torstai 16. tammikuuta 2020

Matkamessuille

Yhteistyö Matkamessujen kanssa.

Tällä viikolla Helsingin Messukeskuksessa on Pohjois-Euroopan suurin matkailualan tapahtuma, Matkamessut. Tänä vuonna messujen teemoina ovat Viro (partnerimaa), vastuulliset elämykset ja perhematkailu. Sopii siis mulle oikein hyvin!


Meidän perhe on muutamaankin otteeseen tehnyt Baltian roadtrippejä ja Virossa ollaan oltu useita kertoja. Lukua en ole pitänyt, mutta kyllä siellä tulee muutaman kerran vuodessa yleensä käytyä. Viroon on helpppo matkata laivalla ja täältä Turusta Helsingin satamaan ei ole niin pitkä matka. Viroon on helppo lähteä vaikka päivän parin reissulle.

Me ollaan nähty jonkin verran Viroa, mutta vielä on tosi paljon ihania paikkoja joissa haluaisin siellä käydä. Uskon myös, että messuilta löytyy lisää kivoja kohteita Virosta. Ohjelmalavoilla on monia Viro-teemaisia esityksiä ja pääsalissa on kymmeniä Viron matkailuyrityksiä esillä.

Lauantaina menemme messuilemaan koko perheen voimin. Osastolla 6t70 lapsia odottaa viidakkoseikkailu bObles-leikkialueella. Lauantaina klo 13 Leirintäalueella on kiinnostava puheenvuoro lapsiperheille sopivasta matkailumuodosta. Sunnuntaina taas klo 14.30 kuullaan perhepyöräilystä Ahvenanmaalla Maata pitkin -lavalla. 

Tiesitkö, että Tallinasta löytyy tällainenkin linna?

Yhä useampi kiinnittää enemmän huomiota vastuullisuuteen myös matkailussa. Myös maatapitkin matkaaminen ja lähimatkailu lisää varmasti suositotaan. Näihin löytyy messuilta myös hyviä vinkkejä. 

Näytteilleasettajia on yli 80 maasta, joten matkakohteita löytyy varmasti jokaisen makuun ja tyyliin. Itseäni kiinnostaa nyt ainakin Venäjä, kun on tullut helpotuksia viisumiin. Kerran olen Pietarissa käynyt junalla, mutta omalla autollakin olisi mukava mennä vaikka Viipuria katsomaan.

Pärnu on kaunis ja mukava matka kohde myös perheille.

Itseäni kiinnostaa kovasti myös Afrikka - mantere jossa en ole vielä käynyt. Jotenkin olen pelännyt sinne matkustamista, mutta viime aikoina huomannut, että monet sometuttuni tekevät sinne upeita matkoja. Näistä matkoista aion ottaa messuilla lisää selvää.

Myös kotimaan kohteet ja kylpylät kiinnostavat meidän perhettä. Olen käynyt 24 maassa, mutta en koskaan Suomen Lapissa. Viime vuosina Lappikin on noussut to go -listalleni. Kotimaassakin on siis paljon vielä näkemistä. Ahvenanmaalla olen ollut autoillen ja laivalla, mutta pyörämatka sinne kiinnostaisi. Näistäkin löytyy messuilta tietoa.

Ja yksi omista lemppareistani on Helsingistä Sodankylään vaihtovuodeksi muuttanut perheen äiti, Inari Fernandez. Hänen perheensä vuotta Sodankylässä on ollut kiva seurata. Tämä ihana Äidin puheenvuoroina -tubettaja löytyy viikonloppuna mm. Norwegian stagelta kertomassa matkailusta ja Sodankylästä.


Lisää tietoa messuista ja näytteilleasettajista löydät Matkamessujen sivuilta täältä.

Katsotaan jos keksin jonkin kivan äkkilähdön ensi viikolle. Meillä on tiedossa putkiremontista aiheutuvaa melua ja aion lähteä jonnekin sitä pakoon. Pari vaihtoehtoa on jo mielessä. Katsotaan minne päädyn. Hieman jännää, kun tämä on ensimmäinen matkani yksin. Rohkaistusta haen messuilta.

Samalla lipulla pääset samaan aikaan oleviin Caravan, Koti ulkomailla ja Maata pitkin -tapahtumiin.

Blogin löydät Facebookista ja Instagramista.

2 kommenttia:

 1. Moikka! Tulin kurkkaamaan tänne blogiin. Mistä tuo ihana vehreä vesiputouskuva on? Aivan upea paikka <3 Ja heh, mullakin oli melkein samat tilastot kun sulla, eli 25 maata käytynä, mutta Suomen Lappi loisti poissaolollaan! En muista oliko siitä puhetta Clarionissa, mutta olin just nyt kuus viikkoa Saariselällä sesonkityöläisenä ja samalla tuli vedettyä Lappi yli to do -listalta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei, oli todella kiva tutustua Clarionin tapahtumassa <3

   Ei ollut meillä juttua tuosta Lapista. Varmasti kivasti ehtii nähdä ja tutustua paremmin, kun on töissäkin siellä.

   Vesiputous löytyy Kroatiasta, jossa olin syksylllä matkalla siskoni kanssa. Kiva päivän retkikohde tuo Krkan vesiputous. Siellä käy paljon turisteja, joten kannattaa olla heti aamusta paikan päällä, kun sinne pääsee. Muutoinkin ihastuin Kroatiaan ja haluaisin vielä autolla roadtripille siellä. Nyt keskityttiin enemmän Kroatina saariin, jotka ovat todella upeita.

   Poista

Kiitos, kun piristät päivääni kommentillasi!