tiistai 11. lokakuuta 2022

Helppoja Halloween askartelujaTässä muutama helppo ja nopea askarteluidea lähestyvään Halloweeniin. Sopivat melkeinpä kaiken ikäisille. 

Lepakot kuuluvat tietysti Halloweeniin ja wc-paperin hylsyistä saakin helposti lepakoita. Yllä oleva on taiteltu yläosasta, joten korvat saa näin helposti muotoiltua. Aikuinen voi taittaa sen valmiiksi. Hylsy maalataan mustaksi. Toinen vaihtoehto on käyttää mustaa kartonkia ja tehdä siitä wc-hylsyn mallinen. Taakse liimataan siivet, joihin voi tehdä valmiiksi mallin, josta lapset voivat piirtää ääriviivat ja leikata. 
Keltaisesta huopakankaasta saa kivat silmät ja siihen tussilla vielä viimeistely. Hampaat voi piirtää (kuten kuvassa) tai leikata valkoisesta paperista.Lehdet kuuluvat syksyyn ja ruskan kauniit värit tuovat sisustukseen kivaa eloa.
Tässä vaahteran lehtiin on vain piirretty tussilla kuvia ja helpot kummitukset on valmiina. Ne tietysti kuivuu jonkin verran, mutta pullossa näyttivät ihan hauskoilta niinkin. Kurpitsan kaivertaminen on aika työlästä. Varsinkaan lapset eivät jaksa käyttää voimia ja kuvioinnin tekemiseen usein tarvitsee veitsiä ja muita teräviä välineitä, jotka eivät sovellu lapsille. Lapsen voi antaa piirtää kurpitsaan naamat. Ne voi jättää niin esille tai sitten aikuinen voi kovertaa lapsen piirroksen mukaan. 
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos, kun piristät päivääni kommentillasi!