keskiviikko 28. helmikuuta 2018

Kansallismuseon Vintti -Leikkipaikka keskellä Helsinkiä


Viime Helsingin reissulla käytiin perheen kanssa myös Kansallismuseota pikaisesti ihastelemassa. Pääasiallinen tarkoituksemme oli kuitenkin päästä lapsen kanssa vähän leikkimään johonkin keskustassa kiertelemisen lomassa.


Kansallismuseon Vintti on tähän oiva ratkaisu. Vintti on toiminnallinen museonäyttely. Leikin lomassa opitaan maamme historiaa itse tehden ja kokeillen. Tila sijaitsee Kansallismuseon kolmannessa kerroksessa vintillä, josta paikan nimi Vintti tulee.

Paikka sopii jo pienemmillekin lapsille hyvin (ihan vauvoille/pienille taaperoille siellä ei leikkipaikkaa ole. Toki kirjoja voi aina lukea ja keksiä jotain sopivaa). Meidän 3-vuotias oli innoissaan ja löysi kaikenlaista leikittävää ja tutkittavaa.

Paikan päällä olevat vanhemmatkin näyttivät innoissaan osallistuvan kokeilemaan juttuja yksin ja yhdessä lasten kanssa. Mun lemppareita oli tehdastyöläisen liukuhihna.

Paikan päällä on todellakin paljon erilaista tekemistä. Täältä löydät tarkempaa tietoa millaisia pisteitä Työpaja Vintistä löytyy.

Yhdellä pisteellä voi vaikka rentoutua ja lukea kirjoja.
Työpaja Vintti on avoinna
 tiistaista sunnuntaihin klo 12-17
ja keskiviikkona kello 17.00. asti.

Kesäkaudella 16.4.-3.9. Vinttiin pääsee myös maanantaisin.

Vinttiin pääsee Kansallismuseon pääsymaksulla. Alle 18-vuotiaat pääsevät siis ilmaiseksi ja aikuisten normaalihintainen lippu maksaa 12€. Meillä on käytössä Museokortti, jolla pääsee näppärästi moneen museoon sisälle ilmaiseksi.

Osaan museoista on aina välillä ilmainen sisäänpääsy. Kansallismuseoon pääsee ilmaiseksi jokaisena perjantaina klo 16-18 (huomioi kuitenkin, että Työpaja Vintti sulkee klo 17).

Kansallismuseo sijaitsee Mannerheimintie 34:ssä. Sinne ei ole kuin noin kymmenen minuutin kävelymatka Helsingin Rautatieasemalta. Museon edustalle pääsee näppärästi myös raitiovaunuilla numero 4 ja 10.

Tarkemmat tiedot Vintistä löydät heidän kotisivuiltaan täältä.

Toinen mukava pysähdyspaikka perheen pienimmille Helsingin keskustassa on Helsingin Kaupunginmuseon Lasten kaupunki. Se on ihan ilmainen.

Onko sinulla vinkata jotain muita kivoja pysähdyspaikkoja lapsiperheille?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos, kun piristät päivääni kommentillasi!