perjantai 27. toukokuuta 2022

Puutarhaunelmia

 


Meillä on nyt ensimmäinen kevät omakotitalossa ja omalla pihalla. On ollut jännä seurata lumien sulamista ja katsella mitä kaikkea sieltä lumen alta tuleekaan esille. Se on vähän sellaista, kun ostaa talvella asunnon. 

Talvella ei ollut mitään käsitystä millaisia istutuksia pihalla on. 

Lumien alkaessa sulaa tein joka päivä kierroksen pihalla. Aluksi joka päivä löytyi aina uusi kasvi tai muuta muuta ihmeteltävää. Yksi jännimmistä jutuista on se, että tontin yhdeltä kulmalta ilmestyi kolmion mallinen betoni juttu lumen alta. Pikku hiljaa se näytti isommalta ja isommalta lumien sulaessa. Oven tullessa esiin tajusin sen heti kaivoksi. Vielä täytyy ottaa selvää missä kunnossa kaivo on ja onko siellä vettä jne. Nyt ovessa on ruostunut lukko ilman avainta. Olisipa hienoa jos saisi kaivosta kasteluvettä puutarhaan. Lumen alta ilmestyi myös pieni kiva kivetty grillipaikka. 

Pihan reunalla kasvaa paljon sinivuokkoja.

Näyttäisi siltä, että pihalla on enemmän puita ja pensaita. Toki kaikki kukkaset eivät ole vielä varmasti edes putkahtaneet esiin, kun on niin viileä kevät ollut. Se onkin vähän hidastanut tätä suurta puutarhaintoani.

Tarkoituksenani on istuttaa erilaisia hyötykasveja. Omenapuita pihalla on ainakin pari. Tosin ne ovat melko huonokuntoisia niin haluan istuttaa jo uutta kasvamaan. Yritän valikoida lajeja, jotka ovat sekä kauniita, että hyödyllisiä. 

Myös pelkkää silmän iloa haluan pihalle. Mulla on muutama mitä haluan pihallani ainakin olevan. Ne ovat syreeni (vanhan ajan), juhannusruusu, pioni ja jo mainitsemani omenapuu.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos, kun piristät päivääni kommentillasi!