sunnuntai 5. tammikuuta 2020

Legoland Discovery Center Berliini


Berliinin matkallamme kävimme perheen kanssa Legon kokemuskeskuksessa -Legoland Discovery Center Berliinissä. Viisi vuotiaamme on suuri Legojen ystävä ja tämä oli mukava sisäleikkipaikka.
Se on nimen omaan sisäleikkipuisto ja sitä ei kannata sekoittaan Legolandiin. On enemmänkin verrattavissa meidän sisähuvipuistoihimme. Näin talvella varsinkin kivaa tekemistä tai jos matkalle sattuu huono ilma.

Legoland Discovery Center Berlin sijaitsee Sony Centerissä, Potsdamer Platzilla. Paikalle pääsee helposti kaikilla julkisilla kulkuneuvoilla. Sisäänkäynnin tunnistaa lähellä olevasta suuresta legoista rakennetusta kirahvista. Ulos päin se on vain pieni sisäänkäynti, sillä paikka sijaitsee maan alla parissa kerroksessa.

Alimmassa kerroksessa oli lukollisia, pantilla toimivia säilytyslokeroita. Myös isoja laatikoita oli joihin voisi jättää takkinsa.


Sisään mentäessä ensimmäisenä on Miniland, josta löytyy legoista rakennettuja upeita Berliinin tunnettuja rakennuksia ja maisemia. Näihin on käytetty yli kaksi miljoonaa Lego palaa.

Nappeja painamalla tapahtuu aina jotain. Siellä mm. työntekijät kurkistavat viemäriluukusta, kuumailmapallo nousee ja hauskimpana on Berliinin muurin kaatuminen. Valot vaihtuivat taustalla ja musiikki soi.

Miniland koristellaan teeman mukaan ja nyt ne olivat saaneet talvisen lumipeitteen ja joulukoristeita.


Tietysti löytyy useampikiakin paikkoja joissa pääsee rakentelemaan legoilla. Meillä ainakin pysähdyttiin aina niihin rakentamaan.

Kokemuskeskuksesta löytyy jopa pari huvipuistolaitetta. Yläkerrasta lähtee Dragon ride -ajelu. Kierroksella näkee matkan varrella erilaisia legoista rakennettuja hahmoja ja esineitä. Ne tekevät erilaisia asioita kuten "sylkevät" (vettä) päälle. Kierroksella jopa vaihdetaan kerrosta ja kärry menee välillä alakertaan "vankilatyrmään" ja sieltä sitten taas jatkaa yläkerrassa.

Meidän perheessä kaikki tykkäsivät tästä kovin. Pienimmille pimeässä voi olla vähän pelottavaa. Ajelulle kannattaa mennä pari kertaa sillä itse en ainakaan yhdellä kertaa ehtinyt niin katsoa kaikkia hienoja legorakennelmia. Kierrosta suositellaan alkaen 4-vuotiaille (vanhempien seurassa). Säännöissä ainakin sanotaan, että vauvat ja taaperot eivät saa mennä kierrokselle. Ei myöskään sovellu raskaana oleville.

Vaunuun mennessä ilmoitettiin, että siellä ei saa valokuvata. Siksi kierrokselta ei nyt ole kuvia teille näyttää. Kierroksen päätteeksi alakerrasta voi ostaa ajelustanne valokuvan. Siellä on myös mahdollista ottaa muitakin valokuvia, jossa saa legohahmoja kuvaan.

Toinen huvilaite oli Merlin´s Apperitice. Se pyörii ympäri ja menee ylös alas, kun polkee.


Uusin alue on Lego Ninjago alue, jossa pääsee harjoittelemaan ninjan taitoja. Sieltä löytyi liikkuvaa kiipeilyseinää, rakennusalue ja seikkailurataa.


Myös dinosaurusten ystäville on oma hauska alueensa, jossa pääsee rakentelemaan legoilla ja tekemään niistä vaikka pientä videota.

Lego tehtaassa pääsee näkemään lego palikoiden valmistusta. Kierroksella tehdään oma yksilöity legopalikka, jonka saa muistoksi. Saksan lisäksi opastusta saa tarvittaessa englanniksi.

Työpajassa pääsee rakentamaan ohjeistuksella jonkin pienen legorakennelman. Työpajan päätteeksi teoksen voi muutaman euron hintaan ostaa kotiin. Vaikket kävisikään työpajassa niin kannattaa kurkata työpajan ollessa kiinni sen takaosassa olevat hienot legorakennelmat.


Lego Racers alueella voi rakentaa oman kilpa-auton. Radoilla voi testata nopeutta, kilpailla muiden kanssa ja katsoa miten oma auto kulkee mutkista.

Rakenna myös oma korkea rakennus ja laita se maanjäristyslaitteeseen testataksesi miten hyvin se pysyy kasassa. Kaikkea hauskaa erilaista siis löytyy.

Alakerrassa on Lego-tastic café, josta löytyy pientä suolaista ja makeaa. Mikään kovin kummoinen valikoima ei ollut, mutta sen verran löytyy, että nälkäiseksi ei jäänyt (mm. ranskalaisia, hot dog). Omia eväitä ei siellä saa nauttia. Omat vauvanruoat ovat toki sallittuja sekä allergisen lapsen eväät.


Lego Discovery Centerissä on myös 4D -elokuvasali, jossa näytetään lyhyitä Lego filmejä. Jokainen saa 4D-lasit päähänsä elokuviin mentäessä. 4D tuo upean kolmiulotteisen tunnelman. Välillä linnut tuntuvat lentävän aivan silmien edestä tai joku tuntuu melkein hyökkäävän katsomoon. Myös "oikeaa" lunta sataa ainakin etummaisille riveille kummankin elokuvan aikana.

4D Cinemassa pyörii siis kaksi eri minielokuvaa. Kannattaa käydä katsomassa kummatkin. Me tykättiin näistä paljon.Yhden kesto on 12 minuuttia. Elokuvat alkavat 20 minuutin välein ja teatterin sisäänpääsyn ulkopuolella näkee kuinka kauan on seuraavan esityksen alkuun. Alle 8-vuotiaat tarvitsevat aikuisen mukaan elokuvaan.


Paikkaa suositellaan 3-10 -vuotiaille lapsille. Jos lapsesi pitää legoista niin hän varmasti pitää tästä paikasta. Pari kolme tuntia on sopiva aika, joka tuonne kannattaa varata. Tuonne pääsee aikuiset vain lapsen kanssa. Jos aikuisporukalla mielii tuonne niin siellä järjestetään välillä aikuisten iltoja.

Perheen pienimmät varmasti viihtyvät parhaiten Duplo alueella. Se ei kyllä mikään järin suuri mielestäni ole. Ainakaan jos pieniä sattuu monta olemaan paikalla samaan aikaan.

Pois lähtiessä kuljetaan Lego-kaupan läpi. Sieltä löytyi kympillä kuukauden tarjoustuote, jonka ostimme. Myös muutaman itse kokoamansa hahmon saa ostaa melko edullisesti. Muutoin hinnat eivät mielestäni ollut edullisempia ja valikoimakaan ei järin suuri ollut. Tai ainakaan meidän haluamistamme Minecrafteista löytyi vain yksi paketti ja sekin oli sellainen todella iso.


Suuntasimmekin toisena päivänä kauppakeskukseen, jossa sijaitsee suuri Legokauppa. Sieltä löytyy vaikka mitä ja hieman edullisemmin kuin Suomessa ovat normaalihintaisina.

Legoland Discovery Center ei ole ihan halvimmasta päästä, mutta mielestäni kyllä koko rahan arvoinen. Alle 3-vuotiaat pääsevät ilmaiseksi. Tarjolla on monelaisia lippuja. Netistä etukäteen tilattuna lipuista saa hieman alennusta. Lippujen hinnat alkavat 13 eurosta. Me saimme Berliinikortilla alennusta normaalihinnasta.

Näin talvella mitään jonoja ei ollut, mutta olen ymmärtänyt, että tuolla voi olla myös pitkät jonot. Siihen kannattaa siis varmasti varautua jos menee kesällä, loma-aikoina tai viikonloppuna. Jonottamiselta voi välttyä ostamalla netistä etukäteen liput.
Blogin löydät Facebookista ja Instagramista.

2 kommenttia:

  1. Hei jes, tämähän on kiva vinkki! Meillä on ollut Berliini ihan muiden vetonaulojen puolesta mielessä, mutta luultavasti lapset arvostaisivat lepopäivää kulttuurista ja muusta tohinasta ja tämä olisi siihen täydellinen!

    VastaaPoista
  2. Me käytiin vastaavassa Legoland Discover Centerissä Tokiossa, ja vaikka se ei tosiaan mikään Legoland ole, niin lapsi tykkäsi kyllä. Ja se kiva tässä paikassa on, että se on tosiaan sisätiloissa eikä siellä mene välttämättä koko päivää kuten Legolandissä. Kiva kuulla, että Berliinissäkin on vastaava. Näyttää tosi kivalta paikalta.

    VastaaPoista

Kiitos, kun piristät päivääni kommentillasi!