maanantai 13. maaliskuuta 2023

Pääsiäisaskarteluja


Seuraava juhlakausi lähestyy pikku hiljaa ja on aika aloitella pääsiäisaskartelut. Kotiin saa pienellä vaivalla hieman pääsiäistunnelmaa. Tulppaanit ja erilaiset narsissit sekä muut kevään sipulikukkaset tuovat pääsiäisen tuntua. Kimppuja ja kukka-asetelmia on helppo tuunata laittamalla sekaan vaikka pääsiäistipuja. Nämä kauniit tulppaanit minun oli viime vuonna pakko ostaa, kun päivittäin kävelin kukkakaupan ohi töihin. Tiput ovat tikun päässä. Niitä voi ostaa valmiina, mutta myös itse voi tehdä ostamalla tiput ja kiinnittämällä ne vaikka puiseen grillitikkuun. 

Seuraavaksi askarteluja paperista/pahvista. Ne on tehnyt ykkösluokkalainen, mutta menee monen ikäisen lapsen kanssa. Pienempien kanssa tarvitaan hieman enemmän aikuisen avustusta. 


Pääsiäismunat kuuluvat pääsiäiseen. Tässä versio, jossa lapsi (tai pienemmän kanssa aikuinen) leikkaa yksiväriselle paperille munan muodon. Siihen voi aikuinen tehdä valmiiksi muotin. Jämäpaperit saa käytettyä hyvin, kun leikellään eri värisistä papereita suikaleita (halutessaan voi myös repiä reunat jos haluaa röpöläisempää jälkeä. Toisaalta hyvää saksiharjoittelua lasten kanssa). Ne liimataan paperiin kiinni hieman toinen toisensa päälle menien.


Pääsiäispupuun aikuinen voi tehdä valmiin muotin, josta lapsi leikkaa. Lapsi pääsee piirtämään naaman ja halutessaan pupulle vaikka kukkia tai kuten kuvassa pääsiäiskorin. 


 Hauskan tipun taiteilee keltaisesta kertakäyttölautasesta. Voi myös käyttää valkoista lautasta joka maalataan. 

Lisää askarteluja löydät: 

Tämän ja muita askarteluja löydät ylhäältä kohdasta diy. Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos, kun piristät päivääni kommentillasi!