sunnuntai 23. tammikuuta 2022

Kappas, kakkaa! -näyttelyssä Turun Biologisessa museossa


Turun Biologisessa museossa on avautunut uusi näyttely ihan siitä ittestään. Kappas, Kakkaa! -näyttelyssä pääsee tutustumaan eläinten erilaisiin ulosteisiin. Kerroin, meidän 7-vuotiaalle mihin mennään ja oli innoissaan. Pieniin kun yleensä iskee hyvin tuo kakkapökälehuumorikin.

Näyttely avautui viikolla, 18.1. Nyt oli siis näyttelyn ensimmäinen viikonloppu ja näkyi, että ihmisiä kiinnostaa kovin köntsät. Ulko-oven takana oli pitkä jono. Jono johtui kyllä pitkälti tämän hetken koronarajoituksista, mutta suositulta näyttely silti vaikuttaa. Tosin näyttelyyn oli muutenkin mukavampi tutustua, kun seuraaviin oli vähän etäisyyttä ja sai rauhassa lukea tietoiskuja ja selostaa kakkihommat lapselle.


Yllättävän paljon itseänikin kiinnosti tällainen eläinten jätöksistä kertova näyttely. Metsässä kulkiessa on ollut mukava tietää, kuka muu siellä liikkuu ja on ehkä juuri lähtenyt alueelta jossa liikun. Nämä ovat yleensä peuroja. Myös pupujussin papanat tunnistan.

Näyttelystä löytyi hyvin tunnistusapua erilaisten eläinten kökköihin ja myös muuta kiinnostavaa tietoa niihin liittyen. Skeidaa tutkitaan myös paljon ja se antaa paljon tietoa niin lääketieteelle, biologeille kuin arkeologeille. Näihin sai tutustua videon avulla. 


Biologisessa museossa on myös sen perusnäyttely, joka koostuu erilaisista luontomaisemista ja alueelle tyypillisistä eläimistä. 


Taas olen vähän viisaampi ja tiedän asioita hieman enemmän luonnossa liikkuessani. Pakko sanoa ettei paskempi näyttely! Ja museoissahan on tullut käytyä, sillä tämä oli sadas museokorttikäyntini.

ps. Huomasit varmaan, että näille luonnollisille kikkareille löytyy hyvin paljon sanoja. 

Tällä hetkellä 16-vuotta täyttäneet tarvitsevat koronapassin päästäkseen museoon. Hinnat ja lisätietoja löytyy museon omilta sivuilta.


1 kommentti:

  1. No onpa hauska näyttely! Varmasti tosiaan lasten(kin) mieleen. Onkohan tossa nimessä tarkoituksella myös sana pa**a...?

    VastaaPoista

Kiitos, kun piristät päivääni kommentillasi!