maanantai 3. kesäkuuta 2019

Omaa aikaa, kun lapsi on matkalla


Lapseni lähti tosiaan muutamaksi päiväksi Legolandiin isovanhempiensa kanssa. Mun osuudeksi jäi Tammisaaressa anoppilassa olevan kultaisen noutajan vahtiminen. Mieheni jäi kotiin Turkuun, sillä hänellä oli normaali työviikko. Tosin hänellä on vapaat työajat niin olisi periaatteessa voinut tulla mukaan, mutta kyllä ne työt on kuitenkin hoidettava. Varmasti työpaikalla ne hoitaa tehokkaammin. Ja toisaalta ihan hyvää tekee välillä pieni oma-aika itsekullekin.

Mulla oli täydet neljä päivää ilman lasta. Ihan kivaa vaihtelua. Ihan mitä vaan en päässyt tekemään omalla ajallani. Nyt vahdittavana oli vaan vähän karvaisempi kamu, maailman kiltein koira Goofy. Anoppilan kultainen noutaja on jo 12-vuotias, joten ikää on kertynyt koiraksi aika paljon. Lisäksi hän on huonokuuloinen ja nenässäkin on kasvain. Tämä saattaa olla hänen viimeinen kesänsä.

Tammisaaren kauniissa maisemissa on kiva ulkoilla koiran kanssa.

Alkuun mietin mitä kaikkea ehtisin tehdä omalla ajallani. Mielessä kävi kivat askartelut, ompeleminen, kirjan lukeminen kannesta kanteen kuin myös siivoukset. No aika on mennyt niin nopeasti. Koiran kanssa ollaan ulkoiltu paljon, joista yksi lenkki päivässä on ollut aina vähän pidempi. Tosin me mennään koiran tahtiin hiljaa ja useasti pysähtyen. Hänellä kun alkaa olla melko huonot jalat. Itse ehdin hyvin nauttia maisemista ja ottaa kännykällä valokuvia.

Ilmat onneksi olivat aika kivoja vaikka ensin lupasivat sateita. Pikku siskoni oli vapaalla ja tuli maanantaina kyläilemään melkein koko päiväksi. Kävimme lounaalla ihanassa ravintola Knipanissa, joka on rakennettu veden päälle. Sieltä saa hyvää lounasta ja tarjolla on saaristolaispöytä. Siskon lähdettyä illalla kotiin aloin kitkemään pihalta rikkaruohoja ja laitoin pihakivetystä kuntoon. Siinä mun suurin osa ajasta kuluikin, kun kaksin koiran kanssa oltiin (ja tietysti lenkeillä).


Välissä oli yksi päivä kaksin koiran kanssa ja sitten isosiskoni ilmoittikin tulevansa moikkaamaan. Oli kiva yhdessä käydä vähän kaupungilla katsomassa putiikkeja, ihastella kirkkoa ja käytiin pizzaa syömässä kävelykadun vieressä. Siellä on yksi uusi ravintola Mango, jossa kaikki pizzat maksavat vain viisi euroa suurimman osan päivästä.

Siskon lähdettyä iltapäivällä kävin koiran kanssa pikaisen lenkin ja sitten mieheni jo ilmoittikin saapuneensa junalla Tammisaareen. Kävin hakemassa hänet asemalta ja ostimme yhdessä herkkuja illaksi ja Helatorstaiksi. Hän päätti pitää perjantaina etäpäivän töistä.

Cafe Gamla Stan Tammisaaren vanhassa kaupungissa on viihtyisä paikka.
Helatorstaina herkuteltiin hyvällä ruoalla ja juomilla. Kävimme myös läheisessä idyllisessä kahvilassa kahvilla. Cafe Gamla Stan on turistien suosiossa. Se on idyllinen paikka vanhassa talossa keskellä Tammisaaren vanhaa kaupunkia omenapuiden katveessa. Illalla saunottiin ja katselimme Netflixistä sarjaa, jota seuraamme tällä hetkellä. Aiemmin en paljon ollutkaan tv:tä viikolla katsonut puutarhan laitolta.

Legolandin matkaajat saapuivat Tammisaareen puolen yön jälkeen. Pojan kannoin suoraan sänkyyn, mutta aikuisten kesken jäimme pariksi tunniksi vaihtamaan kuulumisia viinilasien äärelle. Kirjoittelen lähiaikoina vielä Legolandin matkasta kokemuksia ja vinkkejä.

Hagenissa ja Ramsholmenissa on ihanan vehreää.1 kommentti:

  1. Olipa mukava lukea päivistäsi Tammisaaressa. Tammisaari on kaunis kesäkaupunki. En ole siellä vuosiin käynyt, joten oli kiva "kulkea" kanssasi siellä.
    Ihanaa kesää, Katri <3

    VastaaPoista

Kiitos, kun piristät päivääni kommentillasi!