torstai 23. maaliskuuta 2023

Maitotölkistä pääsiäispupuja rairuoholle tai karkeille


 Maitotölkit muotoutuvat monenlaisiksi kivoiksi askarteluiksi. Parina viime vuonna ollaan lapsen kanssa tehty maitotölkistä pupukulho, joka toivottaa hyvää pääsiäistä. 

Alla olevassa kuvassa näkyy viime ja edellisvuonna tekemämme puput. Minä olen kuorinut maitotölkin ja leikannut pupun muotoon sen. Lapsi on hoitanut taiteellisen puolen. Hän ei kyllä viime vuonna ollut kovin tyytyväinen, kun näki aikaisemman vuoden pupunsa. Se kun oli kuulemma niin ruma. Äidin mielestä se on todella söpö, mutta täytyy kyllä myöntää, että vuodessa piirustustaidot ovat kovasti kehittyneet. Tänä vuonna täytyy taas tehdä uusi versio.


Kun maitotölkistä irrottaa päällisen (ohje myöhemmin tässä postauksessa) niin siihen on helppo piirtää päälle tai vaikka maalata vesiväreillä. 
Ensin kannattaa irrottaa päällinen ja sitten piirtää ääriviivat kuvalle jonka haluaa. Sitten vain leikkaamaan ja taiteilemaan. Eri yhtiöiden maitotölkit ovat hieman erilaisia. Osassa on ruskea pahvi ja osassa valkoinen. Ainakin Pohjolan Meijerin maitotölkeissä on valkoinen, joka soveltuu hyvin jos haluaa siihen piirtää tai värittää jotain. Myös vesivärit tarttuvat hyvin. 


Alla hieman erilainen versio, johon ei tarvitse maitotölkkiä kuoria (vaikka se onkin helppoa, kun on pari harjoitellut). Tässä maitotölkki on vain leikattu sopivan korkuiseksi ja päälle on liimattu paperi ja koriste. Takaosaan on liimattu lapsen taiteilema pääsiäispupu.Tästä voit siirtyä katsomaan videoni Instagram-sivuiltani miten kuoritaan maitopurkki: 

Tästä blogipostaukseeni, jossa on kirjatut ohjeet maitotölkin kuorimiseen ja pari ideaa mitä muuta voi tehdä kuorituilla maitotölkeillä: Maitotölkin kuoriminen (kirjallinen)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos, kun piristät päivääni kommentillasi!