maanantai 25. kesäkuuta 2018

Juhannus mökillä


Juhannus on tältä vuodelta takana päin ja paluu arkeen on tapahtunut. Meidän juhannukseen kuului mökkeilyä.

Torstaina ehdin tehdä pojan kanssa vielä viime hetken pakkailuja sillä aikaa kun odotimme pappaa. Hän tuli normaaliin tapaan Pietarsaaresta töistä Turkuun. Pääsi onneksi lähtemään ajoissa, jotta ei ihan yöhön menisi lähtömme. Toki suurimmat pakkaukset tein jo keskiviikkona. Leivoimme silloin pojan kanssa myös pari piirakkaa ja ciabattaa. Yhdessä kävimme vielä ruokaostoksilla ja sitten ajeltiin Tammisaareen anoppilaan. Olimme siellä yhden yön.Perjantaina söimme aamupalan ja sitten odotimme paria siskoani perheineen saapuvaksi. Vene oli kyllä todella täyteen pakattu. Olisi voinut kuvitella, että menemme pidemmäksikin aikaa mökille. Perjantain sää oli tuulinen, joten hieman jännitti lähteä veneellä liikkeellä. Saareen vain ei muuten pääse. Kaikki meni kuitenkin hyvin. Onneksi avomereltä pääsee puhaltamaan vain yhdessä kohtaa ja se on vajaan kilometrin verran. Siinä kyllä oli aika isoja aaltoja.

Mökillä meillä oli rentoa yhdessä oloa saunoen, uiden (vaikkakin kylmää vettä) ja hyvin syöden. Mökillä me aina grillaamme. Herkkuja tuli taas syötyä - vähän liikaakin. Teimme taustan jousipyssymaalille. Vieraat pääsivät testaamaan ampumista oikealla jousipyssyllä. Lapsille ostimme leikkijousipyssyn, jossa on imukupit. Otimme sillä kisan. Siskon 4v. poika aloitti ja laittoi muihin hieman paineita, sillä sai heti aloittajana napakympin.

Vaikka viime päivinä oli hieman sadellut niin alkukesä on ollut kuitenkin hyvin kuiva. Siksi emme uskaltaneet juhannuskokkoa pystyttää rantaan. Perjantain harmaus muuttui ja loppu viikko olikin ihan mukava.

 
 
 

Pojat leikkivät keskenään (ja välillä kinasivat, kuten asiaan kuuluu). Olin tehnyt aarrekartan mökkitontista ja pojat pääsivät aarrejahtiin. Voi sitä riemua! Pojat olivat myös innoissaan ajatuksesta, että rakennamme ötökkähotellin. Toteutus tietysti jäi suurimmaksi osaksi minulle, mutta oli reippaita kannustajia ja avustivat hyvin. Pojat tykkäsivät myös kun pääsivät soutuveneellä ajelemaan. Lasten nukkuessa me aikuiset pelasimme lautapelejä. Hauskaa oli!

Aina välillä joku testasi kalastamista. Yksi kunnon vonkale tuli jonka siskoni sai. Oli siinä pojilla ihmettelemistä.


Sunnuntaina istuttiin vielä Fammon ja Fafan luona kaffella. Sitten alkoikin paluumatka Turkuun. Isäntä jatkoi siitä sitten vielä Pietarsaareen.

Miten teidän juhannus sujui?

1 kommentti:

Kiitos, kun piristät päivääni kommentillasi!