keskiviikko 23. lokakuuta 2019

Kuinka usein -haaste
Blogeissa on kiertänyt viime aikoina kuinka usein? -haaste. Sain haasteen ihanalta Pikkuleijonat blogin pitäjältä.

Tässä mun vastaukset. Eli kuinka usein

Vaihdat lakanat?
Vaihtelee, mutta kyllä me ainakin viikon tai pari pidetään yleensä samoja lakanoita jos ei mitään erityistä pesun tarvetta niille tule. Jos ollaan viikon tai pari reissussa niin silloin lakanoidenkin vaihtoväli tietysti kasvaa.

Vaihdat pyyhkeet?
Sekin vaihtelee kovasti. Jos tuntuvat likaisilta niin silloin laitan pesuun tai jos ovat parisen viikkoa olleet ja on muuta sopivaa menossa samaan aikaan pesukoneeseen niin voin heittää sinne vaikkei likaisilta tuntuisikaan. Käsipyyhkeet pesen useammin kuin kylpypyyhkeet.

Soitat isälle/äidille? Isää ei enää ole. Äidille tulee soiteltua muutaman kerran viikossa.

Näet vanhempiasi? Isä on tosiaan kuollut. Haudalla käyn välillä. Äidin luona yleensä viikottain käyn. Välimatkaa on kuitenkin noin 50 kilometriä. Muutoin varmasti vieläkin useammin kävisimme. 

Käyt leffassa? Käyn yleensä jos on joku leffa mikä erityisesti kiinnostaa. Viimeksi olin vajaa pari viikkoa sitten katsomassa Dowton Abbey -elokuvan. Keskimäärin muutama kerta vuodessa.

Föönaat hiukset? Tosi harvoin. Vain silloin jos on kiire johonkin pesun jälkeen. Föönaus kuivattaa hiuksia ja en muutenkaan ole kokenut tarpeelliseksi. Käyn yleensä illalla pesulla niin on aamuksi kuivunut.

Putsaat lattiakaivot? Mies hoitaa ne yleensä. Itse putsaan ne ehkä kerran vuodessa. Jos on tukessa, kun tyhjennän kylpyäammetta niin silloin olen joskus joutunut putsaamaan. Pitkistä hiuksista kun menee nopeammin tukkeeseen.


Käyt metsässä? Keväästä syksyyn liikun enemmän luonnossa. Silloin ehkä kerran tai pari viikossa. Talvella harvoin. Haluaisin käydä useammin.

Käyt suihkussa? Noin joka toinen päivä. Iho kuivuu liikaa jos käyn joka päivä mitä ennen tein. Ja olen huomannut, että hiukset eivät rasvoitu niin helposti jos ei pese joka päivä.

Sanot läheisille, että rakastat heitä? Pojalle monta kertaa päivässä. Miehelle ehkä muutaman kerran viikossa.

Tarkistat kuivakaapin sisällön? Mulla on kuivakaapissa kaikki siten esillä, että silmäyksellä näkee mikä on loppumassa/loppunut. Jos en muista jonkin loppuneen niin voin kurkata ennen kauppaan lähtöä. Muutoin sitä ei tule sen enempää tarkasteltua.

Luuttuat lattiat? Koko kämpän kerralla noin kerran tai pari kuukaudessa. Useammin jos on tarvetta tai vieraita tulossa. Silloin, kun oli vielä vauva niin pesin useamman kerran viikossa.

Peset vessat? Yleensä sellain osissa, että välillä pönttö, välillä seinät, välillä lattia jne. Kyllä päivittäin jotain tulee tehtyä. Muutaman kerran vuodessa silleen tosi tarkasti kokonaan lattiasta kattoon.

Puhdistat liesituulettimen? Meille tuli sellainen vasta, kun rempattiin keittiö vajaa pari vuotta sitten. Itse en ole puhdistanut kertaakaan. Se on meillä mieheni hommia.

Syöt noutoruokaa? Hyvin vaihtelevasti. Välillä voidaan ostaa kaupan tiskiltä valmiit ruoat kotiin tai hakea kiinalaista, pizzaa tai kebabia. Ehkä keskimäärin pari kolme kertaa kuukaudessa. Tähän oli aika vaikea vastata.

Valehtelet? Hyvin harvoin. Joskus joku valkoinen valhe voi päästä suusta, kun ei halua loukata toista.

Riitelet suhteessa? Aika harvoin riidellään, mutta jotain kinaa tietysti aina välillä. Ehkä kerran parissa kuukaudessa.

Sheivaat? En ihan joka suihkukerta. Talvella voi kyllä säärikarvat välillä kasvaa vähän enemmän välillä.

Vaihdat hammasharjan? Meillä on kaikilla sähköhammasharjat. Harjaspään vaihdan muutaman kuukauden välein.

Käyt kirjastossa? Keskimäärin kerran kuukaudessa. Nyt ollaan viime aikoina oltu viikottain lapsen kanssa. Yritetään enemmän lainata kirjoja kirjastosta eikä ostaa. Mies käy meillä useammin niin pyydän häntä tuomaan mullekin usein kirjoja.

Peset peitot ja tyynyt? Pari kertaa vuodessa. Useammin jos on esim. mahapöpö ollut liikkeellä. Talvella enemmän laitan ulos/parvekkeelle kylmään pakkaseen tuulettumaan.

Syöt herkkuja? Useampana päivänä viikossa.

Soitat anopille? Mä en ole mikään puhelin ihminen. Siis en tykkää soittamisesta yleensäkään. Soitan hänelle, kun on jotain asiaa tai poika haluaa soittaa hänelle.

Peset rintsikat? Kun on tarvetta. Leivot? Vaihtelevasti. Juhliin teen aina ja jos on vieraita tulossa kylään. Arkena en leivo vaikka tykkäisinkin, sillä en halua syödä yksikseni niitä.


Siivoat jääkaapin? Poistan aina jos joku on mennyt huonoksi tai tullut jotain sotkua. Harvoin silleen, että tyhjentäisin koko jääkaapin. Nykyaikaisia kun ei tarvitse edes sulatella. Juuri eilen pesukoneessa oli pari hyllyä, kun oli tullut jotain ruokaa sinne.
Peset pyykkiä? Melkein päivittäin. Joskus on päiviä kun en pese yhtään, mutta välillä niitä kun pesukone laulaa aamusta iltaan.
Käytä hammaslääkärissä? Vähintään kerran vuodessa. Mulle tulee aina hammaslääkäristä kutsu vuositarkastukseen. Käyt puntarilla? Muutaman kerran vuodessa. En niin vahtaa painoani.

Komennat miestäsi? No mikä nyt sitten lasketaan komentamiseksi?! Laskisin enemmän sellaiseksi ystävälliseksi pyytämiseksi. Päivittäin pyydän auttamaan jossain mitä en itse ehdi tehdä esim. solmimaan pojan kengännauhat, kun lähdetään ulos, tuomaan pojalle juomista tms.

Syöt irtokarkkeja? Tosi harvoin. En välitä irtokarkeista tai muutenkaan kauheasti karkeista. Paitsi suklaasta! Silloin ostan jotain laadukasta suklaata tai suklaalevyn.

Vierailet isovanhempiesi luona? En ole koskaan nähnyt isovanhempiani. Isäni ja hänen vanhempiensa haudalle vien välillä kynttilöitä. Äidin vanhemmat haudattu satojen kilometrien päähän niin sinne harvemmin viedään kynttilöitä pyhinä.


Imuroit kotisi? Parisen kertaa viikossa. Isoimmat roskat otan päivittäin harjalla.

Perheessä kinataan vaatetuksesta? Harvoin. Poika voi välillä sanoa ettei halua jotain vaatetta päälleen.


Käyt kaupassa? Melkein päivittäin. Käyn usein aamupalalla kaupan kahvilassa ja samalla tulee tehtyä jotain pieniä ostoksia.

Peset ikkunat? Muutaman kerran vuodessa tai kun on tullut jälkiä ikkunaan. Tykkään, että ikkunat ovat kirkkaat.

Vaihdat sukat? Päivittäin.

Olet eri mieltä miehesi kanssa? Aina välillä, mutta ei mistään sen suuremmista asioista.

Ostat uusia vaatteita? Yritän nykyään ostaa vain harvoin ja tarpeeseen. Lapsi tietysti tarvitsee useammin, kun on kasvavassa iässä.

Siivoat? Joka päivä.

Tarkistat toimiiko palovaroitin? Ehkä kerran tai pari vuodessa.

Peset autosi? Tosi harvoin. Mun mielestä vähän turhaa hommaa. Sade puhdistaa yleensä hyvin. Eri asia tietysti jos on ihan musta liasta tai joku "edustustilaisuus".

Käyt läpi vaatekaapit ja muut kaapit? Tuntuu, että mulla on aina menossa jonkin kaapin siivousoperaatio.

Siivoat lääkekaapin? Meillä on ennemminkin lääkelaatikko. Lääkkeet käyn läpi ainakin kerran vuodessa ja muutoin järjestelen aina silloin tällöin, kun on mennyt vähän sekaiseksi.

Puhdistat hiukset harjasta? Lähes päivittäin. Pitkistä hiuksista, kun jää aina jonkin verran.


Itse en nyt haasta ketään tiettyä vaan jokainen voi halutessaan tehdä tämän haasteen.

Jatka haastetta. Jätä kommentti postauksen kommentteihin, niin tulen lukemaan myös sun vastaukset ja kommentoin takaisin! :)


1 kommentti:

Kiitos, kun piristät päivääni kommentillasi!