maanantai 8. kesäkuuta 2020

Kuralan kylämäki


Kävimme sunnuntaina perheen kanssa pitkästä aikaa Kuralan Kylämäessä. Se on Turun kaupungin omistama historiallinen alue, joka toimii museo- ja kulttuurivirkistysalueena. Siellä on vapaa kulku ja on ihan ilmaista. Turun keskustasta ei ole montaa kilometriä tuonne ja bussilla pääsee hyvin.

Tuolla on ihana käydä vain kävelemässä ja katselemassa paikkoja. Alueella on paljon erilaisia vanhan ajan kasveja ja se onkin nykyään "kasvipankki".


Alue on vanha tila, jonka taloissa ja pihapiirissä pääsee ihailemaan vanhan ajan elämää ja esineitä. Pihapiiri on ihanan vanhan aikainen kukkasineen ja muine kasveineen. 

Joka kesä laitumille tuodaan eläimiä pitämään niittyjä ja maisemia kunnossa. Tänä vuonna siellä on ainakin perinteisiä lehmiä, lampaita ja kanoja. 


Normaalisti Kuralassa järjestetään erilaisia kädentaitopajoja. Vanhoja taitoja ja tapoja opetetaan eteen päin. Inforakennuksessa on myös oikea sepän paja. Siellä voi nähdä sepän työssään ja katsoa esimerkiksi upeata ritarin panssaria, joka on siellä tehty (en osaa sanoa miten on nyt kesällä auki).

Alueella voi nauttia omia eväitä. Alueelta löytyy penkkiryhmiä joissa niitä nauttia. Lisäksi löytyy kiva kahvila Omena ja kaneli. Nautimme pihalla kahvia ja herkullista tuoretta paikan päällä tehtyä raparperipiirakkaa. Herkullista!


Korona on vaikuttanut alueeseen siten, että kaikki talot eivät ole auki. Päätalo Iso-Kohmo on auki. Siellä näkee miten ennen on eletty. Työntekijät ovat pukeutuneet ajan teeman mukaan ja kertovat mitä tekevät ja antavat myös hyviä vanhan ajan vinkkejä. Usein emännän näkee keittiöpuuhissa.

Myös lasten sisätiloissa olevat leikkipaikat on suljettu. Normaalisti tuolla on useampi kiva paikka missä leikkiä vaikka vanhan ajan kotia, kauppaa tai koulua. tästä pääset kurkkaamaan leikkipaikkoja.

Olen aiemminkin kirjoittanut vähän tarkemmin Kuralan kylämäestä. Siihen juttuun löydät täältä.

Oikein mukava koko perheen vierailukohde. Kuin olisi maalla, mutta on silti kaupungissa. Tänne kannattaa varata vähintään pari tuntia, että ehtii kiertää rauhassa. Aikaa saa kyllä kulumaan enemmänkin.


Voit seurata blogia Instagramissa ja Facebookissa2 kommenttia:

  1. Minä en saanut, sillä Kurala oli kiinni. Ei ollut korona, vaan muut tekosyyt silloin. Ulkotiloissa pystyin kuitenkin liikkumaan. Turussa on Linnasmäen hostelli tai jotain ja lähdin kaupungista kävelemään sinne, virhe, virhe, mutta saavuin Kuralaan. Se ei ollut virhe.

    VastaaPoista
  2. Mihin lie bittiavaruuteen äskeinen kommenttini päätynyt...

    No, joka tapauksessa tämä kohde on minulle tuttu, toisin kuin tosiaan tuo alppiruusutarha. Se sen sijaan on sen ansiota, että asuin pari vuotta varsin lähellä. Allekirjoitan täysin, että on varmasti kiva paikka perheelle viettää rauhallista ja mukavaa päivää. On se toisaalta kiva paikka myös ilman perhettä. :)

    VastaaPoista

Kiitos, kun piristät päivääni kommentillasi!