torstai 4. helmikuuta 2021

Gran Canaria, Playa del Ingles - Vuosi sitten matkalla



Vuosi sitten tammikuussa teki mieli johonkin lämpimään lomailemaan. Itselläni oli tuolloin vapaata, joten parin viikon varoajalla löysin netistä halvat lennot. Ostin matkat myös äidilleni ja tuolloin 5-vuotiaalle pojalleni. Vähän piristystä myös yksin elävän eläkeläisen päiviin sekä päiväkotilaiselle.

Tuttu ja turvallinen Kanarian saaret oli kohteenamme. Tämä oli ensimmäinen pidempi ulkomaanmatkani ilman vakiomatkakumppaniani (omaa miestäni). Tällä kertaa olin siis itse järjestämässä kaiken aina matkasuunnitelmista autonvuokraukseen ja ruokailun järjestämiseen. Eipä se mitään tähtitiedettä ole, mutta oma miettimisensä kuitenkin. Meillä, kun on tapana tehdä omatoimimatkoja. Miehelläni ei ollut lomaa, joten hän oli töissä ja varmasti nautti kotosalla omasta olostaan.

Tammikuussa 2020 koronasta jo puhuttiin, mutta silti se tuntui vielä melko kaukaiselta asialta ja matkailtiin vielä entiseen tapaan.

Silloin työttömänä minulla oli varaa kuitenkin kustantaa tämä lysti, kun lentomatkatkin maksoi vain päälle satasen meiltä kaikilta. Toki muita kuluja aina tulee, mutta kuitenkin varmasti alle tonnilla pärjättiin viikko etelässä kolmeen pekkaan.

Siihen sisältyi matkat junalla lentokentälle ja takaisin (Tku-Helsingin lentokenttä-Tku), lennot, vuokra-auto koko viikoksi käyttöömme ja ruoat. Pääasiassa söimme asunnossamme ja ostimme ruoat paikallisista kaupoista. Välillä kävimme myös ulkona syömässä jotain. Yöpymisen varasin netin kautta ja se oli apartamentotyylinen hotelli. Eli huoneisto, jossa on myös keittiö, mutta myös talon aulapalvelut ja yhteinen uima-allasosasto yms. käytettävissä.

Meidän huoneistossa oli kaksi makuuhuonetta  ja olohuone keittiöllä. Olimme onnekkaita, sillä huoneistomme oli alatasolla, joten meillä oli olohuoneesta pääsy "parvekkeelle" ja sieltä pääsi suoraan uima-altaalle. 

Minua kyllä aluksi vähän jännitti ajaminen ulkomailla. Varsinkin, kun saatiin paljon isompi auto käyttöömme kuin olin varannut. Farmarimallisella autolla parkkeeraaminen esimerkikisi on vähän hankalampaa kuin pikkuautoon tottuneena. No, mutta mahtuipahan ainakin meidän matkalaukut hyvin autoon.

Me ollaan oltu useampi kerta saarella, joten nyt ei juostu niin nähtävyyksien perässä. Nautittiin olostamme, oltiin hieman auringossa ja käytiin rannalla. Syötiin herkkuja ja elettiin kiireettömästi. Toki uusiakin juttuja oli.


Minä ja poikani liikuimme enemmän kävellen lähialueella, sillä äidilläni oli tuolloin erityisen kipeä polvi. Äidin nauttiessa terassillamme auringosta me kävimme välillä rannalla ja yhtenä päivänä kävelimme ihailemaan dyynejä. Yhtenä iltana olimme myös kävelyllä, sillä pitihän sitä pojan päästä pienelle eväsretkelle -testaamaan uutta Minecraft-eväslaukkua. 

Saaren ehkä kaunein (ja ruuhkaisin) paikka on pieni Puerto de Moganin rantakylä. Siellä kukkaset kukkii kauniisti, on rantakahviloita uimarannan äärellä. Tuolta lähtee myös sukellusveneet, jos haluaa nähdä kaloja. Olimme aiemmalla matkallamme tuollaisella, mutta mielestäni se oli vähän pettymys. Toki niitä kalojakin varmaan vähän eri tavalla eri aikoina näkee. Ei kuitenkaan ollut mikään wau elämys, jollaisella olisi päästävä uudelleen. 

Puerto de Moganissa on myös joka viikko markkinoita. Tuollain on erityisen vaikea löytyy parkkipaikkoja ja on aika tungostakin toisinaan. Itse menen mieluummin hiljaisempina hetkinä ja käyn saaren muilla vastaavilla markkinoilla.

Yhden päivän kohteemme oli eläintarha Palmitos Park. Se ei ollut kovin kaukana, mutta paikoin tie oli melko kapea. Ei onneksi sattunut tulemaan autoja vastaan. Ostin liput etukäteen netistä niin ne olivat halvemmat. Paikan päällä näytetään tietysti liput. Tulostusmahdollisuutta meillä ei ollut, mutta olin ne onneksi tallentanut liput kuvana kännykälleni, sillä nettiyhteydet toimivat eläintarhan alueella tosi huonosti. Tästä olin onneksi lukenut jostain etukäteen ja tallensin liput kännykälleni.


Välillä kävimme ajelemassa lähikylissä katselemassa, kaupoilla ja kahvilla. Matka oli kaikin puolin onnistunut ja mukava. Eipä tuolloin osannut ajatella miten maailman meno ja matkailu muuttuisi. Toisaalta olen kyllä tykännyt olla ihan kotosallakin, kun yleensä ollaan oltu paljon menossa niin kotimaassa kuin ulkomaillakin. Olen nauttinut arjesta ja kotoilusta. Koti on kuitenkin paras paikka olla! Vaikka matkailusta pidänkin niin silti myös kotona viihdyn hyvin. Nyt olen myös työelämässä niin ei muutenkaan pääsisi niin matkustelemaan. Kannatti tehdä tämä Kanarian matka. Sen voimin on pärjännyt hyvin näihin päiviin saakka. Tosin oli meillä kesälläkin matkoja, mutta lähempänä. Niistä kirjoittelen sitten toisella kertaa. 


Joko sinulla on kaipuu jonnekin ulkomaille? Mikä oli sun viimeisin kaukaisempi matka?

Tervetuloa myös seuraamaan blogia facebookissa ja Instagramissa!


9 kommenttia:

  1. Oi oi oi... kotisaaren maisemia... nyt tuli ikävä!

    Ihana kertomus ja olette ehtineet juuri ennen koronaa vielä matkalle. Ja edullisesti olettekin matkanneet.

    Minusta on ihanaa, että matkalaiset viitsivät liikkua hotellialueelta kauemmaskin; oli se sitten kävellen tai vuokra-autolla. Monet sanovat, että Kanaria on vain suuri turistirysä, mutta eivät ole kuitenkaan käyneet tutustumassa siihen paikallisten Kanariaan.

    Toivottavasti päästään pian taas (turvallisesti) matkaan. Meilläkin tulee kohta kaksi vuotta, että emme ole nähneet Kanarian perhettämme...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kanarian saaret ovat kyllä niin paljon muutakin kuin niitä turistipaikkoja. Upeaa luontoa ja patikointireittejä. Niihin haluaisin joskus tutustua paremmin.

      Itse pidän kovin Kanarian saarista. Tosiaan aliarvostettu matkailukohde nykyään. On paljon muutakin kuin pelkät rannat ja bilepaikat.

      Me tehdään omatoimimatkoja useimmiten ja varataan auto usein niin pääsee just katsomaan eri paikkoja. Yövytään myös usein kohteissa jotka ei ole niin turistipaikkoja esim. El Medano ja Melenara. Kummastakin tykättiin kovin.

      Toivottavasti pian pääsette taas näkemään perhettä! <3

      Poista
  2. Oho, kylläpä olitte bongannut edulliset lentoliput! Mikä yhtiö oli muuten kyseessä? Omasta mielestäni olisi kyllä upea ja jännittävä kokemus päästä sukellusveneellä pinnan alle! Edelliset ulkomaan matkat ovat olleet 5 viikon loma Alpeilla kesällä ja sitten piipahdus Lofooteilla. Kävimme myös ruska-aikaan Lapissa patikoimassa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyseessä oli ihan Finnair, jolla lennettiin. Liput taisi olla Apollomatkojen kautta (netistä). Tarkoitus oli vain päästä tammi-helmikuun vaihteessa viikoksi johonkin vähän lämpimämpään matkalla ja tuonne osui sopivasti edulliset lennot. Ensin olisi ollut toiselle Kanarian saarelle liput, mutta ne ehti jo mennä siinä välissä kun äidille soittelin ja kyselin mukaan. Mutta loppujen lopuksi nämä lennot tulikin vähän edullisemmiksi. Halpalennoilla olisi joutunut jo maksamaan laukuista melkein tuon meidän kolmen hengen lentomatkojen verran (Finnairilla sisältyi myös ruumaan laukut).

      Ekalla kerralla menin oikein innolla sukellusveneretkelle. Toistamiseenkin varmasti menen tilaisuuden tullen, mutta jossain eri paikassa. Tuolla ei ollut niin kirkasta vettä, kaloja näkyi silloin tällöin ja nekään ei ollut mitään kovin erikoisia.

      Sinulla on ollut kivoja ja monipuolisia reissuja. Olen haaveillut Lapista ruska-aikaan. Varmasti todella kaunista livenä.

      Poista
  3. Olipa hyvä tuuri, että päätitte kuitenkin lähteä. Eipä sitä olisikaan sitten pitkään aikaan päässyt.
    Mekin suositaan asunnoissa majoittumista, jotta voi kokkailla kotona.
    Erityisesti aamiaisen syön mieluiten itse tehtynä ilman, että tarvii ensin pukea päälleen lähteäkseen jonnekin.
    Tosin paikallinen ruoka on itselleni niin tärkeä osa matkoja, että haluan syödä kaikkialla myös ulkona. Mutta sitten taas meidän (normaaliajan) matkapäivillä ei olisi mitään mahdollisuutta syödä jatkuvasti ulkona, eikä pelkkää ravintolaruokaa kyllä jaksaisikaan pitkän päälle.
    Kanarialla en ole käynyt vuosikymmeniin, mutta olen kyllä pohtinut jotakin patikointimatkaa sinne.

    VastaaPoista
  4. Harva kai katuu matkojaan - ja nyt koronan lopetettua matkailun pitkäksikin aikaa vielä vähemmän.
    Onnistuimme viime tammi-helmikuussa tekemään kaksikin pitkää kaukomatkaa, eikä todellakaan ole harmittanut :-)

    VastaaPoista
  5. Kiva että ehditte reissuun ennen näitä poikkeusaikoja! Mekin oltiin vielä vuosi sitten Meksikossa, eikä koronasta ollut juuri mitään puhetta missään. Sitä matkustamisen vapautta on kyllä todella iso ikävä. Ulkomailla sinänsä ollaan parhaillaankin, mutta liikkuminen on hyvin rajoitettua ja kaikenlainen pidemmän tähtäimen suunnittelu hyvin hankalaa.

    VastaaPoista
  6. Ehkäpä lapsen kanssa Puerto de Mogan ei ole se paras paikka :D Itse tykkään kyllä paikasta, mutta enemmänkin aikuisille tuo kylä lienee. Kyllä nyt kelpaisi taas tuonne päästä aurinkoa paistattelemaan ja nauttimaan merenherkuista ja muutamasta lasista viiniä.

    VastaaPoista
  7. Kävitte kyllä ihan oikeaan aikaan Kanarialla. Kyllähän nuo kukkaismaisemat kelpaisi itellekin. Saapa nähdä milloin sitä pääsee seuraavan kerran reissuun. Toisaalta omasta edellisestä matkasta nyt niin kovin pitkä aika ei vielä olo. Marraskuussa kun oli vielä turvallista käydä Madeiralla. Nyt en sinnekään enää lähtis.

    VastaaPoista

Kiitos, kun piristät päivääni kommentillasi!