perjantai 11. lokakuuta 2019

Syntymäpäivähuumaa!


Meidän "vauva" täytti jo viisi vuotta. Syntymäpäiviä juhlittiin ensin lähisuvun kanssa meillä kotona. Pojalla oli toiveena haamukakku ja sellainenhan oli sitten tehtävä. Ainakin parhaani yritin. Mitä sellaisella pienellä kiireellä tulee aikaiseksi saatua (tai mun taidoilla).

Haamukakku olikin helppo toteuttaa, kun tajusin, että voin sokerimassan sijaan laittaa vain kermavaahtoa. Itse, kun en ole niin tottunut sokerimassan käyttäjä. Kelpasi ainakin synttärisankarille.


Oli oikein kiva, kun kaikki siskoni olivat meillä perheineen. Herkutkin tekivät kivasti kauppansa. Serkkupojilla oli hauskaa. Lahjaksi poika sai Ninjago legopaketin (lemppareita), palapelin, lompakon, värikyniä, rahaa, ninjago lehden ja Älä kaadu -lautapelin. Kortit saatuaan oli viskannut ne sivuun ja sanonut, että en mä osaa lukea. Pakettien kimpussa oli sitäkin innokkaampana.

Virallisena syntymäpäivänä viikolla juhlittiin ihan vain kotona perheen kesken. Aamulla herätettin laulaen ja sai paketissa Minecraft miekan. Minecraft on nyt siis mieluinen juttu. Iltasella dagispäivän jälkeen tehtiin hyvää ruokaa. Pihviä ja pastaa, jotka on pojan lemppareita. Ja tietysti syötiin suklaista kakkua.

Me annettiin pojalle lahjaksi suuri Lego paketti. Sellainen missä on paloasema. Miehenikin oli vähän kateellinen miten hienoja legot nykyään ovat. Siinä oli sitten rakentamista vielä seuraavalle päivällekin.


Seuraava viikonloppu olikin sitten yhtä synttärihumua. Lauantaina suuntasimme tytön 5v. synttäreille. Tutustuin hänen äitiinsä synnärillä, kun olimme tuoreina äiteinä samassa huoneessa Tyksissä. Lapsemme ovat siis syntyneet samana päivänä. Heidän juhlissaan oli upeat My little pony-koristeet. Tai "Mailiponi", kuten poikani sanoo. Taas kerran mahtava kakku ja koristelut.

Poika olisi vielä jäänyt mielellään leikkimään tuonne, mutta oli vielä ehdittävä seuraaville synttäreille. Siskoni poika täytti kuusi vuotta. Siellä oli mukavaa ohjelmaa pelaten bingoa ja ulkona oli aartenetsintää ja pelattiin mm. pesäpalloa. Tai siis lyötiin ja otettiin kiinni kentällä palloa. Juhlapaikan pihapiirissä oli myös kiva pieni museoaitta.

Siskoni oli tehnyt upean kärpässienikakun. Teemana kun oli smurffit. Ajelimme iltamyöhäisellä kotiin ja mä lähdin vielä kauppaan ostamaan seuraavan päivänä tarvikkeita.


Sunnuntaina sitten olikin meidän pojan synttärit dagiskavereille. Kutsuimme 12, joista yhdeksän pääsi paikalle. Oli siis kivasti kavereita paikalla. Kaikki meni oikein hyvin ja lapsilla vaikutti olevan kivaa. Itsellekin jäi oikein hyvä fiilis kaverisynttäreiden jäljiltä. Ihania kavereita pojalla ja heillä mukavia vanhempia. Oli mukava vähän tutustua paremmin (sen nyt mitä muutaman sanan jokaisen kanssa ehti vaihtaa) ja nähdä millaisia leikkikavereita pojallamme on. Poika siis vaihtoi nyt syksyllä uuteen isompien ryhmään ja siellä on paljon uusia ihmisiä meille.

Maanantaina kävi sitten pojan toiset kummit vielä ja tiistaina veljeni lapsensa kanssa kävi. Nyt on sitten 5-vuotisjuhlat juhlittu.

Viime vuonna pidimme juhlat perheen kesken merirosvoteemalla. Merirosvosynttäreihin pääset kurkkaamaan täältä: Merirosvosynttärit.

4 kommenttia:

 1. Voi mitä huikeita kakkuja! Ja ihana tuo ananas-papukaija... :) Ja merirosvokynttilätkin. Kyllä nykyään on vaikka mitä tilpehööriä ja koristetta, että varmasti saa jokainen lapsi omannäköiset juhlat.
  Sieltä löytyy siis pikkuvaaka, onnea täältä isommalta vaa'alta, joka saa juhlia synttäreitään kummipoikansa kanssa samana päivänä!

  VastaaPoista
 2. Aivan ihana, hellyyttävä haamu-kakku! �� Ja on nuo muutkin kakut kyllä nättejä :) Ja onnea synttäri-sankarille!

  VastaaPoista
 3. Elämänne on yhtä juhlaa :)
  Ihania kakkuja ja tarjoiluita. Onnea kaikille sankareille!

  VastaaPoista
 4. Saman ikäinen "vauva" meilläkin! :D On ne vekkuleita. Onnea! <3

  VastaaPoista

Kiitos, kun piristät päivääni kommentillasi!