keskiviikko 14. kesäkuuta 2017

Lapsiystävällinen lounaskahvila -Kaffestuga Bemböle


Vietimme viime viikolla muutaman päivän Helsingissä. Samalla kävimme vähän ajelemassa lähialueilla. Espoosta löytyi ihastuttava punainen tupa, jossa toimii lounaskahvila. Kaffestuga Bemböle on ihastuttava vanhoine rakennuksineen ja pihapiireineen.

Paikka on ihanan idyllinen niin sisältä kuin ulkoa.
Henkilökunta on pukeutunut vanhan ajan vaatteisiin.Kahvitupa Bemböle on yksi Espoon vanhimpia maatilan päärakennuksia. Vanhin osa taloa on rakennettu jo vuonna 1737. Vuosien varrella talo on ollut monenlaisessa käytössä, kuten kouluna, kätilöopiston synnytysosastona ja kestikievarina.

Kahvilakin on toiminut jo vuodesta 1939. Talvisodan aikana rakennus tosiaan toimi kätilöopiston synnytysosastona.


Bembölen Kahvituvasta saa arkisin lounasta. Siellä on myös a la carte lista ja kahvila. Me ostettiin tällä kertaa sämpylöitä, köyhiä ritareita, kermakierreviineri ja kahvia sekä mehua. Hinnat olivat kyllä kohdillaan (esim. köyhäritari jätskillä ja hillolla 3,50€) ja varmasti mennään uudelleen, kun tuolla suunnalla taas liikutaan.


Paikassa on otettu myös lapset ihanasti huomioon. Kahvilassa oli hyvin esillä erilaisia lasten ruokailuvälineitä ja syöttötuoleja löytyi. Lisäksi kahvituvan pihapiiri on aivan ihana paikka lapsiperheille. Meille sattui vain vähän sateisempi ilma ja emme niin pihaa ehtineet hyödyntämään. Taapero kyllä pienessä vesisateessa leikki innoissaan hiekkalaatikolla (ja häntä ei olisi sieltä millään saanut pois).

Pihapiirissä on tilaa liikkua ja sieltä löytyy hiekkalaatikko leluineen ja erilaisia puisia "keinuja".

Kauniina päivänä tuolla pihallakin on varmasti ihana aikuisten istuskella kaffitellen ja lapset pääsevät samalla leikkimään näköetäisyydellä.


Kahvitupa Bemböle sijaitsee Espossa (Bellinmäki 1) Kuninkaantien varrella. Se on hyvin lähellä Kehä kolmosta eikä Espoon Ikeastakaan ole tännä pitkä matka. Poikkeamisen arvoinen paikka!


Kahvilalta jatkoimme matkaa katsomaan elämiä. Siitä lähiaikojen postauksessani lisää.


6 kommenttia:

 1. Voi miten ihanalta kahvilalta näyttää ja paikka on kerrassaan upea <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On kyllä ihana, vaikka nuokin kuvat ovat sateiselta päivältä :)

   Poista
 2. Ihanan näköinen paikka. :) Vois olla sopivasti meidän kesälomareissun varrella...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo on kyllä näppärällä paikalla, kun menee moni iso tie läheltä. On kyllä poikkeamisen arvoinen paikka. Varsinkin jos lapsia matkassa niin kiva, kun pääsevät jaloittelemaan ja leikkimään noin ihanaan pihapiiriin :)

   Poista
 3. Oon kuullut tästä kahvilasta, mutten koskaan käynyt vaikka asuin Espoossa koko lapsuuteni! Kiitos vinkistä, pitää poiketa seuraavalla Ikea-reissulla ;)

  VastaaPoista

Kiitos, kun piristät päivääni kommentillasi!