sunnuntai 3. tammikuuta 2021

Tammisaaren vanhan kaupungin joulukalenteri 

Tammisaaren vanhan kaupungin talojen ikkunoihin on joulukuussa avautunut ihania jouluisia ikkunoita. Taitaa olla toinen vuosi nyt kun vanhassa kaupungissa on tällainen joulukalenteri. Se saa ihmiset mukavasti liikkeellä. Näkee, että kävelyllä käy perheitä, mutta myös paljon pariskuntia ja lenkkikavereita. Kiva, kun on jokin kohde mihin lähteä kävelylle. Itsekin tuli käytyä muutamaan otteeseen katsomassa ikkunoita, kun Tammisaaressa vierailimme ja vietimme siellä myös joulun.

Muutamissa ikkunoissa oli ihania vanhoja joulutonttuja.


Kävellä voi riistiin rastiin ihailemassa joulukalenteri-ikkunoita. Osa käy päivittäin kurkkaamassa luukun tai ainakin arvailee missä talossa luukku (tai ikkuna siis) on. Västnylandin sivuilla on joka päivä julkaistu kuva ikkunasta ja annettu jokin vihje miten löytää paikalle. Vihjeet ovat ruotsiksi (vihjeisiin).

Tämä lumosi ihanasti. Taustalta kuului myös kuoron laulua.

Ikkunoista löytyi monenlaisia luukkuja. Mukavan monipuolista katseltavaa siis. 24. luukku löytyi tänäkin vuonna paraatipaikalta kirkon ikkunasta. Siellä oli tietysti jouluseimi (hyvää kuvaa en saanut, kun oli vähän korkealla).

Tässä oli kivasti keksitty käyttää taustana talon jouluista maisemaa.

Piparkakuista oli tehty hieno jouluikkuna.

Myös vanhan kaupungin sivuilta löytyy tietoa ja kartta missä kaikki kalenteriluukut sijaitsee. Näin voi vaikka suunnitella oman kävelyreitin siten, että näkee kaikki ikkunat. 

Jouluiset ikkunat ovat esille loppiaiseen 6.1.2021 asti. Vielä ehtii siis ihailemaan. Muutenkin kaupungilla oli kivasti laitettu joulutunnelmaa.

Torin kupeeseen oli ihanasti tehty pieni lasten joulumaa.2 kommenttia:

  1. Kivoja kuvia ja oikein jouluisan näköistä. Itse en ole käynyt Tammisaaressa kuin pari kertaa kesäisin ja pelkästään mukavia muistoja. Tavoite on ensi kesänä tutustua Tammisaareen lisää.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tammisaari on nätti pieni paikka. Itse vietän siellä paljonkin aikaa, kun lähistöltä olen kotoisin ja mieheni juuri Tammisaaresta. Toivottavasti tulee kaunis kesä, että pääsee nauttimaan kunnolla merestä ja metsistä.

      Poista

Kiitos, kun piristät päivääni kommentillasi!