lauantai 23. maaliskuuta 2024

Maljakko kevääseen kuoritusta maitotölkistä -pääsiäisaskartelua

Kauniin maljakon saat maitotölkistä, jonka päällimmäinen kerros on kuorittu pois. Tämän jälkeen purkkia voi tuunata monella tapaa omaan sisustukseen ja teemaan sopivaksi.1. Pese tölkit ja leikkaa yläosa pois. Voit leikata enemmänkin jos haluat vain matalan osan käyttöön.

2. Mikäli tarkoituksesi on kääntää purkin yläreunaa niin taivuttele purkkia niin siitä tulee "joustavampi". Mikäli et aio kääntää reunoja voit siirtyä seuraavaan vaiheeseen. Purkki säilyy kovempana ja paremmin ryhdissään, kun purkkia ei taivuttele turhaan. 

3. Aloita repimään ylhäältä kulmasta, jossa on päällipaperin ns. avoin reuna. Revi tasaisesti ja koita repiä palat tölkin ympäri siirtyen alas päin. Toisista tölkeistä lähtee irti helpommin kuin toisista. 

Joskus joutuu ottamaan useamman pienemmän palasen kerrallaan. Hankalimpia kohtia voi yrittää ottaa vähän kostutetulla rätillä tai talouspaperilla hankaamalla. Parin tölkin jälkeen osaa jo hahmottaa miten homma toimii parhaiten. 

Mehutölkeistä tulee myös kivannäköisiä, kun niiden sisusta on usein metallin värinen. 

Eri tölkeissä on myös eri värinen tuo päällinen, joka tulee esille. Osassa esim. maitotölkkejä on ruskea ja osassa valkoinen. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos, kun piristät päivääni kommentillasi!