keskiviikko 18. joulukuuta 2019

Kuivatut appelsiinitVanha tapa on ollut kuivata appelsiinien viipaleita ja tehdä niistä joulukoristeita. Itsekin nyt toista kertaa näitä tein.

Appelsiini viipaloidaan hyvin ohuiksi ja laitettaan uuniin n. 75-100 asteeseen. Ne saavat olla siellä muutaman tunnin. Kannattaa välillä vähän kurkata uuniin. Itse pidin välillä uunin ovea auki, sillä näin haihtuvat kosteus pääsee pois. Kotiin tulee muuten aivan ihana tuoksu!

Aika riippuu paljon uunista, viipaleiden paksuudesta ja miten mehukkaita ne ovat. Siksi en mitään tarkkaa aikaa sano vaan niitä pitää itse välillä vähän katsoa uunissa. Välillä niitä voi kääntää.

Vinkkinä, että appelsiini viipaleet tulevat kauniimman kirkkaiksi, kun levität niiden päälle tomusokeria. Itse olen ensin laittanut pienen kasan viipaleen päälle ja sitten levittänyt sen kananmunasiveltimellä.


 Kuorista voi vaikka piparkakkumuoteilla leikata ja kuivata koristeita. Kuvassa tähdet ovat tehty siten. Kuivuessaan reunat hieman käpertyvät. Jos haluaa ihan suoria niin laita jokin paino, mutta siten, että ne saavat ilmaa. Nämä olen siis kuivannut ihan huoneilmassa. Uuni tietysti nopeuttaa.

Appelsiinin kuorista voi myös tehdä kukkia. Olen veitsellä kuorinut appelsiinin siten, että siitä tulee pitkä nauha. Sen olen kiertänyt rullalle kukkaseksi ja antanut kuivua huoneilmassa.

Mandariineja voi myös kuivata uunissa. Kokonaisiin mandariineihin vain leikataan tasaisesti viiltoja, jotta nesteet sisältä pääsee haihtumaan. Niitä pidetään joitakin tunteja uunissa kuivumassa miedellä lämmöllä kuten appelsiininviipaleitakin.


Lisää askarteluvinkkejä löydät blogin ylälaidasta kohdasta diy.
Blogia voit seurata myös Instagramissa ja facebookissa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos, kun piristät päivääni kommentillasi!