sunnuntai 30. elokuuta 2020

Viikonloppu TurussaMe ollaan oltu aika kovia perheen kanssa menemään. Nyt, kun pojalla on alkanut esikoulu niin halutaan vähän rauhoittaa menemisiä ja saada enemmän rutiinia. Viime viikonlopun vietimme ihan kotosalla. Tai meillä siis kotosalla oloksi luetaan se, että olemme Turussa.
 
Viime viikonloppuna Turun linnan puistossa oli Turun linnan turnajaiset. Ollaan käyty niitä aina katsomassa jos vain kaupungissa satutaan olemaan. Kiva ilmaistapahtuma. Näin korona-aikana vähän tietysti aina mietityttää mihin uskaltaa mennä, mutta tuo on ulkona ja väkeä ei ollut kovin paljoa. Itseasiassa aika vähän.


Meillä pojalla oli yllään Puolan reissulta (muutama vuosi sitten) tuotu ritariliivi, puumiekka ja myös merirosvohattu piti päähän saada kotoa lähtiessämme. Linnan ympärillä on hieman erilaisia käsityöläisiä myymässä ja tällä kertaa ostimme pojalle aamuntähden. Se oli hänen valitsemansa ostos.


Katsoimme hieman juuri alkanutta näytöstä. Alkoi sataa vettä, joten päätimme käydä myös Turun linnassa. Poika kun sinne oikeastaan halusi jo heti, kun linnan näki. Alle 7-vuotiaat pääsevät ilmaiseksi ja meillä on hankittuna museokortti. Se on kyllä tosi näppärä keksintö.

Linnassa sattui olemaan Pikku ritari -kierroksia, joten lähdimme sellaiselle. Seuraava alkava kierros oli jo muutaman minuutin päästä ja ruotsinkielinen, mutta se oli meille sopiva, kun kaksikielinen perhe ollaan. Ei meidän lisäksi ollut kierroksella kuin yksi muu perhe. Hyvä näin korona-aikana. Tulee näin äidillekin samalla kielikylpyä. 


Muutaman kuvan sain pojasta uuden lelunsa kanssa. Tai siis muissa kuvissa tuo aamuntähti heilui siihen malliin ettei siitä saanut mitään selvää. Meillä ei tyrkytetä aseita, mutta leikkeihin kyllä voidaan jotain joskus ostaa. Itse koen leikit leikkeinä. Itsellänikin ollut pienenä tyttönä pikkusotilaita ja knallipyssy. Tosin äiti takavarikoi knallipyssyn, kun siitä tuli sellainen pauke (vaikka maalla asuttiinkin, mutta ei äiti tainnut jaksaa kuunnella).


Pikkuritarikierros oli mukava. Vanhemmat sai olla mukana kierroksella. Hinta oli neljä euroa henkilöltä sisäänpääsylipun lisäksi. Opas kertoi hieman linnasta ja muutamia jänniä yksityiskohtia. Kierroksella myös kerrottiin miten kuninkaan edessä tuli käyttäytyä. 

Harjoittelimme hieman kumartamista ja tervehtimistä. Kuninkaalle ei koskaan saanut näyttää peppuaan, joten hänen edestään oli poistuttava takaperin kävellen. Meidän pojasta huomasi, että oli hieman jännää, kun oltiin kuninkaan edessä. Lapset lyötiin ritareiksi. Jännä kierros oli. 


Linnassa sattui olemaan esillä myös taidetta ja samalla kiertäessämme ehdimme hieman katsella noita taideteoksia. 

Turun linnassa on nyt myös näyttely, jossa esitellään sisustusarkkitehti Carin Brygmanin elämää ja suunnittelutöitä. Täytyy lähteä yksin rauhassa katsomaan joku kerta.


Kierroksen päätteeksi kävimme keskustassa kahvilla Gaggui Gaffelassa. Meidän poikamme on valikoiva ja ei tuolta löytänyt itselleen sopivaa, joten hän sai sitten kaupasta kotiin herkkuja.


Sunnuntaina olikin kaunis päivä. Otimme kotona rennosti ja lähdimme myöhemmin käymään kahvilla kesäkahvila Padolla. Se sijaitsee Halisten kosken vieressä ja siellä on hyvät tuoreet tarjoilut.


Tämä viikonloppu puolestaan on mennyt eilen omalta osaltani Siivouspäivän kirpparilla myyden lastenvaatteita. Tänään oltiin vähän kaupoilla perheen kanssa ja käytiin herkuttelemassa.


Toivotan oikein mukavaa alkanutta viikkoa kaikille! 

 

Pysyt paremmin mukana matkassa, kun seuraat blogia facebookissa ja Instagramissa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos, kun piristät päivääni kommentillasi!