keskiviikko 5. kesäkuuta 2019

Saaristoristeilyllä Turku-Maarianhamina-Turku


Päätettiin siskon kanssa lähteä pienelle risteilylle lastemme kanssa. Saaristoristeily on oikein kiva, kun haluaa takaisin omaan petiin yöksi nukkumaan. Täältä Turusta on helppo lähteä, kun satamaan ei ole pitkä matka. Silja Linen Saaristoristeily lähtee aamulla Turusta. Päivällä on laivanvaihto Ahvenanmaalla ja sitten matkataan illaksi takaisin Turkuun.

11 tunnin saaristoristeilyllä ehtii kivasti tehdä kaikkea. Check-innin jälkeen lapsemme leikkivät vähän aikaa Muumileikkipaikalla satamassa ennen kuin laivaan pääsi sisälle. Harri Hyljettäkin ehtivät halata niin leikkipaikalla kuin laivaan astuessa.

Suuntasimme suoraan aamupalalle, jonka olimme etukäteen varanneet. Oltiin matkassa toukokuussa arkipäivänä. Näin arkena ja lomakausien ulkopuolella laivoilla on todella hiljaista. Ihanaa siis! Tosin kesällä tulee usein lisää ohjelmaa ja conferenssihuoneet muuttuvat myös leikkipaikoiksi.


Saimme jo Check-innissä ohjelmalistan, jossa myös näkyi lastenohjelma. Lasten leikkipaikalla Siljalandissa lapsi viihtyisi varmaan koko matkan ajan. Sieltä löytyy pallomeri liukumäellä, leikkikeittiö, Legoja, piirustusta ja väritystä sekä pelialue, jossa viihtyvät niin pienet kuin isommatkin lapset.

Kävimme Muumisuunnistuksella pitkin laivaa ja olimme karkkibingossa. Onnikin suosi ja voitin herkullisia suklaita bingosta ja lapset voittivat muumisuunnistuksesta kivat valot. Askarteluhetkenä lapset saivat tehdä helmistä itselleen rannekorut. Tälläkin kertaa olisi ollut kasvomaalausta, mutta saimme pojat toisiin aatoksiin, sillä emme muuten olisi ehtineet bingoilemaan.


Välillä kävimme kiertelemässä laivaa ja katselimme kauppoja. Ostimme vasta kotiintulomatkalla ostoksemme ettei tarvitse niitä laivalla raahata ja vahtia. Toki maksullisiin säilytyslokeroihin voi laittaa tavaroita (mikäli niitä on vain vapaana). Laivoilta löytyy myös tavaransäilytyshuone, mutta sinne voi viedä laukkunsa vain laivan lähtiessä ja välillä sitä ei avata ennen kuin hieman ennen seuraavaa pysähdystä. Me ollaan kylmempinä aikoina laitettu esim. päällivaatteet kasseissa tuonne säilöön.

Pojat saivat haluamansa lelut. Itse löysin kivat caprit kesäksi. Tax Freestä tuli ostettua juomia ja pojalle vähän namskia.

Arkipäiväksi laivalla oli melko paljon lapsia, sillä kotimatkalla esiintyi Hevisaurukset. Mekin niitä oltiin katsomassa. Muutama kappale kuunneltiin ja katseltiin esitystä, mutta pojat eivät vielä niin suuria faneja ole, joten siirryttiin jonkin ajan päästä muualle katselemaan paikkoja.


Maarianhaminassa oli laivan vaihto. Silja Galaxy ja Baltic Princess ovat melkein kuin kopiot toisistaan. Menimme laivan vaihdon jälkeen buffetiin syömään. Herkuttelun jälkeen olimme Siljalandissa ja osallistuimme ohjelmiin.

Saaristoristeily on edullinen miniloma. Itse matka ei montaa euroa maksanut. Aamupala buffetissa maksoi 12 euroa ja lounasbuffet 28. Alle 6-vuotiaiden ei tarvitse maksaa buffetruokailuista. Matkamme maksoi alle 50 euroa (minä ja 4-vuotias poikani). Toki ostoksiin tax freestä meni ainakin saman verran.

Pidemmän matkan takaa tuleville 24h -risteily on varmasti mukavampi vaihtoehto niin ehtii olla enemmän laivalla ja levätä yön yli siellä ennen kotimatkaa. Laivan hytti on kuitenkin usein melko edullinen verrattuna hotellihuoneisiin. Toki mekin aina välillä käydään näillä pidemmillä risteilyillä tai ollaan päivä Tukholmassa. Mukavaa vaihtelua arkeen. Laivalla kaikki on mukavasti paketissa.

Käyttekö te risteilyillä perheen kanssa? Mitä tykkäätte niistä?


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos, kun piristät päivääni kommentillasi!