keskiviikko 4. toukokuuta 2022

Lenholmenin luontopolku Paraisilla, saaristonrengasreitin varrella.

Lenholmenin luontopolku sijaitsee aivan Saaristotien varrella. Paraisilta päin ajeltaessa vasemmalla puolella tietä. Tienhaarassa on pieni kyltti. Polun alussa on melko tilava parkkialue.

Lenholmenin luontopolku on lyhyt ja kaunis luontopolku, joka sopii koko perheelle. Esteetön se ei kuitenkaan missään nimessä ole, joten lastenkärryillä tai pyörätuolilla en lähtisi polkua kiertämään. Polun varrella on aitoja, joiden yli päästäkseen joutuu kulkemaan muutamia rappusia. 

Keväällä kukat ovat kauneimmillaan ja kesäisin laiduntavat lehmät näkyvät niityllä. Täällä on erilaista metsää. Löytyy perinnemaisemaa, lehtometsää ja rantaniittyjä. Parista kohtaa reitin varrella pääsee ihailemaan myös merta. Polun pituus on 1,2km. 


Lenholmen on kaunis varsinkin keväällä, kun valkovuokot kukkivat. Paikoin näyttää ihanalta pieneltä paratiisilta. Monenlaisia lintuja näkyi ja kuului kaunista linnunlaulua. Polun varrella on tietoa alueen kasvillisuudesta ja eläimistöstä. 

Noin puolesta välistä matkaa löytyy pöytäryhmä, jossa voi nauttia omia eväitä. Myös ulkohuussit löytyy. 


Alueella on myös lintutorni, josta näkyy merelle päin. Tällä kertaa lehmät olivat myös sieltä nähtävissä. Lehmiä käytetään usein perinnemaisemien hoitajina. Ne tallovat ja syövät rantakasveja niin rannat ei pääse kasvavaan täyteen kasveja.


Jos tuolla päin liikut niin sinua saattaa kiinnostaa myös Paraisten Sattmarkissa sijaitseva Lasten Robinson polku (myös isompia metsäreittejä) ja kiva idyllinen Cafe Sattmark.
 Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos, kun piristät päivääni kommentillasi!