tiistai 31. maaliskuuta 2020

Muumi jääluola - Moomin icecave
Olimme muutama viikko sitten (ennen kaikkia koronarajoituksia) parin päivän Suomen roadtripillä siskoni kanssa ja sen päänähtävyytenä oli tämä upea Muumi Jääluola. Itse yllätyin positiivisesti paikasta. Hintakin oli kohtuullinen tuollaisesta nähtyvyydestä. Varsinkin, kun muumeista tykkään.

Kesäisin Suomesta löytyy ihania lomakohteita ja kauniita paikkoja. Onneksi löytyy myös talvikohteita, kuten upea Muumi jääluola - Moomin icecave. Ei tarvitse edes lähteä Lappiin asti täältä etelästä nähdäkseen talven ihmeitä. Muumi jääluola sijaitsee Pohjois-Savossa, Leppävirralla.

Muumi jääluola sijaitsee hotelli Vesileppiksen yhteydessä. Hintaa lipuilla oli 14 euroa aikuiselta. 1-3 -vuotiaat 7€, alle 1-vuotiaat maksutta ja perhelippu 48€. Perhelippu sisältää kaksi aikuista ja kaksi lasta. Lisäliput lapsselle perhelipun yhteydessä on 7€ / lapsi. Mielestäni oikein kohtuulliset hinnat näin hienosta paikasta.


Jääluola sijaitsee hotellin pohjakerroksessa. 30 metriä maan pinnan alapuolella on kiveen hakattu luola. Siellä on tietysti viileää, että lumi ja jääveistokset säilyvät. Kannattaa siis varata lämmintä vaatetta ja lapaset mukaan. Tosin paikan päällä näytti olevan myös lämmittelyhuone.

Lapsille ja lapsenmielisille löytyy myös jäiset liukurimäet sekä pulkkamäki. Liukureita ja pulkkia on paikan päällä tarjolla, joten omia ei tarvitse tuoda. Lisäksi löytyy kelkka ja jääveistoksia, joiden päällä saa leikkiä.

Lämpimät (vai pitäisikö sanoa jäiset) suositukset tälle paikalle.


Kun tästä taas jossain kohtaa päästään kodeista lähtemään niin kannattaa suosia kotimaan matkailua. Näin rahat jäävät Suomeen ja tuomme kotimaisia yrittäjiä sekä työllistämme ihmisiä. Tässä oiva kohde, sillä ainakin alkuperäisten suunnitelmien mukaan jääluola olisi avoinna kesäkuun loppuun asti.


Kerro ihmeessä jos tiedät jotain muita kivoja kohteita ja nähtävyyksiä Suomessa, jotka ovat vain talviaikaan auki. Tuntuu ettei talvella innostu niin kotimaan matkailusta jollei Lappia ja hiihtojuttuja lasketa mukaan.

Blogia voit seurata myös Instagramissa ja facebookissa.

1 kommentti:

  1. Serkkukin kävi tuolla hetki sitten... Tosi tunnelmallisen näköistä ja sopii varmasti isommillekin Muumi-faneille. Onkohan tuolla luolalla mitään tekemistä sen hiihtotunnelin kanssa vai onkohan se ihan eri paikassa siellä?

    VastaaPoista

Kiitos, kun piristät päivääni kommentillasi!