tiistai 5. kesäkuuta 2018

Lomafiiliksiä Bulgariasta


Mulla oli pari viikkoa lomaa ja oltiin perheen kanssa reissussa Bulgariassa. Nyt on rentoutunut olo ja paljon ihania muistoja kerrytetty (ja varmaan myös pari senttiä vyötärölle). Meidän juttuja on voinut seurata Instagramissa, mutta nyt kirjoitan vähän tänne blogin puolellekin.

Meidän perhe oli ensin pari päivää Burgasissa, jonne lentomme laskeutui. Appiukon tahto reissukohteesta vaikutti eniten, sillä menimme sinne (Bulgariaan) juhlimaan hänen 70-vuotispäiviään. Burgasista matkustimme taksilla Ravdaan, jossa all inclusive -hotellimme sijaitsi. Vietimme siellä viikon mieheni vanhempien ja ystäväperheemme kanssa. Lisäksi osittain matkalla mukana oli appivanhempieni hyvä ystäväpariskunta. Osittain siksi, että he asuivat muualla. He tulivat yllättämään appiukkoni.


Elämä all inclusive -hotellissa oli helppoa. Siellä oli lapsen kanssa mukavaa ja välillä hän lähtikin jo aamusta isovanhempien matkaan aamupalalle. Me saimme mieheni kanssa vielä nukkua. Ja välillä iltaisin poika lähti isovanhempien kanssa nukkumaan päikkäreitä. Joten omaa-aikaakin tuli kivasti ja se on aikamoista luksusta nykyään. Muutenkin elämä siellä oli rentoa ja mukavaa.

Hotellialue oli tosi iso ja siellä oli paljon tekemistä ja ohjelmaa niin lapsille kuin aikuisillekin. Itse pidin erityisesti siitä että monien uima-altaiden lisäksi pääsi meren rannalle ilman, että poistui hotellin alueelta. Hotelli sijaitsi merenrannalla ja pienen alamäen jälkeen oli pieni hiekkaranta. Siellä oli mukava uiskennella, kun vesikin oli lämmintä.


Me tehtiin myös pieniä reissuja lähialueille. Käytiin Unescon maailmanperintökohde Nessebarissa. Se on todella kaunis vanha kaupunki merimaisemineen. Käytiin myös Sunny Beachilla yhtenä päivänä.

Meidän hotelli sijaitsi n.10 min ajomatkan päässä Sunny Beachilta. Olin onnellinen, että olimme valinneet ko. hotellin, sillä en ainakaan nähnyt niin kivaa tuolla. Sielläkin kyllä näytti olevan lapsiystävällisiä hotelleja, joissa oli ulkouima-altaat ja leikkipaikkoja sekä ohjelmaa lapsille. Itse hiekkaranta oli ainakin meidän vierailullamme tuulinen.

Muutoin Sunny Beach ei minuun oikein kolahtanut. En ole mikään bilettäjätyyppi. Itselleni paikasta tuli hieman mieleen Teneriffalla sijaitseva Playa de las Americas. Tosin Playa de las Americas on vähän isompi ja kauniimpi sekä mielestäni mukavampi perheelliselle. Paljon brittinuoria, bilepaikkoja, casinoa, baareja, yöelämää. Ei enää tällaiselle äiti-ihmiselle. Ehkä olen jonkun mielestä vähän tylsä, mutta itse pidän muista jutuista.

Käytiin pari kertaa ihailemassa Nessebaria. Tokalla kertaa oli aika tuulista ja sai pitää hatusta kiinni.

Viikon jälkeen seuralaisemme lähtivät takaisin kohti koti Suomea. Meidän perhe suuntasi vielä muutamaksi päiväksi Varnaan. Varnassa olen ollut ennenkin, mutta tällä kertaa lapsi oli mukana.

Varna on erittäin lapsiystävällinen kaupunki. Varsinkin Varnan meripuistossa on paljon tekemistä ja näkemistä lapsille. Se on pitkä puistoalue, jossa on paljon leikkipaikkoja, huvilaitteita, ravintoloita ja erilaisia museoita. Siellä on myös akvaario ja delfinaario. Ja tietysti hiekkarantaa. Keskiosa on enemmän rantaravintoloita. Kummassakin päädyssä on uimarantaa (toki ravintoloillakin on hiekkarannat). Satamanpuoleisessa päädyssä on isompi ranta-alue. Meillä on tuttava Varnassa, joten saimme häneltä hyviä vinkkejä mitä tehdä ja missä syödä.

Kuvia Varnasta. Yövyimme Hotel Odessoksessa, jonka sijainti oli loistava kävelykadulla ja meripuiston porttien edessä.

Oli kiva nähdä muutakin kuin pelkkiä kaupunkeja. Kävimme kävelemässä all inclusive -hotellin lähiauleilla, josta löytyi kaunista merenranta-aluetta. Alueella on paljon pieniä hotelleja. Toukokuussa Bulgaria loistaa ruusuillaan. En ole missään nähnyt niin paljon ruusuja. Varmaan jokaiselta pihalta löytyi ruusuja.

Taksilla kuljimme Burgaksesta Ravdaan. Isompi päätie oli tietyömaana, joten pääsimme näkemään maaseutumaisemia hieman enemmän. Kaunista, kun unikot kukkivat pitkin poikin, on paljon hevosia ja muita eläimiä. Upeita maisemia ja todella vihreää. Matkasimme Ravdasta Varnaan ihanan paikallisen ystävämme kyydillä. Aikamoista rallikyytiä siellä vuoristoisilla teillä ajetaan. Näimmepä yhden onnettomuuspaikankin ja voi vain arvailla mitä sille moottoripyörän omistajalle on käynyt. Onneksi emme vuokranneet autoa, joka oli ensin suunnitelmissamme.

Ystävämme vei meidät myös syömään n.20km päähän Varnasta. Maaseudun keskeltä löytyi ihastuttava ravintola. Sen pihalla oli paljon puuhaa lapsille. Pääsimme myös istumaan pääpöytään, jossa ravintolan omistajat yleensä istuvat. Ystävämme siis tunsi omistajat.

Maaseudun rauhassa syömässä.

Kaiken kaikkiaan mahtavat fiilikset tästä lomasta. Bulgaria on kaunis maa ja siellä on edullista.  Mitään kummempaa ei kuitenkaan tullut ostettua. Vähän vaatteita ja leluja sekä pieniä tuliaisia perheelle. Parasta on ne kokemukset ja elämykset. Töihin ostettiin karkkia.

On eduksi jos osaa kyrillliset kirjaimet ja puhuu venäjää (tai tietysti bulgariaa). Englantia osataan melko huonosti ja menut eivät välttämättä aina ole englanniksi. Toisaalta olisi voinut jäädä vielä all inclusiveen, mutta toisaalta oma koti kullan kallis. Olipa ihana taas nukkua omassa sängyssä ja löhötä sohvalla.

Blogia voit seurata myös Instagramissa ja facebookissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos, kun piristät päivääni kommentillasi!