sunnuntai 30. toukokuuta 2021

Robinson seikkailupolku, Sattmark, ParainenViime kesänä teimme pienen iltapäiväajelun Paraisille. Kohteenamme oli lapsille ja nuorille suunnattu Robinson seikkailupolku. Polku sijaitsee saaristoreitin varrella vajaa 10 kilometriä Paraisten keskusta Nauvoon päin. Polulle löytää helpoiten, kun etsit Sattmarkin kahvilan, sillä reitti lähtee Sattmarkin kahvilan vierestä (vierailemisen arvoinen paikka sekin). Siinä on melko hyvin parkkipaikkoja (toki ruuhkaisimpina aikoina voi olla melko täyttä). 


Polun aivan alussa on hauska köysiliukurata. Hieman sen jälkeen näkyy Robinson seikkailupolun kyltti, jossa muistutetaan, että kulku on omalla vastuulla. Lähdimme metsään kävelemään polku. Lapsemme oli tuolloin 5-vuotias, joten Robinson luontopolku oli sopivan pituinen hänellekin (n. 2,5 kilometriä). 


Polku on suurelta osin metsäpolkua, joten vaunuilla sitä ei kannata lähteä kiertämään. Polku kulkee pääosin metsän keskellä. Ihan alussa voi ihastella merta. Polku kulkee vähän matkaa päätien vieressä ja se pitää myös ylittää. Tässä kannattaa olla hyvin tarkkaavainen lasten kanssa, sillä ylitys on mielestäni hieman vaarallisella paikkaa (kesäisin suosittu tie, näkyvyys, ei suojatietä). 

Robinson seikkailupolun lisäksi voi tehdä pidemmänkin kierroksen. Polku erkanee muutamasta kohdasta ja voit tehdä 5,5  tai 11 kilometriä pitkän reitin.


Polku oli merkattu ihan hyvin. Tai ainakaan emme kertaakaan eksyneet. Robinson polun tehtäväosuudet sijoittuivat polun alkupäähän tai ainakaan emme sen jälkeen huomanneet mitään tehtäviä. Tehtävät olivat ihan hauskoja, mutta ajanhammas alkoi niissä näkyä.

Tykkäsimme kuitenkin koko perhe reitistä. Se oli sopivan pituinen ja monipuolinen. Kävelimme metsässä, tien viertä, maalaistietä jne. Polun varrella näimme muutaman hienon vanhan rakennuksen ja metsässä poimimme ohi mennen muutaman mustikan suuhumme.

Parkkipaikan viereisestä kahvilasta saimme kuitenkin enemmän mahaamme täyteen nauttien herkkuja ja virvokkeita.  Isompaankin nälkään olisi ruokaa bistron puolella. Alueella on myös pieni (matkatavara)putiikki, jossa oli ihania tuotteita myynnissä ja kalasavustamo.

Myös majoitusta löytyy ja paikalle pääsee myös omalla veneellä, sillä Sattmarkissa on vierasvenesatama. Kahvila on auki kesäisin auki joka päivä klo 10-19.

Kannattaa poiketa jos kuljet Saariston rengasreitin tai muuten tuolla päin.Alueelta löytyy myös vuokralaavu, mutta sen käytöstä on sovittava erikseen kahvilasta. 

Alueen kartan löydät täältä. Pysy mukana matkassa! Seuraa blogia facebookissa ja Instagramissa!

1 kommentti:

  1. Seikkailupolusta en seniorina taida innostua, mutta tuo kahvila oli kyllä päätynyt jollekin listalle ehdottomasti suositeltavista pysähdyspaikoista, joten jos tuolle suunnalle päädytään, niin pitää yrittää pitää mielessä!

    VastaaPoista

Kiitos, kun piristät päivääni kommentillasi!