tulisi Tallinnaan lähdettyä. Viimeksi olin moisessa Kuala Lumpurissa - ja tykkäsin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siellä varmaan vielä hienompaa, kun ovat enemmän ns. kotikonnuilla.
   Näitä tällaisia tosiaan taitaa olla vähän eripuolilla. En kyllä tiedä, että Suomessa vielä olisi.

   Poista
 4. Onpa rentouttava ajatus astella kesken shoppailun hetkeksi perhosten keskelle! Aika uniikki idea kyllä tällainen, en ole kuullut, että vastaavia olisi muualla kuin joissakin kasvitieteellisissä puutarhoissa. Tosin hieman kyllä tuntuu kurjalta, jos siellä on työntekijä hätistelemässä perhosia lentoon niiden asetuttua maahan lepäämään - vai huolehtikohan hän vain, ettei perhosia tallota?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli ihan kiva kokemus, että ei ihan joka shoppailureissuilla varmasti tulisi käytyä.
   Kuitenkin sen verran hintava. Vaikka ymmärrän, että kyllä ne katteetkin on saatava.

   Ymmärtääkseni tällaisia perhoshuoneita on eri puolilla maapalloa. Suomessa ei vielä taida olla. Tai en ole ainakaan kuullut.

   Itsellä jäi vähän epäselväksi miksi teki niin. Varmaan olisi saanut enemmän irti jos olisi ollut paikallinen ja kysellyt.

   Poista
 5. Wau. Kiva kuulla. Tuolla voisi kyllä piipahtaa, kun Tallinnaan menee. Melko hintava kyllä paikka tuntuu olevan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä tuollaisessa kerran käy, kiva katsella ja ihastella, mutta on se sen jälkeen hieman nähty juttu. Tai ainakin itse sen niin koin. Varsinkin, kun tosiaan melko hintava on. Mutta toisaalta ymmärrän, että kaikki kulut pitää saada katettua.

   Poista

Kiitos, kun piristät päivääni kommentillasi!