maanantai 3. joulukuuta 2018

Ekologinen, itse tehty DIY lumi


Itse tehty lumi perunajauhoista.

Valkea joulu ei ole nykyään mikään varma juttu, joten lunta voi tuoda vähän tupaankin. Tämä on erittäin helppo, edullinen, nopea ja ennen kaikkea ekologinen lumi. Materiaalitkin löytyy helposti omalta pihalta ja keittiön kaapeista.

Vedestä ja vehnäjauhoista keitetään hyvin ohut liisteri. Voit koristella kauniita vihreitä oksia (esim. kuusi, mänty) tai käyttää vaikka erilaisia varpuja (mustikka, puolukka). Muistathan kuitenkin jokamiehenoikeudet!

Ohut liisteri:
-1l vettä
-2rkl vehnäjauhoja

Mittaa noin litra vettä kattilaan ja sekoita sinne myös pari ruokalusikallista vehnäjauhoja. Anna kiehuja jonkin aikaa. Anna seoksen jäähtyä.

Koristelu:
-varpuja/oksia
-perunajauhoja/suolaa

Koristeluun eli lumen luomiseen tarvitset perunajauhoja. Myös suola käy hvyin. Itse olen tehnyt kumpiakin. Luulen, että sokeri tai tomusokeri olisi myös hyviä vaihtoehtoja.

Kaada perunajauhoja esim. lautaselle. Pyörittele oksaa ensin liisteriseoksessa ja nosta sitten lautaselle. Kierittele oksaa, jotta siihen tarttuu hyvin perunajauhoja. Laita kuivumaan vaikka maljakkoon.Perunajauhoissa kieritellyt oksat antavat mielestäni aidomman lumimaisen lopputuloksen. Suolalla päällystetyt ovat enemmän kidemäisiä, jäistä lunta. Kummatkin kauniita!

Lisää askarteluvinkkejä löydät blogin ylälaidasta kohdasta diy.
Blogia voit seurata myös Instagramissa ja facebookissa

Itse tehty lumi hienosta suolasta.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos, kun piristät päivääni kommentillasi!