torstai 7. marraskuuta 2019

Kummitus syntymäpäivät



Meillä vietettiin lokakuussa pojan syntymäpäiviä. Viisi vuotta täyttävä päivänsankari halusi kummituskakun. Muita toiveita ei ollut, mutta lähdin siitä ideoimaan teemaa kummituskakun ympärille.

Nämä tarjoilut sopivat myös vaikka Halloweeniin. Ajattelinkin joku vuosi yhdistää lapsen syntymäpäivät ja Halloweenjuhlan, kun ovat kuitenkin sen verran samaan aikaan.

Kummitukset kun ovat kovin valkoisia ja meidän keittiönkin tulin pari vuotta sitten maalanneeksi takaisin valkoiseksi niin pöytä kaipasi väriä. Vastaus löytyi katsomalla ikkunasta ulos sillä lokakuun alussa oli vielä upea ruska. Kävin keräämässä puiden lehtiä ja ostin kaupasta muutamat koristekurpitsat. Tuli myös syksyä pöytään siis.


Ostin kaupasta pussillisen tikkareita ja taittelin päälle valkoista servettiä. Kiristin sen narulla ja mustalla tussilla piirsin naamat..

Kummitustikkarit sain kivasti esille, kun kehitin tyhjästä kananmunakennosta alusen. Liimasin vain ympärille valkoisen paperin ja taittelin nätisti kasaan päistä. Veitsellä avustin tekemään reiät joihin sain tikkarit pystyyn. Helpoa ja nopeaa!



Kuivakakkuna oli perinteinen paholaisen kakku. Sehän sopii jo nimensäkin ansiosta hieman pelottaviin juhliin. Valkoisella kuorrutteella sain kakun tuunattua haamuteemaan sopivaksi. Kaupoissa myydään valmiita koristesilmiä (joita voi siis oikeasti syödä).

Ohjeen tähän löydät blogistani: Halloween kuivakakku.




Kaikki lähti tästä kummituskakusta. Mietin ensin, että miten sellainen oikein toteutetaan. En ole mikään hyvä sokerimassojen tai muiden kanssa. Sitten tajusin, että pelkkä kermahan riittää, kun pitää valkoinen saada.

Siskon poika tosin kehui hienoksi vuoreksi. Mutta tottahan se on! Meneehän tuo hyvin vuorestakin, jolla on silmät. Ja lasten mielikuvituksessahan niillä on silmätkin.


Valmistin myös suklaamuffinsseja silikonvuoalla. Laitoin valmitti muffinit vieri viereen kummituksen muotoon ja levitin maustettua kermaa päälle. Ostamani valmiit silmät olivatkin hyvin pieniä tähän joten tein vain nopeasti sokerimassasta silmät.



Seuraa Instagramissa ja facebookissa.

6 kommenttia:

  1. Aivan ihanat tarjottavat �� Ihanaa mielikuvitusta kun noin kamalan monta erilaista!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon! <3
      Oli hauska keksiä tuon aiheen ympärille. Helposti sai toteutettua :)

      Poista
  2. Ihana kummitusteema. Olet saanut siitä todella kivasti. irti. Sankari oli varmasti onnellinen :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! :)

      Synttärisankari oli onnellinen, kun sai haluamansa kummituskakun <3

      Poista

Kiitos, kun piristät päivääni kommentillasi!