keskiviikko 21. helmikuuta 2018

Nauruterapiaa Linnateatterissa -Miehenkäyttöopas
Kohtaus joululahjojen jaosta. Mies meinaa ostaneensa täydelliset lahjat, mutta ei mennyt taaskaan ihan putkeen.

Varasin loppuvuodesta liput kahdelle Turun Linnateatteriin katsomaan Miehen käyttöopas -10 tapaa selvitä arjesta komediaa. Olin aikaisemmin ollut Linnateatterin mediatilaisuudessa kuulemassa tästä näytelmästä. Sen verran hauskaa oli, että pakkohan se oli nähdä kokonaan.

Miehen käyttöoppaan on ohjannut Kalle Lamberg ja roolisuoritukset hoitaa Mika Räinä ja Jukka Rasila.

Mediatilaisuudessa näimme kohtauksen näytelmästä ja ei kyllä syöminen ollut kovin helppoa, kun niin nauratti. Meille oli siis tarjolla samalla pientä brunchia. Pitihän sitä vielä bloggaajana ottaa selfie näytelmän ohjaajan Kalle Lambergin kanssa. Se kuva jääköön omiin albumeihini. Tässä muutama muu nappaamani kuva. Kuvat ovat mediatilaisuudesta, muutoihan teatteriesityksen aikana ei saa kuvata.

Kuvassa ohjaaja Kalle Lamberg ja näyttelijät Jukka Rasila sekä Mika Räinä.
Linnateatterista pystyy tilamaan ruokailun samaan kun katselee näytelmää. Kerran olinkin maistelemassa keittiön menuta bloggaajien kanssa. Vaihtoehtoja on kivasti ja maittavaa oli.

Linnateatteri tarjoaa "leipää ja sirkushuveja".
Ketä (näin varsinais-suomalaisittain) sinne teatteriin sitten lähti kanssani? No varmasti tulijoita olisi ollut, mutta päädyin pyytämään mieheni. Hän nyt ei varmaan miehen käyttöopasta tarvitse, mutta ehkä hieman ajattelimisen aihetta hänellekin. Näytelmä sopii siis hyvin myös miehille ja pariskunnille.

Näytelmä on höystetty huumorilla alusta loppuun. Yleisö nauraa röhötti moneen otteeseen. Hauskaa siis oli -niin yleisöllä kuin näyttelijöilläkin.

Yhdet parhaista nauruista yleisö sai Mika Räinän reaktiosta, kun Jukka Rasila esittää naishahmoa ja saapuu lavalle peruukki hieman vinosti ja korkealla otsan päällä. "Katsoitko sitten takahuoneessa edes peiliin?" Ei tainnut Japi mennä naimisiin ainakaan ulkonäon vuoksi". Voi, että oli hauskaa. Tuollaiset spontaanit, yllättävät jutut ovat hauskoja. Välillä se pokka pettää näyttelijälläkin. Kyllä tuli ainakin mulle vatsalihastreeniä ja nauruterapiaa samalle illalle kerrakseen.


Näytelmässä on kymmenen eri arkista tilannetta, joiden kautta uppoudutaan miesten maailmaan ja saadaan ymmärrystä heidän toimilleen ja nähdään voiko miehen toimintaan vaikuttaa jotenkin.

Miesten tarkoitusperät ovat (ainakin tässä näytelmässä) hyvät, mutta lopputulos ei ole halutunlainen.  Naurua ei pysty pidättelemään. On ne miehet sen verran hauskoja ajatusmaailmaltaan. Tai oikeastaan todella loogisia ja käytännönläheisiä. Jos olette nähneet näytelmän tai olette menossa sitä katsomaan niin tiedätte mitä tarkoitan.

Jutun kuvat ovat minun mediatilaisuudessa ottamiani. Muutoinhan teatterissa ei saa kuvata.
Jos mielit nähdä tämän hauskuuden niin kannattaa toimia pikaisesti, sillä näytöksiä ei enää montaa ole. Lipputiedot löydät Linnateatterin sivuilta täältä.

Jos et ehdi näille vitseille nauramaan niin kannattaa vilkaista Linnateatterin kevään ohjelmisto täältä.

Seuraa blogia Instagramissa ja facebookissa.

2 kommenttia:

 1. Olipa kiva lukea Miehenkäyttöopas täältä. Kivasti olit sen analysoinut. Arvaa harmittaako, kun jää tämä opas kokonaan katsomatta? Nämä Linnateatterin komediat ovat mainioita, osaavat tuon huumorinteon taidon.
  Kiitos Katri ja iloisia pakkaspäiviä sinne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tuula! <3

   Nyt on kyllä saanut nauttia ihanista talvisista pakkaskeleistä. Varsinkin, kun aurinkokin paistanut niin kauniisti siniseltä taivaalta. Harvoin on näin kauniita talvipäiviä.

   Olet oikeassa, osaavat kyllä Linnateatterissa huumorinteon :D
   Katsotaan jos ehtisin jossain vaiheessa mennä uusia komedioita sinne katsomaan. Tarjonta ainakin näyttää hyvältä!

   Mukavaa viikonjatkoa sinulle!

   Poista

Kiitos, kun piristät päivääni kommentillasi!