keskiviikko 3. helmikuuta 2021

Ystävänpäiväkortti ompelemalla


Sydämet kuuluu ystävänpäivään, joten tänäkin vuonna ystävänpäiväkorteissamme näkyy sydämet eri muodoissa. Tämän sydämen teimme yhdessä viisi vuotiaan poikani kanssa ompelemalla.

Piirsin paksuun paperiin (kartonki vielä parempi vaihtoehto) ensin lyijykynällä sydämen. Sitten tein suunnilleen tasaisin välein paksuhkoja reikiä ääriviivoja pitkin. Pyyhin kumilla kynän jäljet pois. Sitten alkoi neulan ja langan käyttö. Käytimme paksuhkoa lankaa niin tulee kivemman näköinen sydän kuin esim. ohuella ompelulangalla. Neulaksi valikoitui suuri neula, jossa oli mahdollisimman tylppä pää, kun kerta lapsen kanssa tätä teimme.

Autoin poikaa alkuun siten, että laitoin pitkän langan päähän solmuja, että pysyy langan pää paikoillaan. Lankaa neulotaan reiästä reikään miten itse haluaa. Alkuun ohjasin lasta, että kannattaa laittaa suunnilleen vastapäätä ja sitten vähän sekaisin niin tulee täyteläinen sydän. 


Piirrettyäni sydämen tein ääriviivoja pitkin isohkoja reikiä.

Sydämen voi jättää vähän kuten ensimmäisessä kuvassa tai sitten voi myös reunat ommella ympäri jos pitää tarkemmista kuvioista. 

Päättelimme työn sitomalla taakse pari solmua. Kerran myös lisäsimme lankaa. Taakse liimasimme valkoisen paperin peittämään takaosan sydämen. Siihen lapsi sai piirtää kuvan.

Kumpi malli on enemmän sinun mieleesi?

Tervetuloa myös seuraamaan blogia facebookissa ja Instagramissa!
 

1 kommentti:

  1. Kumpikin ovat ihania ystävänpäiväkortteja. Tuo ommeltu on minun suosikkini, kun olen tällainen lankakässäilijä :) Hyvää viikon jatkoa!

    VastaaPoista

Kiitos, kun piristät päivääni kommentillasi!