lauantai 27. lokakuuta 2018

Syksyinen Muumimaailma


Kävimme viikko sitten pojan kanssa Muumimaailmassa. Se on ollut auki nyt lokakuussa aina loppuviikosta. Muumimaailman syksyn teema on Taikurin hattu. Lähdimme kaksin katsomaan, kun isäntä oli muutaman päivän Berliinissä isänsä kanssa.

Nyt liputkin olivat hieman edullisemmat ja lapset saivat oman taikasauvan. Se välkkyi valoista ja sillä voisi tehdä taikoja muumitalossa. Sieltä löytyi simpukan kuvia joihin taikasauvaa koskettamalla tapahtui taikoja. Kaikkia taikoja ei saatu toimimaan tai ei huomattu (piti vähän hoksata myös missä päin huonetta taika tapahtui). Paras mielestäni oli se kun puhelin soi ja siihen vastaamalla kuului tervetulotoivotukset lapsen omalla nimellä (taikasauvat rekisteröitiin ensin, että ne toimivat). Lisäksi portilta sai lipun jolla sai kuvauttaa seurueensa kuvauspisteellä ja kuvan sai suoraan omaan sähköpostiin.


Mä olen jonkin sortin Muumifani. Poika ei pienempänä innostunut Muumijutuista, mutta loppukesästä käydessämme Tampere-talolla Muumimuseossa innostui hänkin kovin muumeista. Sen jälkeen olemme katsoneet Muumeja tv:stä, lukeneet kirjoja ja hänen 4v. syntymäpäivälahjatoiveensa oli muumitalo. Nyt näin tilaisuuteni koittaneen päästä ihastelemaan Naantaliin Muumimaailmaan. Kesällä sitä jo mietin, mutta kun poika ei ollut niin kiinnostunut.

Muumimaailma oli oikein kivannäköinen paikka. Meillä oli myös onni sään suhteen sillä oli kaunis päivä. Lempipaikkamme oli muumitalo, mutta poika tykkäsi myös kovin Hemulin talon takana olevasta pienestä kurpistan mallisesta talosta, jossa sai leikkiä keittiöleikkejä.


Kiersimme kaikki paikat, jotka olivat auki (yksi sivupolku oli kiinni, joka vie mm. laivalle). Hyvä syy siis lähteä taas kesällä uudelleen. Oli oikein kiva nähdä kaikkia (tai suurinta osaa) Muumeista tuttuja hahmoja. Päästiin myös hämmentämään räkäsoppaa Alisan ja noidan kanssa.

Luulen, että nyt oli paljon rauhallisempaa kuin kesäaikaan. Saimme rauhassa jutella Muumilaakson asukkaiden kanssa ja näpsin kännykällä kuvia, kun poika oli jonkun hahmon kanssa.


Ruokapaikat näyttivät mukavilta ja olivat ihan kohtuuhintaisiakin. Buffettiin (Mamman keittiö) ei viitsitty mennä, kun ei ollut niin iso nälkä. Poika halusi ranskalaisia, joten päädyimme Niiskun Perunatehtaaseen. Noin viidellä toista eurolla sai perheannoksen, jossa oli iso kasa ranskalaisia. Ja ne olivatkin tosi hauskoja, kierteellä olevia ranskiksia. Poika halusi itselleen kaikki isolla kierteellä olevat. Mukana oli muutama iso nakki ja pari kanapalaa sekä lisäksi sai valita pari dippiä. Tultiin täyteen ja vielä olisi ainakin yhdelle jäänyt purtavaa.

Lopussa oli vielä pieni ilotulitus. Lopussa Nuuskamuikkunen lauloi lauluja ja soitti kitaraa muumitalon luona. Lapset saivat tanssia muumien kanssa. Oli tosi kiva tunnelma.


Kummallakin oli oikein mukavaa ja jäi kivoja muistoja. Ennen kuin ehdimme porteista ulos niin poika jo kyseli mennäänkö huomenna taas uudestaan. Näin syksyllä on hyvä tekosyy sanoa, että he menivät nyt talviunille ja sinne ei pääse. Kesällä voimme mennä!

Oletteko te käyneet Muumimaailmassa? Mitä olette pitäneet?

2 kommenttia:

  1. En ole/emme ole vielä koskaan käyneet, mutta itseäni on aina kiinnostanut päästä käymään Muumimaailmassa. :) Vaikka oma lapseni onkin jo nyt 7v, niin uskon että paikan päällä todella viihtyisi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Varmasti on tuon ikäiselle lapselle mukavaa siellä. Onhan sitä itsekin ihan innoissaan näin kolmekymppisenä! :)

      Poista

Kiitos, kun piristät päivääni kommentillasi!