keskiviikko 27. marraskuuta 2019

Teatteria koko perheelle Babe -urhea possuPari viikkoa sitten kävin Turun kaupungin teatterissa. Sinne minut veti mediatilaisuus uudesta koko perheen näytelmästä. Monen monta Oscar-ehdokkuutta saanut elokuva Babe -urhea possu on nyt siirtynyt teatterin lavalle.

Babe on ihana possu, johon isäntäperhe ihastuu eikä raaskikaan laittaa sitä kinkuksi. Possu tutustuu maatilan eläimiin ja ystävystyy niihin, varsinkin paimenkoiran kanssa. Babe haluaakin isona paimenkoiraksi ja siitä alkaa matka Paimenkoirien taitolajien Grand Prix -kilpailuun.


Ohjaaja Milko Lehto kertoi tilaisuudessa, että näytelmällä on myös tärkeä opettava sanoma. Se on kertomus rakkaudesta ja hyväksynnästä. Kun on rakastettu ja hyväksytty niin uskaltaa olla rohkea ja huoleton. On tärkeää olla juuri sellainen kuin on. Pienikin voi olla iso.

Erityisen näytelmästä tekee se, että siinä on hienosti yhdistetty perinteistä näyttelemistä sekä nukketeatteria. Harvoin myöskään lasten teatteriesityksiä näytetään päänäyttämöllä.

Pääsimme näkemään pari kohtausta näytelmästä. Lavalla nähdään paljon erilaisia maatilan eläimiä ja tietysti ihmishahmojakin. Upean puvustuksen on luonut Tuomas Lampinen ja lavasteet Jani Uljas. Nuket puolestaan on suunnitellut ja rakentanut Heini Maaranen.


Suomen parhaaksi leipomoksi valittu MBakery on luonut upean Babe -Urhea possu -teemaleivoksen.
Leivoksessa maistuu selkeästi lapsuudestani tuttu, ihana hubba bubba. Leivoksia voi tilata etukäteen näytelmän väliajalle nautittavaksi.

Nukettajien ohjaajana toimii Timo Väntsi. Hän kertoi, että nukkeja liikutetaan lavalla niskakeppitekniikalla.

Nukettajat joutuvat liikkumaan hieman kumarassa ja lisäksi lavasteena toimiva lattia on hieman kalteva. Baben nukkehahmoa näyttelevä Sirpa järvenpää liukastui harjoituksissa ja hänen selkänsä napsahti. Onneksi Turku on suuri nukketeatterikaupunki ja Merja Pöyhönen pääsi paikkaamaan Järvenpäätä lyhyellä varoitusajalla.


Halusinkin tarjota lapselleni mahdollisuuden päästä ihan oikean teatterin maailmaan ja me menemme tänään katsomaan tätä näytelmää Turun kaupungin teatteriin. Innokkaina odotamme. Kirjoitan teille sitten kokemuksia ja tunnelmia.

Oletteko te käyneet lasten kanssa teatterissa?
Voit seurata blogia Instagramissa ja Facebookissa1 kommentti:

  1. Joululahjavinkki lapselle/ kummilapselle: yhteinen teatterielämys!
    Suosittelen myös Lasten ja Nuortenteatteria Turussa - sydämellä tehtyä teatteria joka kerta <3

    VastaaPoista

Kiitos, kun piristät päivääni kommentillasi!