lauantai 29. helmikuuta 2020

Lemmikit laineilla -näyttelyTurun Merikeskus Forum Marinumissa on uusi kiva näyttely. Lemmikit laineilla - eläimet merenkulkijoiden seurana on mukava koko perheen näyttely. Siinä pääsee tutustumaan millaisia lemmikkejä laivoilla ja merimiehillä on ollut.

Näyttelyssä on mm. kuvia lemmikeistä laivoilla. Lisäksi on tietoa yksittäisistä lemmikeistä ja maskoteistakin. Esimerkiksi yksi kissa on matkustanut kolme kertaa maapallon ympäri. Satamissa hän kävi kiertelemässä ja saapui aina viime tipassa takaisin laivaan ennen sen lähtöä.

Britanniassa on myös ollut kuningaallisen laivaston palveluksessa koira. Kuoltuaan se haudattiin sotilaallisin kunnianosoituksin ja on sillä oma muistopatsaskin. Kertonee siis, että eläimet ovat olleet myös merimiehille tärkeitä.

Kaikkea en tähän kerro, jotta teillä jää paikan päällä ihmeteltävää. Kivoja tarinoita, mutta mukana on myös vähän traagisempiakin kohtaloita.


Näyttelyssä on lapsikävijät otettu ihanasti huomioon. Paikka on houkuttelevan näköinen, mutta myös puuhaa löytyy pienemmillekin. Pienessä huoneessa pääsi värittämään eläintenkuvia. Maassa oli liikkuvia eläimen kuvia projektorilta. Kaikki lapset innoissaan yrittivät napata hiirtä - siinä tietenkään onnistumatta. Mutta sepä teki asiaista vain hauskemman.

Näyttelyssä pääsee myös leikkimään vaikka kapteenia. Ruorin vieressä roikkuu papukaija häkissä. Oli hauska huomata, että sehän toisti mitä me puhuimme ja vieläpä samalla äänensävyllä.


Forum Marinum kuuluu meidän Turun lempipaikkoihin lapsen kanssa. Ja nyt se sai vielä lisäpointseja tästä näyttelystä. Ennestäänhän tuolta löytyy myös ihana leikkipaikka Lasten Merimuseo. Muutenkin Forum Marinumissa on lapsille ihmeteltävää ja puuhailtavaa pitkin kierrosta.Aukiolo ja hinnat

Forum Marinum on auki tiistaista sunnuntaihin klo 10-18.
Museolaivat ovat auki vain kesäaikaan. Bore-laivan näyttely on avoinna ympärivuoden.

Aikuisten peruslippu maksaa 10 euroa ja seitsemän vuotta täyttäneistä lapsista hinta on viisi euroa.
Täällä käy Museokortti. Forum Marinumin sivuilta löytyy tarkempaa tietoa lipuista (löytyy vuosikorttia ja parin päivän lippuja).


Blogia voit seurata myös Instagramissa ja facebookissa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos, kun piristät päivääni kommentillasi!