keskiviikko 20. maaliskuuta 2024

Puutarhaunelmia rintamamiestalossa

Puutarhaharrastajalle kevät on ihanaa aikaa. Pääsee ihmettelemään kasvukautta ja sitä miten piha alkaa pikku hiljaa taas vihertämään. Tuohon on kuitenkin vielä hetki aikaa. Välillä tosin lumet olivat jo melkein sulaneet pihalta. Olin suunnitellut sunnuntaille pihahommia, mutta heräsinkin talviseen maisemaan.

Mielessä on monta projekti ja unelmaa. Katsotaan mitä tänä kesänä jaksaa ja ehtii tehdä. Vaikka ulkona on vielä jonkin aikaa lunta ja jäätä niin kevään ja kesän pihatyöt pyörivät yhä enemmän mielessä. 


Kevään kukkijat istutetaan yleensä syksyllä (sipulikukissa varsinkin). Syksyllä tulikin selkä vääränä istutettua erilaisia kukkasipuleita pitkin pihaa. Innolla odotan mitä keväällä nousee maasta ylös. 


Nämä jutun kuvat olen napannut viime keväänä (2023) pihaltani. Kukkivien puiden loisto on aina yksi asia mitä odottaa innolla. Meidän pihalla on pari vanhaa omenapuuta ja kirsikkapuita. Syksyllä istutun keltaisen luumupuun ja pari päärynäpuuta. Nyt voi sanoa, että on lada omalla pihalla (päärynälajike). Omenapuun oksia ehdin jo pari viikkoa sitten hieman harventaa.


Narsisseistakin pääsin nauttimaan jo viime keväänä. Ensimmäisenä syksynä tontin omistajina tuli istutettua joitakin sipuleita maahan. Näistä kuvat alla. Tänä keväänä toivottavasti vielä enemmän kukkaloistoa. 


Ajatuksena olisi tehdä pieni hyötykasvialue. Teen sen luultavasti lavakauluksista. Lapsikin on innostunut, että pääsee viljelemään omia juttujaan. Ainakin porkkanaa haluaa istuttaa (vaikkei sitä syökään). Isäntä tykkäsi, kun viime vuonna sai napsia tomaatteja omasta pensaasta. Sellaisia täytyy siis myös laittaa kasvamaan. 

Olen ostanut aika paljon erilaisia kukkien ja kasvien siemeniä. Nyt olisi jo aika kylvää (ainakin osa) ne. 
Tuli myös ostettua iriksiä kolme pussia. Viime kesänä aloitettu kukkapenkin uusiminen on puolessa välissä. Muitakin juttuja pyörii mielessä, mutta nämä nyt ensisijaisia. 

Ihanaa kevään odotusta kaikille lukijoille! Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos, kun piristät päivääni kommentillasi!