keskiviikko 2. joulukuuta 2020

Elämää evakossa -Tilapäisasunto Hiisi Homesista


Hiisi Homes Turun taloa.

Meillä on kotona meneillään putkiremontti ja asutaan perheen kanssa nyt tilapäisasunnossa Hiisi Homes -hotellissa. Nyt ollaan asuttu täällä jo jonkin aikaa ja ajattelin kertoa kokemuksiamme.

Heti ensi silmäyksellä ihastuimme saamaamme huoneistoon. Onhan talo varsin uusi puutalo ja sisustettu tyylikkäästi. Ainakin juuri omaan makuuni sopiva. Ei oltu ehditty kenkiä edes ottaa jalasta, kun 6-vuotias poikamme ilmoitti muuttavansa tänne.

Kotiutuminen oli siis varsin nopeaa ja mutkatonta. Pojalla tuli kiire tyhjentää kaikki kimpsut ja kampsut kaappeihin oikeille paikoilleen. Paljon tavaroita ei kuitenkaan tarvinnut roudailla, sillä Hiisi Homesin asunnot on kalustettuja ja niistä löytyy kaikki tärkeimmät asiat (mm. ruokailuvälineet kuudelle hengelle, pesukone ja silitysrauta).

Meidän perhe asettui nopeasti kodiksi Hiisi Homesiin.

Hiisi Homesissa olemme pystyneet viettämään ihan normaalia elämäämme. Meillä on täällä käynyt useamman kerran vieraita kaffella ja pojalla on ollut pari kertaa leikkikaveri kylässä. Myös yökyläilijöitä ollaan saatu, kun Fammo tuli meitä ilahduttamaan. Päästiin testaamaan millainen on keittiönpöytä josta aukenee sänky. Osoittautui erittäin näppäräksi keksinnöksi. Tuollainen olisi kotonakin hieno tilansäästäjä ja näppärä vieraspeti. Saisi kerrankin oikein luvan kanssa syödä sängyn päällä.

Me ollaan siis vietetty täällä niin arkea kuin juhlaakin. Halloweenia poikamme odotti todella innolla niin koristeltiin paikat teeman mukaan. Parvekkeella meillä oli kurpitsoja led-valoilla ilahduttamassa ohikulkijoita. Nyt puolestaan on joulukoristeluiden vuoro ja poika onkin tänne askarrellut ja laitellut kaikkea jouluista kanssani.

Turun Hiisi Homes sijaitsee kävelymatkan päässä Turun satamasta ja linnasta. Ollaan ehditty tehdä yksi risteily ja pari kertaa vierailla linnassa sekä kerran viereisessä Merimuseo Forum Marinumissa. Muuten on arjen tohinassa, ruuhkavuosia eläessä, nopeasti päivät menneet.

Töidenkin kannalta tämä on ollut meille mainio sijainti, kun työmatkakin on lyhentynyt ja taittuu tätä nykyä täältä kävellen. Bussikin tosin kulkisi ihan läheltä.

Poika koristeli isäinpäiväkakun.
 

Olemme saaneet arjen pyörimään täällä oikein hyvin. Voisin jopa väittää, että hieman normaalia paremmin. Uudessa ympäristössä on helpompi muuttaa jo totuttuja tapoja. Toivon, että saadaan nämä tavat mukanamme, kun taas palaamme omaan asuntoomme.

Meillä on erillinen makuuhuone, jossa on kolme sänkyä. Olemme kaikki nukkuneet oikein hyvin. Sängyt ovat mukavia ja petivaatteet (jotka muuten tulee talon puolesta) laadukkaita ja ihanan pehmoisia.

Hiisi Homesilla on hieman erilaisia paketteja mahdollisuus ostaa. Meidän asunto on iso perhehuoneisto. Meillä on täällä käynyt siivoaja joka toinen viikko. Tuntuu pieneltä luksukselta, kun tulee töistä kotiin ja paikat ovat siistiniä, roskat viety ulos ja laitettu uudet petivaatteet ja pyyhkeet.

Täydellisen keittiövarustelun ansiosta kaikki ruoanlaitto sujuu oikein hyvin. Ollaan pystytty täällä kokkailemaan ja leipomaan ihan normaalisti, kun kaikki perustarvikkeet löytyy. Täällä on myös tilava pakastin. Pöydän ääreen mahtuu kuusi henkilöä.


Iltaisin istumme tv:n ääressä katsomassa yhdessä ohjelmia, askartelemme lapsen kanssa ja pelailemme. Välillä olemme käyneet iltakävelyillä Aurajoen rannalla tai pelailtu Linnanpuistossa esim. frisbeetä. Melko läheltä kulkee myös junarata, joten olemme pojan iloksi bongannut junia.

Ulkopaikkakuntalaiset vieraamme olemme vieneet tutustumaan läheiseen Kakolan mäkeen ja sinne mennään tietysti funikulaarilla. Myös föri-lautalla ollaan ajeltu tois puol ja täl puol jokkee.

Sauna lämpeää erillisessä piharakennuksessa kolme kertaa viikossa ja sieltä löytyy miesten ja naisten vuorot. Pari kertaa ollaan ehditty käymään nauttimassa löylyistä.


Voit lukea lisää yrityksestä aiemmasta blogipostauksestani: Hiiteen putkirempan tieltä pariksi kuukaudeksi.

1 kommentti:

  1. Kiitos kokemuksenne jakamisesta! Meilläkin putkimies totesi, että alkaa olla putkirempan aika. Joten meidänkin perheellä on evakko ja tilapäisasuntoon muutto edessä täällä Jyväskylässä. Kiva kuulla, että teillä sujui kotiutuminen mutkattomasti.

    VastaaPoista

Kiitos, kun piristät päivääni kommentillasi!