keskiviikko 16. lokakuuta 2019

Syksyistä ulkoilua luonnossa


Tänä vuonna on ollut tosi upea ruska. Kauniin väriset puut ja taianomaiset metsät ovat saaneet ainakin itseni liikkumaan normaalia enemmän luonnossa. Tai ylipäätään olemaan ulkona.

Haaveissa olisi ihana matka Lappiin ihailemaan ruskaa ja revontulia. Tänä vuonna ruska on moninpaikoin keltainen ja alkaa olemaan ohikin. Muutoin olisinkin voinut lähteä vaikka pariksi päiväksi Lappiin retkeilemään.

Kuhankuono on lyhyehkö reitti, joka sopii hyvin lapsiperheille.

Suomessa on onneksi paljon metsiä ja hoidettuja ja merkittyjä luontopolkuja, joihin lähteä liikkumaan. Itse olen käynyt Kuhankuonolla, josta yllä olevat kolme kuvaa on otettu. Lisäksi meidän lähellä on Katariinanlaakson luonnonsuojelualue, jossa on myös kiva käydä kävelemässä ja katsomassa lintuja sekä oravia.

Vaikka kaupungissa lähiössä asutaankin niin metsä on aivan kerrostalon vieressä. Olen yrittänyt nyt käydä lapsen kanssa metsässä kävelemässä, seikkailemassa ja retkeilemässä. Haluan opettaa lapselleni luonnonläheisyyden ja sen ihanan tunteen, jonka luonnossa liikkumisesta voi saada. Itselleni nämä kaikki on tullut kuin itsestään, kun olen kasvanut maalla metsien ympäröimänä.

Haluaisin vielä enemmän liikkua metsissä, sillä nyt se jää ehkä kertaan viikossa. Aina se ei ole sitäkään. Kesällä vietetään kyllä aikaa mökillä saaressa ja sen lasken luonnonhelmassa olemiseksi. Siellä kuitenkin aika luonnonläheisesti elellään, ollaan rannalla paljon, soudetaan ja käydään metsässä.

Itse rakastan sienestämistä, mutta se on aikuisiällä jäänyt. Osittain sen vuoksi, että asun kaupungissa ja aikaa ei ole ollut. En myöskään tiedä missä täällä päin olisi metsiä mihin lähteä sieneen tai marjaan. Kotikonnuilla ne oli oppinut pienestä pitäen, mutta sinne on niin pitkä matka. Lapsi ei myöskään jaksa pidempiä reissuja sienimetsälle. Itse voisin olla monta tuntia jos vain pääsisin menemään.

Oletteko te lasten kanssa paljon metsissä ja luonnossa?

Kaunista merenrantaa Särkisalossa.

Vielä olisi hetki aikaa ihailla upeaa ruskaa ennen kuin kauniin väriset lehdet varisevat loputkin maahan. Taidan tänään hakea pojan kotiin hoidosta vähän aikaisemmin ja yritän houkutella hänet kanssani Katariinan laaksoon ihailemaan kesyjä oravia ja lintuja.

Tykkäättekö te liikkua luonnossa?

3 kommenttia:

  1. Aivan totta, että tänä vuonna syksy ja sen värit ovat olleet jotenkin ihania! ❤ Ja lapin reissusta itsekin hiukan haaveilen ��

    VastaaPoista
  2. Meillä oleskellaan paljon luonnossa mökkeilyn lomassa ja huomaan miten taapero nauttii siitä. Onneksi kaupungissakin asumme aivan loistavien ulkoilumaastojen vieressä.

    VastaaPoista
  3. Tänä vuonna on kyllä ollut todella upea ruska. Viihdymme koko perhe luonnossa ja usein käymmekin metsäretkillä. :)

    VastaaPoista

Kiitos, kun piristät päivääni kommentillasi!