tiistai 7. syyskuuta 2021

Turun Linnan pikkuritarikierros


Turun linnassa järjestetään aina välilllä lapsille kivoja pikkuritarikierroksia. Hintaa kierroksella on vain kolme euroa henkilöltä. Tämä tulee toki linnan sisäänpääsymaksun päälle. Meillä vanhemmilla tosin on museokortit, joilla pääsemme ilmaiseksi sisään ja alle 7-vuotias lapsi pääsee ilmaiseksi.

Turun linna on kyllä niin upea nähtävyys maassamme, että siitä varmasti aikuiset ihan mielellään maksaa 12€ ja 7-15-vuotiaat 5€.

Itsekin olen ihan innoissani näistä kierroksista ja kiva mennä lapsen esiliinana mukaan. Kierroksella on yleensä ollut koko perhe mitä olen nähnyt. Tai siis ainakin toinen vanhempi lapsen mukana. Kierroksella opas kertoo hieman linnan historiasta samalla, kun linnaa kierretään. Ideana on mm. kertoa miten ritariksi tullaan.

Kierroksen kruunaa kuningattaren tapaaminen hienossa salissa. Hän istuu valtaistuimellaan ja me tervehdimme häntä kuten kierrokselle on meille opetettu. Sen jälkeen kukin lapsi saa vuorollaan käydä polvistumassa kuningattaren eteen ja hän lyö lapsen Turun linnan pikkuritariksi. Sen jälkeen salista poistutaan takaperin, sillä kuningattarellehan ei saa kääntää selkäänsä. 


Tässä vaiheessa on hauska katsoa miten osa lapsista on hyvinkin tosissaan asian kanssa, osa jännittää kovin, osa menee vanhemman kanssa eteen. Jokainen tavallaan. Yksi tehtiin etälyöntinä, kun ei uskaltanut mennä kuningattaren luo. Ihan hyvä tapa näinä aikoina tuo etälyöntikin.


Lopuksi opas kiitti kierroksesta kaikkia ja jakoi Turun linnan viirit. Meillä oli oikeastaan lapsella yksi suuri syy päästä kierrokselle, että saa tuon viirin. Meillä sellainen toki on ollut noin vuoden takaiselta kierrokselta, mutta oli mennyt rikki ja piti kuulemma saada uusi. 1 kommentti:

  1. Turun linna on omasta mielestäni ilman muuta historialtaan kiinnostavin ja monipuolisin linnamme, vaikka toki kivoja kohtita ovat muutkin linnat. Oli hauskaa kuulla, millainen tuo kierros oli. Tuli nimittäin asiaa mietittyä, kun muutama kuukausi sitten linnassa taas viimeksi kävimme.

    VastaaPoista

Kiitos, kun piristät päivääni kommentillasi!