keskiviikko 10. kesäkuuta 2020

Mökillä perheen kanssa


Tänä kesänä ollaan ehditty viettää aikaa mökkeillen aika kivasti. Saamme viettää aikaa mieheni vanhempien mökillä Raaseporissa. Paikka on ihana, rauhallinen saari. Sen verran iso saari kuitenkin, että siellä on eri puolilla muutama mökki ja metsää sekä kallioita.

Viime viikollakin isäntä teki etätöitä parina päivänä mökiltä. Hän löysi rauhallisen työpisteen veneestä.

Aina alkukesästä ihaillaan kaikkia lintuja ja niiden pesänrakennusta. Myöhemmin sitten ihaillaan pieniä lintuja. Mökki ei ole mikään työleiri, mutta aina jotain pientä yritetään puuhata. Sellaista ylläpitokorjausta ja pientä tuunausta. Aurinkoisina päivinä istutaan rannalla ja nautitaan olosta. Tai siis minä istun saunan terassilla varjossa. En ole sellainen auringonottaja, mutta aurinkoa saan kyllä tarpeeksi, kun liikun ja puuhailen muuten ulkoilmassa.

Haahkat ovat visusti pesässään ja niitä ei meinaa erottaa maasta. Monesti olen melkein päälle kävellyt. Lähtevät viime tipassa karkuun. Siinä kyllä pelästyy.

Lapsen kanssa leikitään ja tehdään erilaisia pieniä askarteluja. Tänä vuonna tehtiin hänelle nopeasti pieni leikkiuuni. Yhdessä piirrettiin viinilaatikkoon levyt ja uuni. Kiva, kun tulee lapsen omaakin jälkeä näkyviin. Ja pääasia, että loppukäyttäjä on tyytyväinen.

Löydettiin pari pyöreää pientä kivejä ja rakennettiin puun koloon pieni linnunpesä, jossa ne toimivat munina. Myös keijutaloa ollaan rakennettu vanhaan puunkantoon. Pari vuotta sitten rakentamamme ötökkähotelli ollaan kunnostettu. Myös pientä kasvimaata rakennettiin viimeksi. Saa nähdä miten käy sillä on vähän säiden armoilla välillä (kastelu) ja tuolla peurat ja muut eläimet tuppaavat syömään kukkasetkin. Suojaverkkoa ostettiin kyllä. Mansikantaimia pitää vielä ostaa ja sitten laitetaan verkkoa päälle.

Tein britakakkua. Valelinnunpesä. Leppäkerttu kädellä. Grilliherkkuja. Leikkiuuni.


Meri-ilmassa väsyy jotenkin paremmin. Viimeksi 5-vuotiaskin meni päiväunille ja ihan omasta ehdotuksestaan. Varsinainen ihme, sillä häntä ei saa yleensä millään päiväunille (ainoastaan dagiksessa).

Mökillä meillä on tapana tehdä melkeinpä vain grilliruokaa iltaisin. Sitä ennen saunotaan ja käydään uimassa jos uskaltaa. Pidän siitä, että merivesi ei tule niin lämpimäksi kuin järvivesi niin pysyy se ihanan virkistävä vaikutus kesähelteilläkin. Tosin alkukesästä ei uskalla niin mennä uimaan, kun merivesi ei ole vielä lämmennyt sopivaksi.

Tällä viikolla ollaan vaihteeksi vain kotosalla ja nautitaan välillä myös kesäisestä kaupungista. Suomen kesä on kyllä niin ihana! Ihan liian lyhyt vaan.

Tykkäättekö te mökkeillä?

Tuunattiin keijutaloomme terassi.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos, kun piristät päivääni kommentillasi!