sunnuntai 19. heinäkuuta 2020

Perhe matkustaa Baltiassa: Trakain linna


Yksi ensimmäisen Baltian road trippimme mieleen painuvimmista kohteista oli Trakai Liettuassa. Tai siis linna siellä. Trakai on vain pieni kaupunki vajaa 30km Vilnasta länteen. Trakai on kuitenkin tunnettu punatiilisestä linnastaan kauniin järven keskellä. Vilnasta tehdään valmisretkiä Trakaihin mikäli ei ole liikkeellä meidän tapaan omalla autolla. Omatoiminen pääsee myös junalla tai bussilla.


Matkallamme pysähdyimme seuraavissa kaupungeissa/kylissä:Viro: Tallinna-Rapla-Pärnu,
Latvia: Riika-Jurmala-Kuldiga-Liepaja,
Lietttua: Kuurinkynnäs (niemimaa)- Juodkranté -Klaipeda-Kaunas-Trakai-Vilna.
Takaisin menomatkalla pysähdyimme lisäksi Latviassa Siguldassa ja Viron puolella Pärnussa ja Tallinnassa, josta matka jatkui takaisin koti Turkuun Helsingin kautta.Mekin suuntasimme Trakaihin vain nähdäksemme linnan. Alue oli todella vihreä, pensaat kukkivat ja järviä näkyi paljon. Paikalliset talot olivat vanhoja puutaloja ja todella söpöjä.

Monet paikalliset olivat muuttaneet pihapiirinsä parkkipaikka-alueeksi. Alueella käy paljon turisteja niin jokainen parkkipaikka on varmasti tarpeen. Me ajoimme automme ystävällisen eläkeläisherran pihaan ja hän ohjasi mihin ajaa. En enää muista maksua, mutta ei se varmasti montaa euroa ollut. Ja olimme erittäin tyytyväisiä, että saimme parkkipaikan niin helposti.

Ensimmäisellä Baltian road tripillä poika oli vasta 9kk ikäinen.

Alueella oli paljon pieniä matkamuistoja myyviä kioskeja. Mekin ostimme perinteisen matkamuistomagneetin ja istuskelimme hieman varjossa lapsen kanssa.

Meille kaupattiin myös purjehduskierrosta saaren ympärillä, mutta se ei nyt ollut suunnitelmissamme. Alueella näkyi myös erilaisia veneitä ja polkuveneitä vuokrattavaksi. Aikaa saisi siis kulumaan kauemminkin.


Linnasaareen johtaa pitkähkö kävelysilta. Saareen ja linnan ympäristöön pääsee ilmaiseksi ihailemaan, mutta linnan sisälle on kahdeksan euron sisäänpääsymaksu.

Teimme kierroksen linnan sisällä ja sitten kiersimme myös linnan ympäri menevän kävelyreitin. Joka kuun viimeinen sunnuntai sisäänpääsy on ilmainen. Ainakin näin kesällä kauniina päivänä oli ilo kävellä Trakain alueella ja ihastella paikkoja. Itse linna ei mielestäni sisältä mikään kovin erikoinen ollut. Siellä oli kuitenkin erilaisia esineitä ihasteltavana. Todella kaunista paikkaa.


Täältä pääset kurkkaamaan Baltian autokierroksemme aikaisemmat sarjan jutut:


Kuurinkynnäs (Nagliain luonnonsuojelualue)
Kaunas


Pysyt paremmin mukana matkassa, kun seuraat blogia facebookissa ja Instagramissa!
4 kommenttia:

 1. Trakain linna on kyllä komea, mutta aikoinaan siellä käydessämme oli kyllä myös kiva katsella vanhojen puurakennusten reunustamaa kylänraittia. Aika eri näköistä kuin ainakin Vilnan keskustassa!

  VastaaPoista
 2. Oli kiva tulla katsomaan miltä linna ja sen ympäröivä alue näyttää kesällä. Me kun aikanamme olimme siellä räntäsateessa kevättalvella.

  VastaaPoista
 3. Trakain linna on kyllä todella komea! Käytiin aikoinaan siellä junalla Vilnasta ja jäätiin pois väärällä asemalla. Se olikin seikkailu, kun ei meinattu keskellä ei mitään löytää kulkuvälinettä. "Kaapattiin" sitten yksi paikallinen auto joka liikkui tiellä, että päästiin pois :-D

  VastaaPoista
 4. Trakain linna on kyllä komea ja Liettuan parhaita nähtävyyksiä. Ihan mukava noissa maisemissa olisi purjehtiakin.

  VastaaPoista

Kiitos, kun piristät päivääni kommentillasi!