keskiviikko 19. helmikuuta 2020

Sibelius -museossa hiihtolomalla


Meidän perheessä käydään melko paljon museoissa Täällä Turussa tulee usein käytyä lapsen kanssa museoissa, sillä niistä löytyy mukavaa puuhaa. Vaikka monesti käydään kotikaupunkimme museoissa niin Sibelius -museo on meiltä jäänyt kokonaan. Nyt korjasimme tilanteen.

Näin jossain ilmoituksen Sibelius-museon hiihtolomaviikon ohjelmasta. Se sai meidät suuntaamaan tuonne. Sibelius-museo sijaitsee ihan Aurajoen rannan läheisyydessä ja Turun Tuomiokirkon kupeessa. Harmaa betoninen museorakennus erottuu joukosta, sillä alueella on paljon vanhoja 1800-luvun taloja. Tämä on hieman omalaatuisempaa modernismia 1960-luvulta.


Sibelius-museossa on nyt soitinnäyttely. Sieltä löytyy katsottavaksi monenlaista instumenttia. Paria pääsee yleisökin testaamaan. Turku on ollut keskiajalta aina 1800-luvulle asti Suomen musiikkielämänkeskus.

Sibeliusmuseossa on tietysti myös tietoa Jean Sibeliuksesta. Sibelius - The one and only -näyttelyssä tutustutaan Sibeliuksen musiikin lisäksi hänen perheeseensä, suhteesta luontoon ja  konserttimatkoihin.

Tottakai Sibeliuksen tuotantoon pitää päästä tutustumaan. Korvaluureista pääsee kuulemaan hänen sävellyksiään. Lisäksi löytyy pari erikoisempaa soitinta joiden ääntä voi myös luureista kuunnella. Ainakin meidän poika tykkäsi kovin niistä.


Lapsi tykkäsi Ainolan kasvihuoneesta, joka oli pieni leikkipaikka. Sieltä löytyi myös bingo, jonka kuvat tuli löytää museosta. Suoritettuaan tehtävän sai infosta hakea pienen lahjan. Siellä esiteltiin lahjan idea ja poika oli jo innoissaan menossa metsään. Huomenna meillä on siis tiedossa pieni metsäretki.

Lahja oli pieni rasia, johon on tarkoitus kerätä pieniä aarteita luonnosta. Sellainen kuulemma Sibeliuksellakin oli aina taskussaan mukana. Hänellä oli siellä sammalta ja neulasia. Sibelius sai inspiraationsa luonnosta. Nuuhkaiselmalla rasian sisältöä hän voisi kuvitella olevansa luonnon helmassa.Hiihtolomaviikon kunniaksi salissa oli muutamia soittimia, joita sai vapaasti testata ja soitella. Nyt ollaan taas hieman viisaampia ja sivistyneempiä tältäkin osalta. Oli ihan kiva kierros museossa. Museon kiertää melko nopeasti varsinkin, kun 5-vuotias ei ollut niin kiinnostunut kuulemaan mitä kaikkea vitriineissä oli. Hänelläkin oli kuitenkin mukava kierros.

Alle 18-vuotiaat pääsevät museoon ilmaiseksi. Itselläni on museokortti, joten maksua ei enää mennyt. Aikuisten sisäänpääsymaksu on 5 euroa, joka on mielestäni hyvin kohtuullinen.

Museo on auki tiistaista sunnuntaihin klo 11 - 16. Kesäaikaan museo on klo 17 asti auki.


Blogia voit seurata myös Instagramissa ja facebookissa.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos, kun piristät päivääni kommentillasi!