sunnuntai 19. joulukuuta 2021

Piparkakkutalo näyttelyssä Tukholmassa

 


Kävimme perheen kanssa Tukholmassa joulufiilistä hakemassa. Vaikkei joulumarkkinat mikään suuri menestys ollutkaan niin pääsimme silti hyvään joulumieleen. Yksi hauska paikka oli Skeppholmenissa sijaitseva ArkDes.

Skeppholmenin saareen pääsee kävellen siltaa pitkin tai julkisilla (bussi) sekä vesiteitse lautalla. Me kävelimme saarelle ja lähdimme lautalla vanhan kaupungin eteen. Lautta piti tilata painamalla laiturin vieressä olevaa nappia. Muutoin lautta ei tule saaren kautta. 

Piparkakkunäyttely oli aivan ilmainen. Talon alakerrassa oli myös avoin paja lapsiperheille, jossa pääsi vapaasti taiteilemaan. Meilläkin lapsi maalasi vesiväreillä ja piirsi. Sitten menimme katsomaan piparkakkutaloja. 

Minuun teki vaikutuksen yksityiskohdillaan Frendit-sarjasta tuttu kuppila

Ihailimme perheen kanssa piparkakkutaloja. Niissä oli kyllä käytetty upeasti mielikuvitusta ja nähty vaivaa. Tiedän kokemuksesta, että piparkakkujen tekeminen ei ole helpoimmasta päästä. Koristelu, talojen kasaaminen ja muu väkertely vie paljon aikaa. 


Oli kiva kiertää ja katsella piparkakkutaloja. Niitä oli niin monenlaisia. Myös lapsi tykkäsi kovin katsoa erilaisia taloja. Meidän piparkakkutalot ei ihan näihin yllä. 

Onko teillä tapana tehdä jouluksi piparkakkuja tai piparkakkutalo? 

3 kommenttia:

  1. Hienonja piparkakkutaloja! Me käytiin pari viikkoa sitten Norjassa, siellä joissain näyteikkunoissa näkyi piparkakkutaloja ja hämmästelimme niiden upeutta. Joinain vuosina on itsekin sellainen tehty, mutta harvemmin.

    VastaaPoista
  2. Kyllä on taas hienoja piparkakkutaloja, niin kuin yleensäkin piparkakkutalot ovat. Katselen niiden kuvia joka joulu ihaillen ja suunnittelen, että kyllä minäkin vielä... ja joulusta jouluun se jää suunnitelmaksi. Aila

    VastaaPoista
  3. Aika upean näköisiä luomuksia! Pari joulua sitten kävimme Tallinnassa katsomassa Piparkookimania -näyttelyä, jossa oli vaikka minkälaisia piparkakkutaikinasta tehtyjä taideteoksia, mutta nämä olivat kyllä lähempänä "oikeaa" piparkakkutalomeininkiä.

    VastaaPoista

Kiitos, kun piristät päivääni kommentillasi!