maanantai 19. huhtikuuta 2021

Kesäinen retki Sastamalaan - Kiskokabinetti ja Herra Hakkaraisen talo.

Tässä ei ole kauheasti viime aikoina matkusteltu sattuneista syistä. Jonkinlaisena matkablogina (tai ainakin siis osittaisena sellaisena) halusin kuitenkin vähän kirjoitella viime kesän päiväreissusta lasten kanssa Sastamalaan. 

Meillä oli lapseni serkku yökylässä ja aamupalan jälkeen lähdettiin täältä Turusta ajelemaan kohti Sastamalaa. Pääkohteenamme oli Sastamalan keskustassa sijaitseva Herra Hakkaraisen talo. Se on todella mukava paikka lapsiperheille. Puuhaa riittää erilaisissa teemahuoneissa ihmetellen, leikkien ja tutkien. Pihalla pääsee ihanaan liikennepuistoon ja viereisen rakennuksen kahvilasta sai uunituoreita pullia.

Takapenkillä ei aina maltettu odottaa ja perinteinen koska ollaan perillä? -kysymys kuuluikin muutamaan otteeseen. Toinen lapsista oli innoissaan, kun pääsi ensimmäistä kertaa Herra Hakkaraista tapaamaan ja toinen kokemuksesta tiesi miten mukava paikka on kyseessä. 

Muutama tunti tuolla varmasti vierähti nopeasti. Vähän katselimme myös Sastamalan kaunista kaupunkia, joka sijaitsee nätin järven rannalla. Siellä on kaunis vanha kirkko rannan äärellä ja mukavia ruokapaikkojakin löytyy.

Tällä kertaa olin päättänyt mennä vähän erilaiseen paikkaan syömään. Olin lukenut hyvästä lounaspaikasta Pirkanmaan tien varrella. Samassa paikassa olisi myös mukavaa nähtävää pojille. Hieman Sastamalasta Tampereelle päin sijaitsee Shell huoltoasema Kiskokabinetti. Se ei kuitenkaan ole ihan tavallinen huoltoasema vaan hyvin viihtyisästi laitettu. Sellainen huoltoaseman kolkkous puuttuu. Onneksi! 


Päivä oli oikein kaunis, joten lapset saivat ensin leikkiä pihalla leikkipaikalla. Ihailimme upeaa vanhaa veturia. Sen jälkeen tutustuimme Marskin ravintolavaunuun. Se on ihan ilmainen tutustumiskohde. Tuli siis myös siivu historian opetusta lapsille siinä sivussa. Sitten suuntasimme syömään ja lapsille maistui hyvin ruoka (kuin myös itselleni). Tarjolla oli myös oikein hyvää tuoretta leipää. Nuo lastenannokset maksoivat vain 5,90e ja hintaan kuului vielä jälkkäriksi jäätelö.

Meillä oli oikein mukava kesälomapäivä ja toivottavasti serkkupojille kertyi paljon hauskoja muistoja. 


 Pysy mukana matkassa! Seuraa blogia facebookissa ja Instagramissa!


11 kommenttia:

 1. Sastamalaan olen tutustunut perin pintapuolisesti ja nämäkin kohteet olivat sellaisia, missä en ole käynyt. Marskin ravintelivaunusta en ole kuullutkaan.

  VastaaPoista
 2. Hei! Tervetuloa tutustumaan Sastamalaan tarkemmin vaikka jo tänä kesänä! Meiltä löytyy tekemistä lapsille, kulttuuria, historiaa, luontoa, tapahtumia ja tietenkin hyvää ruokaa :) Täältä pääsee tutustumaan Sastamalan matkailutarjontaan: https://www.visitsastamala.fi/

  VastaaPoista
 3. Ihana kuulla, että olette viihtyneet Sastamalassa, Tervetuloa uudelleen! <3

  VastaaPoista
 4. Suomessa on kyllä niin paljon kohteita! Nämäkin kaikki entuudestaan minulle ihan tuntemattomia. Tuo ravintolavaunu voisi olla kiinnostava myös ilman lapsia, jos tuolle suunnalle sattuisimme.

  VastaaPoista
 5. Olipas mukavaa nähdä, että Herra Hakkaraisen talo on ollut avoinna. Olemme kerran käyneet, ja se on kyllä kiva paikka. Nyt ollaan suunniteltu uusintakäyntiä kun meidän nuorimmasta neidistä on kuoritunut oikein Herra Hakkarainan fani. Kiitos vinkistä myös tuon ravintolavaunun suhteen. En ole ennen kuullutkaan. Täytyy sekin laittaa meidän reittisuunnitelmaan.

  VastaaPoista
 6. Oonkin miettinyt, mitä kaikkia kivoja kohteita olis lapsille täällä kotimaassa, just tuollaisia teemapuistoja. Tämä nyt ainakin, en oo tästä aiemmin kuullut :)

  VastaaPoista
 7. Onpa kivannäköinen lapsiperheen kohde. Tuonne ois pitänyt löytää vuosia sitten. Nyt mun teini ei oo enää kohderyhmää. 😆

  VastaaPoista
 8. Hyvä nosto näin kesän lähestyessä! Herra Hakkaraisen talo ei ollut minullekaan entuudestaan tuttu. Itse välillä pohdiskelen kiinnostavia aktiviteetteja kummilapseni kyläilyjä ja yhteisiä kotimaan reissuja varten, joten tämän kaltaiset vinkit ovat tervetulleita.

  VastaaPoista
 9. Jostain syystä edellinen kommentti lähti nimettömänä / Marika / Matkalla Missä Milloinkin

  VastaaPoista
 10. Tuo Kiskokabinetti houkuttelee kyllä puoleensa! Mielelläni kävisin tuollaisessa paikassa syömässä. Herra Hakkaraisen puisto nyt ei itseäni toki hirveästi kiinnosta, mutta näyttää todella kivalta paikalta lapsille! Varmasti lapsena olisin itsekin tykännyt tuosta.

  VastaaPoista
 11. Sastamala on hyvinkin tuttu paikka koska mieheni on sieltä kotoisin, eli vuodessa tulee ajeltua sinne päin useita kertoja. Kesäisin järven seutu ja kirkko onkin todella kaunista seutua. Herra Hakkaraisen talo ei ole koskaan ollut vielä meidän vierailukohde, mutta nyt kun on lapsia, asia tulee varmaan muuttumaan tulevina vuosina. :) Kiskokabinettihan on kuuluisa siitä, että tuossa viehättävässä Mannerheimin vaunussa vieraili jopa Hitler Marskin 75-vuotissyntymäpäivillä.

  VastaaPoista

Kiitos, kun piristät päivääni kommentillasi!