maanantai 23. maaliskuuta 2020

Taikataikinaa


Meillä täällä koronakaranteenissa on tehty paljon askarteluja leikkimisen, pelaamisen ja lastenohjelmien lisäksi. Taikataikina on aina mukavaa puuhaa ja siitä voi tehdä kaikenlaista. Vain mielikuvitus on rajana. Taikataikina kuivuu, joten pitkäaista muovailuiloa siitä ei ole. Sen sijaan siitä voi tehdä kivoja hyvin säilyviä koristeita.

Taikina sopii hyvin lapsille, sillä se tehdään elintarvikkeista. Syötyäkään sitä ei varmasti maistamisen lisäksi tule sillä se on niin pahaa, erittäin suolaista.

Korallliriutta.
Taikataikinan ohje:

3dl jauhoja
1,5 dl suolaa
1,5 dl vettä
1 rkl ruokaöljyä

Kaikki ainekset sekoitetaan vain yhteen. Itse käytän perunajauhoja, sillä niistä tulee kauniin valkoinen taikina. Muutoin ei ole väliä mitä jauhoja käyttää.

Mikäli taikina tuntuu tahmealta niin lisää vähän jauhoja. Mikäli se tuntuu murenevan helposti niin lisää hieman vettä.

Itse olen pitänyt taikinaa vähän aikaa jääkaapissa ennen muovailemista. Taikinaa voi käyttää myös muovailuvahatyylisesti, mutta kuivuu siis.

Taikinasta muovaillaan mitä sitten ikinä haluaakaan tehdä. Valmiit teokset jätetään joko huoneenlämpöön kuivumaan tai kuivumista voi nopeuttaa laittamalla ne uuniin. Ohuempia teoksia voi pitää 125 asteessa noin tunnin. Meidän teokset olivat melko paksuja, joten meillä oli uunissa n. kolmisen tuntia. Kannattaa vähän seurata sillä uunit toimivat niin eri tavalla. 

Valitettavasti kuvaan en saanut kalaa näkymään niin hienosti kuin se livenä on.

Voit käyttää taikinaa myös piparkakkutaikinan tavoin ja käyttää piparkakkumuotteja. Itse olen tehnyt näin mm. joulukoristeita. Niitä pääset kurkkaamaan tästä jutusta.

Kuivuneet teokset voi maalata. Ihan vesivärit käyvät hyvin ja ne olivat myös meillä käytössä.
Lopuksi lisäsimme hieman glitteriä tuomaan kiiltoa.

Tällä kertaa tein itse pupun ja lapsi valmisteli akvaarioprojektiimme kaloja. Siitä varmasti jossain vaiheessa tulossa lisää tänne bloginkin puolelle. Lisäksi hän keksi tehdä koralliriutan. Siitä tulikin oikein hieno.

Lisää askarteluvinkkejä löydät blogin ylälaidasta kohdasta diy.


Blogia voit seurata myös Instagramissa ja facebookissa
2 kommenttia:

 1. Meillä(kin) lapset pitävät paljon muovailusta, mutta taikataikina on kokeilematta. Vinkki korvan taakse karanteenipäiviä varten. Kiitos!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä juttu! :)

   Tätä taikinaa on niin helppo tehdä eikä edes maksa paljoa.

   Poista

Kiitos, kun piristät päivääni kommentillasi!