torstai 6. toukokuuta 2021

Äitienpäivän askarteluja
Äitienpäivää vietetään taas viikonloppuna. Kokosin tähän muutaman vinkin kotona tehtäväksi muistamiseksi äideille ja isoäideille.

1. Kankaalle piirtäminen.

Me ollaan tehty paljon erilaisia muistamisia kangastusseilla piirtämällä kankaalle. Helpoimmat versiot ovat kaupasta ostettuihin kangaskasseihin, tyynyliinoihin, koristetyynyihin ja saunatyynyihin piirtäminen. Tekstiili voi periaatteessa olla mikä vain kuten saunapefletti, t-paita, reppu tms. Ikeassa on ainakin hyviä ja halpoja kangastusseja.


2. Jalanjälkien painaminen.

Pienen lapsen jalanjäljet ovat suloinen näky. Ihan pienten lasten kanssa kannattaa olla joku kaverina niin homma hoituu helpommin ja siistimmin. Kaupoissa myydään erilaisia sormivärejä ja kangasvärejä. Kannattaa ottaa huomioon materiaali mihin painaa, jotta jäljet pysyisivät hyvänä. 

Kädenjäljistä saa myös kivoja kuvia aikaiseksi, mutta pienimmillä lapsilla käden jäljen painaminen on tosi hankalaa. He tuppaavat rutistamaan käsiä nyrkkiin. Ehkä kaverin avustuksella sormet saa levitettyä. Tai meillä ei ainakaan ole kovin hyvin onnistunut alle 1-vuotiaana.

Jälkiä voi tuunata lapsi tai aikuinen. Niistä voi muodostaa erilaisia kuvia kuten sydämiä tai perhosia.


3. Vesivärimaalaukset

Lasten vesivärimaalaukset on kivan näköisiä. Vesivärein voi maalata kortit, mutta myös lahjakassit tai paperit. Kaupoista löytyy valkoisia (tai muita yksivärisiä) paperikasseja joita on helppo tuunata omanlaisekseen. Lasten taideteokset voi laittaa vaikka valokuvakehyksiin niin on tosi kiva lahja.


4. Maitotölkkien tuunaus

Maitotölkeistä voi askarrella kaikenlaista. Lapsilla on yleensä tosi hyvä mielikuvitus. Maitotölkkejä voi käyttää vaikka kukkapurkkeina. Meillä on tapana repiä maitotölkin päällimmäinen kerros pois. Näin maitotölkin päälle on helppo piirtää tai vaikka maalata vesivärein tms.

Alle olevasta maitotölkistä olen poistanut päällikuoren ja leikannut sen muotoonsa. Lapsi on saanut vesiväreillä värittää sen. Purkkiin voi laittaa vaikka karkkeja, istuttaa kukkasen tms. 5. Kukka-askartelut

Äitienpäivän yleisin teema on varmasti kukkaset (ja sydämet). Itse olen saanut ihanan kortin pojan päiväkotiajalta. Se oli tehty paperisista muffinivuoista ja koristeltu kauniisti. Meillä kuuluu myös äitienpäivään valkovuokkojen kerääminen.


6. Saippuakuplataide

Yhtenä äitienpäivänä askarreltiin lapsen kanssa saippuakuplia puhaltamalla kukkasia. Tarkemman ohjeen löydät täältä.


7. Ommellut kortit

Tehtiin lapsen kanssa aiemmin sydänkortti. Se oli hyvää ompeluharjoitusta eskarilaiselle. Ohjeet löydät täältä. 


8. Kirjakortti

Jos haluat nähdä vähän enemmän vaivaa niin vanhoja kirjan sivuja taittelemalla saa kivoja taideteoksia aikaan. Tämä sopii isommille lapsille ja aikuisille. Tähän tarvitaan tarkkaavuutta ja vaatii keskittymiskykyä. Ohjeen tähän sydänkirjaan löydät täältä.9. Taideteos

Tänä vuonna meillä on tehty Fammolle lahjaksi pieni taulu. FlyingTigerista löytyi edullisesti hauskoja pieniä taulupohjia ja maalaustarvikkeita. Meidän eskarilainen maalasi ensimmäisen taulunsa. Aika upea siitä tuli.


 Pysy mukana matkassa! Seuraa blogia facebookissa ja Instagramissa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos, kun piristät päivääni kommentillasi!